Kolovoz 23, 2025, 01:29:12 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Nema više bakterija  (Posjeta: 1511 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Drazend7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 36
Nema više bakterija
« u: Veljača 02, 2011, 11:04:46 prijepodne »
Alo ekipa, čitao sam kak je jedan naš kolega promijenio filter i sad ima problema. Ja sam promijenio uložak filtera, jel spužvicu i za sad nemam problema. Al me frka. Pojačao sam aeraciju i sad je to tamo ono, sve puno mjehurića zraka. Kaže Gwyneeth da mi treba nešto sluzavo od prije   -? , sluzavo mi je kućište filtera, to nisam prao. Sve je smeđe. Nisam to prao jer sam baš računao na to da nešto ostane od tih bakterija.
Mislim, ekipa, znao sam ja da ću sjebat bakterije, ali nisam znao da ću ih skroz. Kaj, da kupim safe start? Da im ubacim ffm, ća da ćinim? :( Ajuda me

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Nema više bakterija
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2011, 11:09:05 prijepodne »
Sada moraš na brzinu isciklirati filter materijal a meni su se najbolje pokazale žive "dobre" bakterije od Easy Life "EasyStart". Prvog tjedna radi promjenu svaki drugi dan po cca 15 do 20% vode, ribe hrani manje (inače se hrane jednom dnevno a jedan da nu tjednu post) a bilo bi dobro nakon svake izmjene vode uliti i propisanu dozu FFM-a.

Bez brige bit će sve OK.

Offline Drazend7

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 02, 2011, 11:14:56 prijepodne »
dobro, onda jurim u zoo vili da to kupim. Nego kad sam sad utješen, zanima kaj da radim ubuduće. Koliko znam aktivni ugljen nakon nekog vremena više ne može kemijski pročistiti vodu. Po toj logici potrebno je staviti novi uložak. Kak da to napravim, a da mi ostanu bakterije? Jel moguće uopće?

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Veljača 02, 2011, 11:17:46 prijepodne »
Aktivni ugljen se koristi samo nakon liječenja. Izbaci ga napolje a u Zoo Viliju odmah kupi i akvarijsku spužvu sa što sitnijim porama i stavi ju tamo gdje je bio aktivni ugljen.

Ako te zanima nešto više pročitaj moj članak "Zašto ne predlažem keramiku u filterima manjeg volumena" a koji se nalazi na linku ispod moga posta. Pozdrav.

Offline duba555

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: vt
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2011, 12:26:41 poslijepodne »
nove bakterijice uspipaj, mjenjaj vodu i kada peres filter ako imas od vise materijala ne nepri sva tri, nego samo jeda, drugi malo properes i jedan ostavis neopran,,a ako imas jednu spuzvu, operi ju samo do pola, a drugu polovicu drugi put. i nemoj nikada kada mjenjas vodu cistiti filter.

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 02, 2011, 12:54:07 poslijepodne »
Duba55, ako hoćeš da ti ribe budu zdrave obavezno jednom mjesečno operi sav filter materijal u akvarijskoj vodi (ne previše).

Pročitaj i ti ovaj moj članak : https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52865.0

Offline Drazend7

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 02, 2011, 13:16:02 poslijepodne »
Dobro, kupio sam bakterije, usipao i nadam se da nisam napravio neku veliku glupost. I sav sam si happy, kupio sam si novu jibicu u zoo viliju. Imam problemčić sa puževima, vadim ih, ali stalno ih ima pa su mi preporučili botiu ili puža helenu. A meni je jibica mrak!  :pompon:

Offline Drazend7

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2011, 13:33:22 poslijepodne »
Eto sad sam pročitao sve o botiji i nije mi drago kaj sam ju kupio. Piše da trebaju biti u jatu od najmanje 6 riba, a ja ni nemam mjesta za tolike botije. Ako ne dobije bijele točke plesat ću od sreće jer mi je akvarij onda ok! Ma katastrofa, kaj nisam kupio puža  :doh:

Offline Nji

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Veljača 02, 2011, 13:37:31 poslijepodne »
Koju botiju si kupio?Macracanthu(žuto-crnu)?Ili lohachatu(bijelo-crnu)?Ili onu striatu-sivu s bijelim?I  na koliki akkvarij?
Nemoj žaliti,super su ribe,samo bi stvarno trebao još bar jednu ili dvije.
Koje su?
ni da ni ne

Offline Drazend7

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 02, 2011, 13:44:50 poslijepodne »
klaun botia, ta narančasto crna. Joooj, mislio sam da će me bar u villiju savjetovat kak treba. Akvarij je od 60 litara. Mislim, sad na 22 ribe nije mi ostalo baš puno mjesta. Kad nabavim još klaunova i kad oni narastu... :rolleyes: Do 30 cm narastu, tak piše. Đizs krajst pa di ću s tim.

Offline Drazend7

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2011, 13:46:03 poslijepodne »
Da, ja sam stavio ffm unutra. Da poboljšam vodu ako je loša, jer ne bi da mi se moja jibica razboli.

Offline Nji

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Veljača 02, 2011, 13:56:27 poslijepodne »
Da,pa uzmi još jednu zbog društva,da ne zaboravi koja je vrsta,i ne bude usamljena,pa kad narastu ih udomiš,ili ko zna možda nabaviš veći akvarij do tada.....

A jbg,da očekivao bi da će ti reći...Ili bar ponuditi one manje vrste...E ili uzmi još par komada lohachata -yoyo botija (onih crno-bijelih) koje ostaju male,i to je dovoljno društvo ovoj...To bi ti preporučila bar tri.Mislim da su i jeftinije.
I vjeruj mi postat će ti najdraže ribice u akvariju.
ni da ni ne

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #12 u: Veljača 02, 2011, 14:10:09 poslijepodne »
Dražen, na 60 litara akvarija ti možda imaš cca 50 litara vode a 23 ribe je stvarno veliki broj za tako malu litražu, budi oprezan i ne preporučujem više nabavljanje riba.

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #13 u: Veljača 26, 2011, 16:06:42 poslijepodne »
Dražene razmisli o povećanju litraže ( ako je to moguće )jel ribe bu sretnije a i ti buš ziher zadovoljniji . :up: