Lipanj 27, 2025, 12:19:01 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Akvarij moje cure  (Posjeta: 3172 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Akvarij moje cure
« u: Veljača 01, 2011, 01:55:23 prijepodne »
Ovo je akvarij koji smo skupa složili moja cura i ja kod nje doma. Radi se o standardnom 60 litarskom akvariju od Juwela, jedino kaj su u poklopcu lampe 2*15W+1*8W. Podloga je Florabella i vulkanit, gnojim u zadnje vrijeme po EI sistemu jer smo imali problema sa zelenom točkastom pa sam odlučio malo pojačati gnojenje. Ovaj mali ružni filter lijevo služi kao difuzor co2 i kao dodatna protočna pumpa jer je filter (eden 501) malo preslab. U planu je Fluval 205, a onda ćemo i difuzor zamjeniti nekim elegantijim. :D Inače, CO2 je "pravi", tj. ispod akvarija je boca od 3 kg.
Inače, slike su stare oko mjesec dana, prisutne su neke promjene i akvarij sad još bolje izgleda, ali to ću vam pokazati čim opet nabavim neki pristojan fotoaparat. :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline aterik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: Akvarij moje cure
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2011, 09:17:26 prijepodne »
lijepo... plati i gupi ribice... samo, zarih nije previše za 60 l?
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2011, 09:54:35 prijepodne »
Zeleno,gusto,džunglasto = meni se sviđa.Čekamo nove fotke :up:
- :a042:

Offline Shara

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Veljača 01, 2011, 10:10:34 prijepodne »
dobar postav, sviđa mi se, mislim da ima potencijala.
kad se još razraste i kad staviš malo "elegantniju" opremu unutra  ;), bit će odličan.

nego, koja je ovo biljka s lijeve strane?

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #4 u: Veljača 01, 2011, 10:44:08 prijepodne »
Akvarij tvoje cure je bolji od tvojih akvarija  :D  
Ovo bi stvarno moglo biti dobro na kraju.  :up: Hoće između te visoke biljke i ovog žbunja granja i bilja biti putić?
Mislim da ove grane nisi baš najbolje složio, sve tri naginju na istu stranu,previše neprirodno...  -?
« Zadnja izmjena: Veljača 01, 2011, 10:50:04 prijepodne od Karas »
Karas Reef - morski akvarij

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 01, 2011, 12:30:16 poslijepodne »
Hvala na pohvalama i komentarima. :)
@Aterik Ima dosta ribica, da, ali mislim da nije previše nego tu negdje na granici :D

@Shara Ta biljka je Ammania gracilis, ali sad smo je izbacili iz postava jer je postala prevelika, umjesto nje sad je tu grm Proserpinace palustris. ,

@Karas Akvarij moje cure je bolji od mojih akvarija jer sam više kod nje nego doma :D.
Zamišljeno je da bude putić u sredini, ali smo ga nedavno zatvorili, iza je sad L. aromatica i grm HM u oblikovanju. Tak je akvarij malo zatvoreniji, a to nam se sviđa. A kaj se grana tiče, malo su ih pojele biljke pa se ne vidi, tu desno su još tri ogranka između Staugoryne, zadnja grana ide prema iza, a ova prednja prema napred, možda se ne vidi najbolje na slikama. Kak bi ih ti okrenuo?

Inače sam imao dosta problema sa crnom čupavom po mahovini (kaj se i vidi na slikama), mislim da je konac s kojima su mahovine bile zavezane radio probleme jer su se alge na njega hvatale. Nedavno sam sve počistio i novu mahovinu zavezao, sad je dosta bolje, vidjet ćete na novim slikama. :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #6 u: Veljača 01, 2011, 13:35:02 poslijepodne »
@Karas Akvarij moje cure je bolji od mojih akvarija jer sam više kod nje nego doma :D.
Zamišljeno je da bude putić u sredini, ali smo ga nedavno zatvorili, iza je sad L. aromatica i grm HM u oblikovanju. Tak je akvarij malo zatvoreniji, a to nam se sviđa. A kaj se grana tiče, malo su ih pojele biljke pa se ne vidi, tu desno su još tri ogranka između Staugoryne, zadnja grana ide prema iza, a ova prednja prema napred, možda se ne vidi najbolje na slikama. Kak bi ih ti okrenuo?

Na ovom konkretno bih ovako nekako kao što je na slici. Smeđom bojom je označeno lava kamenje, ako ti se već ubacuje kamenje, izbaci ovo tvoje i kupi 2-3kg lava kamena,po meni, lava odlično ide uz grane i zeleneo bilje. Tu ispod filtera bih proširio HC a u pozadini eleocharis, meni je eleocharis upleten u HC savršena kombinacija :up: Žutom sam označio nivo bilja,s tim da skroz u desnom ćošku možeš pustiti bilje do vrha ali ja nebih, ostavio bih grane da strše iznad bilja.
E sad, položaj i oblik grana je tu najviše diskutabilan, ja bi ovako složio za početak, a onda bi garant par puta po malo mrdao grane dok ne nađem najbolju kombinaciju.
Tri grane ti uz manje korekcije dobro stoje, a ova polusavrnuta pri vrhu mi najviše bode oči,ja bih ju skratio i spustio napred pokraj kamena...
Pošto kažeš da su se stvari bitno izmjenjale neznam koliko će ti ovo pomoći...ovo je onako,ideja nagrubo u 5min koju treba dotjerari  ;)
Daj novu sliku pa da opet prodiskutujemo  :up:
Mali offtopic:
Ovakav mali akvarij meni nedostaje, ubaciš mu jače lampe, dodaješ co2 iz boce, lako ga napuniš biljem i brzo se razraste i skejpovi ispadaju kao na pokretnoj traci. Čist primjer su  lacosta i lp :klap: a ne kao ja, ja ću 200 litraša pa nikad da se razraste, pogotovo nature sa spororastućim biljem...  :nerv:
« Zadnja izmjena: Veljača 01, 2011, 13:39:59 poslijepodne od Karas »

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #7 u: Veljača 03, 2011, 11:06:16 prijepodne »
Dobar je...samo ga treba malo presložit i ubacit još grana, ovako otprilike kako Karas kaže, i bit će 5+.

Ja bi to radio tako da se samo otok sa tim drvećem uzdiže, a sve ostalo okolo da je nisko...tu i tamo okolo eleocharisa malo, i hrpa biljaka ovako kako je sad, iza panja.

Opako si se bacio u slaganje setupova, i dobro  ti ide...nađi još koju curu.  :D  ;)

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 03, 2011, 18:17:15 poslijepodne »
@Karas: Sviđa mi se ova tvoja skica, super je ideja. :) Našao sam neke grane u bačvi iza kuće pa ću probati tak nekaj složiti. Stavim slike kad složim pa ćemo komentirati. Moram jedino lijevo iza staviti neku lampu, u tom ćošku je baš neki mrak pa ne rastu biljke tak kak bi trebale. Mislite da će mala T5 od 6W pomoći?

@lp Oduševljena mi je cura s tvojim komentarom, pogotovo joj se ovo zadnje sviđa :D
Fala na pohvalama, a tak nekak kak si napisao i je zamišljen ovaj setup, jedino kaj smo ga malo ipak zatvorili u zadnje vrijeme s grmovima lijevo. Budeš vidio na novim slikama kak izgleda, meni je ok tak zatvoren.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #9 u: Veljača 03, 2011, 19:39:32 poslijepodne »
@Karas: Sviđa mi se ova tvoja skica, super je ideja. :) Našao sam neke grane u bačvi iza kuće pa ću probati tak nekaj složiti. Stavim slike kad složim pa ćemo komentirati. Moram jedino lijevo iza staviti neku lampu, u tom ćošku je baš neki mrak pa ne rastu biljke tak kak bi trebale. Mislite da će mala T5 od 6W pomoći?

Ako misliš da nema dovoljno svijetla onda bolje stavi malu štednu, to ti je najlakše...  :up:
Ajd dodaj nove slike...i nedaj curi na forum  :D

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 04, 2011, 00:18:31 prijepodne »
E to je isto dobar prijedlog, jedino ne znam jel bi stala, tj. koliko je debela da mi ne bi bila ispod razine poklopca...moram se malo raspitati. :)
Slike stižu čim ukomponiram grane, možda već sutra kao stignem :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8