@Karas Akvarij moje cure je bolji od mojih akvarija jer sam više kod nje nego doma
.
Zamišljeno je da bude putić u sredini, ali smo ga nedavno zatvorili, iza je sad L. aromatica i grm HM u oblikovanju. Tak je akvarij malo zatvoreniji, a to nam se sviđa. A kaj se grana tiče, malo su ih pojele biljke pa se ne vidi, tu desno su još tri ogranka između Staugoryne, zadnja grana ide prema iza, a ova prednja prema napred, možda se ne vidi najbolje na slikama. Kak bi ih ti okrenuo?
Na ovom konkretno bih ovako nekako kao što je na slici. Smeđom bojom je označeno lava kamenje, ako ti se već ubacuje kamenje, izbaci ovo tvoje i kupi 2-3kg lava kamena,po meni, lava odlično ide uz grane i zeleneo bilje. Tu ispod filtera bih proširio HC a u pozadini eleocharis, meni je eleocharis upleten u HC savršena kombinacija

Žutom sam označio nivo bilja,s tim da skroz u desnom ćošku možeš pustiti bilje do vrha ali ja nebih, ostavio bih grane da strše iznad bilja.
E sad, položaj i oblik grana je tu najviše diskutabilan, ja bi ovako složio za početak, a onda bi garant par puta po malo mrdao grane dok ne nađem najbolju kombinaciju.
Tri grane ti uz manje korekcije dobro stoje, a ova polusavrnuta pri vrhu mi najviše bode oči,ja bih ju skratio i spustio napred pokraj kamena...
Pošto kažeš da su se stvari bitno izmjenjale neznam koliko će ti ovo pomoći...ovo je onako,ideja nagrubo u 5min koju treba dotjerari

Daj novu sliku pa da opet prodiskutujemo

Mali offtopic:
Ovakav mali akvarij meni nedostaje, ubaciš mu jače lampe, dodaješ co2 iz boce, lako ga napuniš biljem i brzo se razraste i skejpovi ispadaju kao na pokretnoj traci. Čist primjer su lacosta i lp

a ne kao ja, ja ću 200 litraša pa nikad da se razraste, pogotovo nature sa spororastućim biljem...