Srpanj 19, 2025, 15:07:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jako mekana voda  (Posjeta: 4476 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZeleniMrav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: Jako mekana voda
« Odgovori #25 u: Veljača 08, 2011, 11:36:59 prijepodne »
odkud znaš da su ti usljed   malog  kh  ugibale kozice ?? mislim na koji mogući način to možeš znat  ???
ehh ja svoju vodu omekšavam  osmozom   ti otvrđavaš      život   je  geografija   uvjek živimo na pogrešnim lokacijama
ja sam naućijo lekciju   u  akvaristici   ph me nezanima  i nikad ga više neču mjerit  odkako se snjim nepaćkam sve mi je ok 
kh   i gh  kontrolišem samo u mrijesnom akvariju al kad jednom skontaš  smijesu  ro  i pipovaće   više ni to negledam
poenta    što manje sma njivam i dižem  manje problema   imam   :D

Nisam rekao da su mi kozice ugibale zbog KH nego zbog GH tj. nedostatka kalcija sta je najcesci uzrok ako kozice uginu prilikom presvlacenja,sta se kod mene dogodilo par puta.Drugacijih gubitaka nisam imao.
Necu ni ja dodavat vise nikakve kemije,drzat cu samo organizme i bilje kojima odgovara klima kakvu imam a ne stvarat neku umjetnu koja ovisi o tankoj niti....a kao i vecina nadobudnih pocetnika kupovao sam sve moguce fancy,shmenci proizvode zbog kojih ce "akvarij sjajit i sve ce bit idilicno" dok mi je sad prioritet minimalizam i cim manje mjesanje u prirodu te kontaminacija vode raznim preparatima.
Na akvariju nemam ni trunke kamenca,ni uz rub razine vode a znam kad sam poceo sa akvaristikom i kupio sam neki polovni akvarij iz Zagreba u kakvom je stanju bio da jos sad stoji na polici jer mi se nije dalo strugat sve naslage koje su bile po njemu i filteru tako da te razumijem sta je to tvrda voda i da od nje ima manje koristi nego sta je problema....

Moram si otvorit' 060 -ruf mich an bitte, schnell, schnell  :D :D :D

Mojih četvoro korića (pygmaeus) se drži za sebe već mjesec dana a preostalo dvoje se STALNO naganja:  dečko juri za curom i "soli" posvuda, pogotovo ujutro. :) S bebačima ne računam ak' ih ne odvojim jer imam štuke s njima (neonke). To bi i blogu nogu pojelo. :)

Pokušaj to snimiti pa da otvorimo neku "soft fish" temu. Nji ima zanimljiv video od 8 punih minuta s macracanthama kojeg je pustila u subotu kod mene. Veli da je trajalo sveukupno pola sata.  :D :D :D

Vidjeo sam vec da mi se pandice naganjaju,imam ih 5 al nije bilo takvog plesa kao jucer kod promjene vode....vjerovatno bi ih se dalo potaknut da se mrijeste al nemam jos dovoljno iskustva a cak neznam ni sta bi onda sa mladima...
Mozda se jednog dan odlucim i na to....al trenutno mi je veca pozornost okrenuta na bilje.
Osim jedine RCS zenke koje imam i ta je nonstop noseca....mozda izdrzi nekih 5-6 dana a da nema jaja....a mladi naravno zavrse u filteru -?

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE