Ovako...imam problem s wave-ovim T8 lampama,jel ima netko možda iskustva s njima?
Kupila sam prošli pon onu T8-plant power(crvenu) 18 w(60cm),i radila je do subote.
Ovaj pon sam ju išla zamijenit,i pošto nije bilo tih, čovjek mi da na upotrebu dok ne naruče i dobiju nove,onu drugu tropical river(bijelu),i eto večeras i ta rikne...
E sad...jel problem onda u lampama ili u nečem drugom u poklopcu???
Poklopac je homemade,dobila sam ga s akvarijem,unutra je bila ona obična neonka za 12 kn(tak veli forumašica od koje sam kupila akvarij-muž joj je poklopac napravio),i ta je svjetlila bez problema,i nije se zacrnila,nju sam zamijenila jer sam htjela bolje svjetlo za biljčice naravno.
Ne kužim se u lampe-pa jel može biti nekaj drugo-nekaj da zezne lampu-da ju "pregori" tak brzo??
Kolko su te akvarističke lampe i po čemu drukčije od običnih???
Ova prva je bila sa strane(uz krajeve) malo crna/siva i tak svjetlila,a i druga je skoro odmah tak na stranama lagano potamnila,da bi sad predkraj bila crno- narančasta uz krajeve....
Ajde ako netko ima ideju i bolje se kuži u to,please help!!!
Ne znam kolko je star točno poklopac i sve u njemu,sve radi,makar je pol tog hrđavo,stavili smo novi starter kad je prva lampa riknula.Al očito u tom nije bio problem.
Jel zato kaj je hrđavo možda???Makar radi....ne znam....ne kužim se opće u te stvari....kolko to može utjecati?
Obična lampa je radila bez problema!Ne kužim!!!
Sutra ću probat opet običnu neonku staviti za probu...