ukoliko je dostava putem fransize tipa FEDEX kao u mom slucaju, za sat kupljen na bidz.com, vrijednost sata i shippinga je iznosila 300-ak Kn. Iz USA je posiljka stigla a recimo cak i presporo s obzirom da je sat bidan za nekih 20 dolara a ostalo je sve postarina. trebalo je tjedan dana.... e onda sam email-om obavjesten od HR podruzince FEDEX-a da ispunim online punomoc i posaljem kopiju osobne u jpeg ili pdf verziji, w-ever i onda me zastupaju u procesu carinjenja... i sad ja racunam, ma to je garant sica, sto na 100kn sat moze bit carine...ali ne, onda teta veli i usluga poste ti ide u bruto i dobijem tako cca tih 300kn za carinu...skubicirala ona meni nekih 200kn...ajd dobro islim, opet ok prosao,ta sat je u retailu 400dolara, sve je ovo jos ok.... ali onda onda veli...trosak skladistenja i cuvanja-200kn, manipulativni trosak-150kn..... popizdih...uglavnom
sat izbidan na 20dolara, da bi sa postarinom i carinom i xy ostalih stavki dosao so mene jos 5x skuplje....
i od onda, ma nema sanse da ikada kupim nesto od sellera ili ovako opet a da u shipping description stoji ili fedex dhl ili netko drugi od medjunarodnih kurirskih sluzbi...samo klasicna posta, manji item i zasad mi je ta teorija prosla barem 40 puta, bez carinjenja i sl. jerdino me sad frka glede eheim-ove hranilice, digao sam je taman na granici 160kn....
nadam se da je nece cariniti ali....