ja sam iphone 4 zeni uzeo za bozic. i mogu rec da je strasna stvar. i istina je da je apple optimiziran do boli i to je njegov najveci plus.
ali sve isto uz svu tu pricu jos nevidim normalni prihvatljivi razlog za kupnju ipada osim zajebancije...
Sve je stvar zemlja, mogucnosti i sklonosti. Velika vecina ljudi ima silne terabajte hardova na koje gomilaju hrpetine materijala koje nikada nece pogledati, a isto tako i mocne konfiguracije iako 90% vremena brljaju po webu i fejsu.
Kao sto sam vec napisao, godinama sam teglio laptop da bih negdje daleko od kuce mogao otici na web ili nadgledati web servere i ne mogu ti opisati koliko sam puta zamrzio te torbetine. Ili kad se vozis u avionu/autu pa ti ga je muka samo sve to rasklopiti i povrh svega ne skidas pogled s indikatora baterije koja se prazni naocigled. Ako si ikad pokusao surfati po webu ili citati PDF lezecki u krevetu onda znas kakva je to muka nakon sat vremena, a kako je jos zabavnije po ljeti kad te i on pocne grijati

Onda u formulu ubaci i cinjenicu da poveci dio nas veci dio vremena prakticki bezveze sjedi za stolom petljajuci po webu,pisuci mailove ili gubeci vrijeme po kralju dosade fejsu i shvatis da se sve to moze biti daleko ugodnije.
Ljepo se razvalis na kauc, uzmes tu laganu i kompaktnu stvarcicu u ruke i tako mozes satima, mozes nositi na zahod

mozes s njim sjediti ispred zgrade ili kuce umjesto u zagusljivoj sobi, a dusu je dao i za pogledati sve one filmove koje inace nikad ne bi pogledao doma dok je nekakvo visesatno cekanje idealno za takvu priliku.
Ne moram ti opisivati kako sve to radi jer si uglavnom sve vidio na iPhoneu 4 i ovo je zapravo samo njegov veci brat, ali ga razlikuje i baterija koja ce izdrazi preko 10 sati weba/filmova ibez ikakvog traga grijanja.
I onda dolazimo do zanimljive cinjenice da svi pricaju kako su Appleovi proizvodi debelo preskupi - u nacelu se slazem, ali pogledaj samo sto mozes od prijenosnih igracaka kupiti za tih 500 EUR, a da je barem priblizno jednako upotrebljivo ?
Pa prije godinu dana su toliko kostale razne Nokie N serije ili razni mikro PC poput Asusa EEE, a nisu ovome niti do koljena.
Da ne duljim, tako sam i ja do ljeta prosle godine tvrdio da me ne zanima iPhone jer mi telefon treba samo za pozive i SMS, te da je iPad samo razvuceni iPhone za one koji se zele preseravati. A onda sam se poigrao s njima i sada imam cijelu ergelu