Srpanj 20, 2025, 10:56:55 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Apple proizvodi  (Posjeta: 4523 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: Apple proizvodi
« Odgovori #25 u: Veljača 04, 2011, 15:24:05 poslijepodne »
e a šta mislite jel bolji:
samsun i9000
htc desire
iphone 3g s
na ljestvici od jedan do tri?
npr.:
1iphone 3g s
htc desire
samsung i900

Svaka ta igracka ima svoje specificnost, prednosti i mane te svatko mora sam odluciti sto mu bolje lezi.

Meni je npr. 3GS krajnje iritantan zbog svog oblika i lezanja u ruci, a istovremeno je cigla od iPhonea 4 kao stvorena za mene.

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #26 u: Veljača 04, 2011, 16:10:55 poslijepodne »
Nisam imao neko mišljenje o apple proizvodima osim da su dizajnom daleko ispred konkurencije, međutoa došao mi je sinoć frend koji radi u jednoj globalnoj firmi kao informatička podrška i pokriva predstavništva u 4 države. Naravno ima iphone 4 i demonstrirao mi je malo njegove mogućnosti i sve poslovne aktivnosti koje preko njega rješava. Ne moram ni pričat da sam ostao totalno paf, samo za privatne stvari povezan je sa svojim centralnim grijanjem, krovnim prozorima, audio i video sustavom... Naravno lik je tehno freak i doma ima i  ipad, server i blabla

Meni recimo ne treba takav mob jel ne bi koristio niti 10% njegovih mogućnosti, kao što većina korisnika niti ne koristi već ga kupuje kao nekakav statusni simbol.

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #27 u: Veljača 04, 2011, 16:31:16 poslijepodne »
Nisam imao neko mišljenje o apple proizvodima osim da su dizajnom daleko ispred konkurencije, međutoa došao mi je sinoć frend koji radi u jednoj globalnoj firmi kao informatička podrška i pokriva predstavništva u 4 države. Naravno ima iphone 4 i demonstrirao mi je malo njegove mogućnosti i sve poslovne aktivnosti koje preko njega rješava. Ne moram ni pričat da sam ostao totalno paf, samo za privatne stvari povezan je sa svojim centralnim grijanjem, krovnim prozorima, audio i video sustavom... Naravno lik je tehno freak i doma ima i  ipad, server i blabla

Meni recimo ne treba takav mob jel ne bi koristio niti 10% njegovih mogućnosti, kao što većina korisnika niti ne koristi već ga kupuje kao nekakav statusni simbol.
ja sam iphone 4 zeni uzeo za bozic. i mogu rec da je strasna stvar. i istina je da je apple optimiziran do boli i to je njegov najveci plus.
ali sve isto uz svu tu pricu jos nevidim normalni prihvatljivi razlog za kupnju ipada osim zajebancije...
Split / Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #28 u: Veljača 04, 2011, 16:35:31 poslijepodne »
Dok sam imao iphone sam dosta manje koristio kompjuter za surfanje, slanje mailova... sad kad imam htc desire, palim kompjuter da odgovaram na sms-ove. Pametnom je dosta.
Da imam ipad, vjerujem da bih komp koristio samo za ms office, photoshop i filmove. Al da mogu bez njega, mogu... za nekog tko vec ima kompjuter, vrlo vjerojatno je ipad luksuz. Koliko god bio odlican u sto ne sumnjam!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 04, 2011, 17:14:08 poslijepodne »

ja sam iphone 4 zeni uzeo za bozic. i mogu rec da je strasna stvar. i istina je da je apple optimiziran do boli i to je njegov najveci plus.
ali sve isto uz svu tu pricu jos nevidim normalni prihvatljivi razlog za kupnju ipada osim zajebancije...

Sve je stvar zemlja, mogucnosti i sklonosti. Velika vecina ljudi ima silne terabajte hardova na koje gomilaju hrpetine materijala koje nikada nece pogledati, a isto tako i mocne konfiguracije iako 90% vremena brljaju po webu i fejsu.

Kao sto sam vec napisao, godinama sam teglio laptop da bih negdje daleko od kuce mogao otici na web ili nadgledati web servere i ne mogu ti opisati koliko sam puta zamrzio te torbetine.  Ili kad se vozis u avionu/autu pa ti ga je muka samo sve to rasklopiti i povrh svega ne skidas pogled s indikatora baterije koja se prazni naocigled.  Ako si ikad pokusao surfati po webu ili citati PDF lezecki u krevetu onda znas kakva je to muka nakon sat vremena, a kako je jos zabavnije po ljeti kad te i on pocne grijati  :D

Onda u formulu ubaci i cinjenicu da poveci dio nas veci dio vremena prakticki bezveze sjedi za stolom petljajuci po webu,pisuci mailove ili gubeci vrijeme po kralju dosade fejsu i shvatis da se sve to moze biti daleko ugodnije.

Ljepo se razvalis na kauc, uzmes tu laganu i kompaktnu stvarcicu u ruke i tako mozes satima, mozes nositi na zahod  :) mozes s njim sjediti ispred zgrade ili kuce umjesto u zagusljivoj sobi, a dusu je dao i za pogledati sve one filmove koje inace nikad ne bi pogledao doma dok je nekakvo visesatno cekanje idealno za takvu priliku.

Ne moram ti opisivati kako sve to radi jer si uglavnom sve vidio na iPhoneu 4 i ovo  je zapravo samo njegov veci brat, ali ga razlikuje i baterija koja ce izdrazi preko 10 sati weba/filmova ibez ikakvog traga grijanja.

I onda dolazimo do zanimljive cinjenice da svi pricaju kako su Appleovi proizvodi debelo preskupi - u nacelu se slazem, ali pogledaj samo sto mozes od prijenosnih igracaka kupiti za tih 500 EUR, a da je barem priblizno jednako upotrebljivo ?
Pa prije godinu dana su toliko kostale razne Nokie N serije ili razni mikro PC poput Asusa EEE, a nisu ovome niti do koljena.

Da ne duljim, tako sam i ja do ljeta prosle godine tvrdio da me ne zanima iPhone jer mi telefon treba samo za pozive i SMS, te da je iPad samo razvuceni iPhone za one koji se zele preseravati. A onda sam se poigrao s njima i sada imam cijelu ergelu  :D

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 04, 2011, 20:00:50 poslijepodne »
e a šta mislite jel bolji:
samsun i9000
htc desire
iphone 3g s
na ljestvici od jedan do tri?
npr.:
1iphone 3g s
htc desire
samsung i900

Desire, isključivo zbog fleksibilnosti software-a...
@koristio sam i ipad i galaxy tab, galaxy tab je bolji, jedino su dimenzije manje... No opet meni važna fleksibilnost firmware-a je jedan veliki plus...
Eh da, cijena ipad-a je 4,5k HRK, nije li to malo puno?

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #31 u: Veljača 04, 2011, 20:11:09 poslijepodne »

Sve je stvar zemlja, mogucnosti i sklonosti. Velika vecina ljudi ima silne terabajte hardova na koje gomilaju hrpetine materijala koje nikada nece pogledati, a isto tako i mocne konfiguracije iako 90% vremena brljaju po webu i fejsu.

Kao sto sam vec napisao, godinama sam teglio laptop da bih negdje daleko od kuce mogao otici na web ili nadgledati web servere i ne mogu ti opisati koliko sam puta zamrzio te torbetine.  Ili kad se vozis u avionu/autu pa ti ga je muka samo sve to rasklopiti i povrh svega ne skidas pogled s indikatora baterije koja se prazni naocigled.  Ako si ikad pokusao surfati po webu ili citati PDF lezecki u krevetu onda znas kakva je to muka nakon sat vremena, a kako je jos zabavnije po ljeti kad te i on pocne grijati  :D

Onda u formulu ubaci i cinjenicu da poveci dio nas veci dio vremena prakticki bezveze sjedi za stolom petljajuci po webu,pisuci mailove ili gubeci vrijeme po kralju dosade fejsu i shvatis da se sve to moze biti daleko ugodnije.

Ljepo se razvalis na kauc, uzmes tu laganu i kompaktnu stvarcicu u ruke i tako mozes satima, mozes nositi na zahod  :) mozes s njim sjediti ispred zgrade ili kuce umjesto u zagusljivoj sobi, a dusu je dao i za pogledati sve one filmove koje inace nikad ne bi pogledao doma dok je nekakvo visesatno cekanje idealno za takvu priliku.

Ne moram ti opisivati kako sve to radi jer si uglavnom sve vidio na iPhoneu 4 i ovo  je zapravo samo njegov veci brat, ali ga razlikuje i baterija koja ce izdrazi preko 10 sati weba/filmova ibez ikakvog traga grijanja.

I onda dolazimo do zanimljive cinjenice da svi pricaju kako su Appleovi proizvodi debelo preskupi - u nacelu se slazem, ali pogledaj samo sto mozes od prijenosnih igracaka kupiti za tih 500 EUR, a da je barem priblizno jednako upotrebljivo ?
Pa prije godinu dana su toliko kostale razne Nokie N serije ili razni mikro PC poput Asusa EEE, a nisu ovome niti do koljena.

Da ne duljim, tako sam i ja do ljeta prosle godine tvrdio da me ne zanima iPhone jer mi telefon treba samo za pozive i SMS, te da je iPad samo razvuceni iPhone za one koji se zele preseravati. A onda sam se poigrao s njima i sada imam cijelu ergelu  :D

S ovim se slažem ! iPad je daleko praktičniji od bilo kojeg laptopa.
Meni ga susjedi imaju već nekoliko mjeseci i kad god dođem u njih netko od ukućana na iPadu :D !

Citat:

To uopće nije puno za ono što ti iPad omogućuje! Toliko košta neki prosjećni ili čak lošije klase laptop.
Naravno 4,500kn najeftinija verzija iPada, mislio sam da će najeftinija verzija biti nekih 8000kn a ne 4,5 !

"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 04, 2011, 20:24:25 poslijepodne »

Desire, isključivo zbog fleksibilnosti software-a...
@koristio sam i ipad i galaxy tab, galaxy tab je bolji, jedino su dimenzije manje... No opet meni važna fleksibilnost firmware-a je jedan veliki plus...

IPad mozes Jailbreakati pa radis s njim sto zelis.
Sto se tice cijene (HGSpot):
Samsung Galaxy Tab 5999 kn
Apple Ipad with Wi-Fi + 3G 16GB 4.745,00 kn

Sorry, ali meni se cini kako je ovdje ipak Galaxy bezobrazno skup, posebno ako se proziva Apple zbog cijene.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 04, 2011, 20:26:46 poslijepodne »
To uopće nije puno za ono što ti iPad omogućuje! Toliko košta neki prosjećni ili čak lošije klase laptop.
Naravno 4,500kn najeftinija verzija iPada, mislio sam da će najeftinija verzija biti nekih 8000kn a ne 4,5 !

Najjeftiniji 16GB WiFi je 3.945,00 kn, u Italiji 499 EUR tako da su kod nas vrlo razumne cijene.

Toliko su trazeni da ga je ispod 550-600 USD nemoguce naci na eBayu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #34 u: Veljača 04, 2011, 20:46:34 poslijepodne »
ma šta melješ Vice,kako tab može zamjenit laptop? po čemu? da drndam po webu preko wlan ili veze?u pdf? u wordu? pišem??? pa to mogu i na mobitelu..
jel moš okinut COD bar zadnja tri  :D kako bi to izgledalo majko mila  :D :D
p.s. e ovo zadnje je šala  :D :D :D :D naravno da media tablet ne može zamjenit laptop u svemu nego samo u osnovnim stvarima  ;)

« Zadnja izmjena: Veljača 04, 2011, 20:59:07 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #35 u: Veljača 04, 2011, 20:58:50 poslijepodne »
Meni osobno služi laptop večinom za internet,slike,filmove, a sve to ima iPad. Što se tiće poslovnih stvari(tipa word i slično) nema iPad ali se može nekako instalirat na Mac.
Ali ovako za surfanje, defnitivno iPad  :up: , Laptopi  :down: !
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #36 u: Veljača 04, 2011, 21:00:27 poslijepodne »
 :D :D :D dobro,kako ti kažeš :D :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #37 u: Veljača 05, 2011, 00:16:08 prijepodne »
iPad očito dobro služi svrsi. Igračka za surfanje, komunikaciju, igranje i gledanje filmova kad si na putu ili doma u krevetu.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2011, 00:19:45 prijepodne od Nuclear »

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 05, 2011, 00:24:46 prijepodne »
Sve je stvar prioriteta i zelja te mogucnosti. 
Nekome je suludo promatrati kako trosimo nemale novca pazeci na ribe koje necemo ispeci na rostilju  :)
Ili izracunaj koliko prosjecan pusac godisnje spali iPadova na svoju naviku koja mu se gadi.

iPad je predviden za onaj neformalniji dio vremena/upotrebe i u tome je apsolutno savrsen.

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Veljača 05, 2011, 10:20:34 prijepodne »
Meni osobno služi laptop večinom za internet,slike,filmove, a sve to ima iPad. Što se tiće poslovnih stvari(tipa word i slično) nema iPad ali se može nekako instalirat na Mac.
Ali ovako za surfanje, defnitivno iPad  :up: , Laptopi  :down: !
Nisam ja rekao da ipad nije loš, ali niti jedan applov proizvod ne donosi performanse i dobru cijenu...
Najbolji je primjer iP4, koji košta 8k (da, da može se nabaviti za 3k), za mene ni jedan mobitel ne vrijedi toliko ;)
Ipad nije nikakva inovacija, budimo realni njima je trebalo 4 godine da naprave ipod touch sa velikim zaslonom...
Isto tako Mac-ovi, sjajna računala ali su skupi...
Ja posjedujem ipod nano 4g kojeg sam platio 350kn, i zadovoljan sam sa njime, mislim da nema boljega playera, da nisam našao za 350kn nebih ga nikada uzeo (jer mu je realna cijena 400kn)...
Apple precjenjuje njihove proizvode ;)

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #40 u: Veljača 05, 2011, 10:42:47 prijepodne »
Po meni uvijek treba čekat 2.-3. varijantu nečega. Ova prva je uvijek da malo na ljudima testiraju šta ne valja i tako, a onda kasnije to tek poprave. Mislim sječam se iz novina prijed jedno godinu dana sam čitao da Iphone ima nemogućnost spremanja poruka i kameru od 1.3 megapiksela.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 05, 2011, 14:13:42 poslijepodne »
Nisam ja rekao da ipad nije loš, ali niti jedan applov proizvod ne donosi performanse i dobru cijenu...

O cijeni bi se dalo pricati, a sto se tice perfomansi taj mi dio nije jasan; ako fluidno radi sve ono za sto je namjenjen, ako sve radi besprijekorno glatko i ako igrice na njemu izgledaju savrseno - gdje je problem ?
Sorry, ali odavno smo prosli vremena kad smo se bombardirali silnim tehnickim detaljima, danas je bit price u upotrebljivosti i mene iskreno zaboli koji se procesor nalazi ispod haube sve dok stvar radi kako treba  :)

Citat:
Najbolji je primjer iP4, koji košta 8k (da, da može se nabaviti za 3k), za mene ni jedan mobitel ne vrijedi toliko ;)

Gledas iz svoje perspektive, ali pogledaj malo oko sebe - velika vecina ciljane publike bi dala vitalan organ za slicnu igracku (ne nuzno iP4).

Citat:
Ipad nije nikakva inovacija, budimo realni njima je trebalo 4 godine da naprave ipod touch sa velikim zaslonom...

Budimo relani, tablet koncept je aktualan vec desetak godina i svi su nesto pokusavali prtljati na tom polju ali nikad nije zazivio kako spada do pojave iPada - da prica jos bude bolja pogledaj malo stanje na trzistu pa ces vidjeti da jednostavno nema konkurencije.
Jel' to vise govori o njima ili o ostatku trzista ?  :D Prilikom premijere ocekivali su u prvoj  godini prodaju od 3 milijuna primjeraka, a prodali 18 milijuna i vjerojatno bi ta brojka bila jos visa da su ih mogli dovoljno nastancati. I ja bih jako volio Win tablet koji radi tako glatko i sa takvom baterijom i jos za 2000 kn ali ga jednostavno nema niti ce se vjerojatno pojaviti.

Citat:
Apple precjenjuje njihove proizvode ;)

Ja sam dugi niz godina koristio razne iRiver playere koji su bili kvalitetni ali cesto skuplji i inferiorniji raznim Appleovim - tako da tvrdnja kako su preskupi ne stoji, eventuialnoako ih usporedimo s kinekim poluproizvodima kojih je prepun eBay  :)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #42 u: Ožujak 04, 2011, 10:39:43 prijepodne »
Izašao iPad 2 !

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #43 u: Lipanj 25, 2011, 15:17:57 poslijepodne »
Da digem temu iz mrtvih !  :D

Evo prije par danan mi je stigao iPad 2(bijeli 16GB) skupa sa smart coverom i camera connection Kit-om  :up: .
Gadget je fenomenalan!  :klap: Stvarno se može svašta na njemu. Strašno mu dugo traje baterija što mi je super! Safari mu je jako brz, ma sve odlično. Jedini nedostatak (po meni) su kamere. Imaju previše šuma, pogotov stražnja.  :down:
Još samo da dođe iOS 5  :o

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #44 u: Lipanj 26, 2011, 15:49:29 poslijepodne »

Kolko dođe ta nepotrebna fensi šmensi igračka?  :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Lipanj 26, 2011, 15:55:26 poslijepodne »

Kolko dođe ta nepotrebna fensi šmensi igračka?  :)

Cetiri i kusur kuna, a koliko je nepotrebna svjedoci da sam se danas sjetio da negdje imam laptop kojeg nisam upalio pola godine :)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #46 u: Lipanj 26, 2011, 16:30:42 poslijepodne »

Nije li onda nepotrebno imati laptop...koji radi istu stvar..? Mislim, jedno od ta dva moraju biti nepotrebna.....al dobro to je tema za konfrontaciju stavova a i osobnih afiniteta...pa ne moraš odgovoriti. :D

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #47 u: Lipanj 26, 2011, 16:40:02 poslijepodne »
Ovako ja imam ipad2 i laptop i mislim da je ipad savrsena stvar za zajebanciju a za neki ozbiljniji rad ipak je tu laptop broj jedan.
Isto tako mislim da tko ima laptop i rece da mu bas treba ipad- laze iako ipad daje puno vecu komodnost od laptopa... ;)
Split / Hrvatska

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Lipanj 26, 2011, 21:00:10 poslijepodne »

Nije li onda nepotrebno imati laptop...koji radi istu stvar..? Mislim, jedno od ta dva moraju biti nepotrebna.....al dobro to je tema za konfrontaciju stavova a i osobnih afiniteta...pa ne moraš odgovoriti. :D

Kad sam kupio laptop iPad jos nije bio niti u planovima  :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Lipanj 26, 2011, 21:05:02 poslijepodne »
Ovako ja imam ipad2 i laptop i mislim da je ipad savrsena stvar za zajebanciju a za neki ozbiljniji rad ipak je tu laptop broj jedan.
Isto tako mislim da tko ima laptop i rece da mu bas treba ipad- laze iako ipad daje puno vecu komodnost od laptopa... ;)

Upravo tako, a posto solidan broj nas takve stvarcice koristi za web/mail/forume/video/igracke ta igracka je stvorena za veci dio vremena  ;)

A sto se tice "laganja", ajde nakon sto si se naviknuo na iPad provedi vece citajuci neki zanimljiv forum ili knjigu na laptopu - posebno kad malo ugrije  :)