Kolovoz 19, 2025, 21:40:11 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: aquaclear bruji  (Posjeta: 3972 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zlatko__hr

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
aquaclear bruji
« u: Siječanj 29, 2011, 18:44:22 poslijepodne »
Bruji tamo gdje je impeler,u video mozete cuti zvuk,znam da se filter mora cuti ali ovako ne,pa ako znate sta je ili kako otkloniti buku bio bi vam zahvalan,placam pivu ili kavicu...

Evo sta sam sve vec napravio,nisam nista bio cackao,znaci nisam nista kidao lijepio,filter je podosta nov tako da...ocistio sam impeler i mjesto di dode impeler za cackalicom za usi,misleci da ima na magnetu neke sluzi i da impeler zapinje,ali i dalje nista,stavio sam gumu na staklo di se on naslon na rub stakla i dolje di je ona plastika,ali i dalje nista,filter mi se nalazi u kozinjaku,i isto bruji bio on na najjacemu ili najslabijem protoku,e da filter je aquaclear 50   

http://img404.imageshack.us/i/lrb.mp4/
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: aquaclear bruji
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2011, 19:31:44 poslijepodne »
 -? -? Pomislio sam da su mi otišli zvučnici, pojačao sam ih do kraja i jako se slabo čuje, skoro pa ništ :)

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #2 u: Siječanj 29, 2011, 19:37:04 poslijepodne »
-? -? Pomislio sam da su mi otišli zvučnici, pojačao sam ih do kraja i jako se slabo čuje, skoro pa ništ :)

da jer je snimano s mobitelom,ali ustvari se cuje glasnije,koliko sam citao po forumu ljudi su rekli da su jako tihi

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2011, 19:39:26 poslijepodne »
Slažem se  :D
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #4 u: Siječanj 29, 2011, 20:00:33 poslijepodne »
Slažem se  :D

mobitel je krivac toga sto se slabo cuje,u pozadini je jos muzika bila ali se niti 2% ne cuje,nego da se mi vratimo,je imao tko ovakav problem?Ja sam filter kupio od jednoga clana foruma,i otkako je stigao on je brujao,rekao je on meni da treba malo brujati,ali cim se ja priblizim na jedno metar dva od akvarija cujem njega

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #5 u: Siječanj 29, 2011, 20:11:12 poslijepodne »

da jer je snimano s mobitelom,ali ustvari se cuje glasnije,koliko sam citao po forumu ljudi su rekli da su jako tihi

Imas isti problem kao i ja!
Ljudi pricaju ne cuje se,tih,necujan itd. a u stvarnosti je to nesto sasvim drugo....
Mislim da necujan filter ne postoji!Uvijek ce se cut neko brujanje a to po noci u mirnome okruzenju zvuci dosta glasno....
Kupovao sam samo "super necujne" filtere na osnovu raznih reviewa i savjeta drugih korisnika i ni jedan od tih filtera nije ni blizu da bude necujan!Kakvi su tek drugi?

Nek mi netko pokaze jednog takvog koji se ne cuje kupim mu odmah novog...to ne postoji!

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #6 u: Siječanj 29, 2011, 20:19:37 poslijepodne »

Imas isti problem kao i ja!
Ljudi pricaju ne cuje se,tih,necujan itd. a u stvarnosti je to nesto sasvim drugo....
Mislim da necujan filter ne postoji!Uvijek ce se cut neko brujanje a to po noci u mirnome okruzenju zvuci dosta glasno....
Kupovao sam samo "super necujne" filtere na osnovu raznih reviewa i savjeta drugih korisnika i ni jedan od tih filtera nije ni blizu da bude necujan!Kakvi su tek drugi?

Nek mi netko pokaze jednog takvog koji se ne cuje kupim mu odmah novog...to ne postoji!

Ma znam i ja da nemogu biti super tihi,imaju oni neki svoj zvuk,jer je ipak impeler na otvorenome,ali ovaj zvuk je stvarno neugodan

EDIT:Evo sada sam kontaktirao Hagen,mozda oni znaju rjesenje,ali ako ste vi imali neki slican problem i rijesiliti ga,molim vas da podijelite iskustvo
« Zadnja izmjena: Siječanj 29, 2011, 20:22:50 poslijepodne od zlatko__hr »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 29, 2011, 20:33:09 poslijepodne »
Neces to rijesit,to su takvi filteri.
Bilo bi mi drago da ti uspije al mislim da je to tako kako je...
20l vanila

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #8 u: Siječanj 29, 2011, 20:46:40 poslijepodne »
Vidio sam puno,puno videa na kojima se filteri znaci aquaclear 20,30,50 uopce ne cuju
Moj zvuk je veoma,veoma slican ovome

http://www.youtube.com/watch?v=NYdCyqd-Yuw&feature=related

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Siječanj 29, 2011, 22:50:25 poslijepodne »
pa rastavis gdje je propeler lijepo ga operes i ocistis sve u detalje,vratis sve na mjesto,napunis ga vodom i pokrenes i onda nakon 5 minuta izvuces kabel iz struje sacekas 10 sekundi i ponovo ukljucis i stvar rijesena.
Ili je prljav ili rotor ne stoji dobro ili ima zarobljenog zraka :up:

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 29, 2011, 23:12:54 poslijepodne »
ili ne stoji dobro

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #11 u: Siječanj 29, 2011, 23:14:17 poslijepodne »
ili ne stoji dobro

e to sam zaboravio :up:

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 30, 2011, 07:57:27 prijepodne »
Vidio sam puno,puno videa na kojima se filteri znaci aquaclear 20,30,50 uopce ne cuju
Moj zvuk je veoma,veoma slican ovome

http://www.youtube.com/watch?v=NYdCyqd-Yuw&feature=related

Neznam,ja sam od 5 filtera koje sam kupio na osnovu toga da su necujni sa svih 5 razocaran....svi rade buku!
Ok,nije to nesto preglasno ali se cuje dosta(za necujne filtere ;)).
Evo,ovo je najnoviji filter,Eden 501,dead silent:

Razumijem da je filter u polici pa i to malo pojacava zvuk,omotao sam ga jos u kao neki stiropor da ne vibrira al i kad ga izvadim van i drzim u ruci opet bruji.
Sad mi se sve cini i za ovaj Eheim Liberty da sam se zeznuo kad sam prigovarao ljudima da nesto nije u redu....da je to tako normalno,il sam ja tolki baksuz...neznam sta trece...

Ako sta uspijes rijesit obavezno se javi.Ja sam pokusao svasta i nisam nista rjesio.
Stvarno neznam kako je kod drugih al kod mene su svi takvi.... :dead:
Sretno :up:
20l vanila

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #13 u: Siječanj 30, 2011, 08:46:42 prijepodne »
pa rastavis gdje je propeler lijepo ga operes i ocistis sve u detalje,vratis sve na mjesto,napunis ga vodom i pokrenes i onda nakon 5 minuta izvuces kabel iz struje sacekas 10 sekundi i ponovo ukljucis i stvar rijesena.
Ili je prljav ili rotor ne stoji dobro ili ima zarobljenog zraka :up:

ok,budem ovo pokusao,nadam se da cu bar ukloniti buku,ali on radi odlican posao

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #14 u: Siječanj 30, 2011, 09:39:16 prijepodne »
ja imam aquaclear 20 i filter je stvarno necujan al ne doslovno neznam sta biste vi :) da se ne cuje nebi ni radia:.u zadnjem videu vidis tj cujes razliku s poklopcem i bez ako ti poklopac ne stoji dobro utrostrucuje ti se buka,al normalno je da se malo cuju.moj se ipak necuje mozda sam ja taj sretnik koji je dobia sutljivca :D

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #15 u: Siječanj 30, 2011, 09:56:36 prijepodne »
ja imam aquaclear 20 i filter je stvarno necujan al ne doslovno neznam sta biste vi :) da se ne cuje nebi ni radia:.u zadnjem videu vidis tj cujes razliku s poklopcem i bez ako ti poklopac ne stoji dobro utrostrucuje ti se buka,al normalno je da se malo cuju.moj se ipak necuje mozda sam ja taj sretnik koji je dobia sutljivca :D

Evo ocistio sam rotor i impeler,pregledao da negdje nema pukotina,ali bruji i dalje

Bruji bez poklopca,a s poklopcem i jace,znam ja da se oni cuju da nisu necujni,ali covjek od kojega(clan foruma)sam kupio filter je rekao da se tek cuo kad si glavu kod filteru stavio,a on se sada cuje kad se priblizim na jedno 2 metra od filtera,i jos mi televizija radi.Pokusavam jos otkriti di bi mogao biti problem,a sta je s onim kao da se na impeler stavi malo neke masti(filter je u kozinjaku)

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #16 u: Siječanj 30, 2011, 10:18:05 prijepodne »
buka dolazi od impelera,znaci nesto nije na svom mjestu ili je nesto neispravno,filter je skroz necujan bas kako ti je covijek i rekao :up:

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 30, 2011, 10:23:21 prijepodne »
to sta ti je taj reka da se cuje tek kad glavu prisloni kraj njega mora ti je tako rec(lagat)inace ga ti nebi kupia :) ko zna koliko je star i u kakveom stanju je osovina i inpeler dali dihtuju dobro mozda su se jedniostavno istrosili i novi dio bi rjesiproblem li samo mozda :d ako imas kga provaj njegovu garnituru (impeler)isprovat na svom pa ces sve znat

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #18 u: Siječanj 30, 2011, 10:43:03 prijepodne »
buka dolazi od impelera,znaci nesto nije na svom mjestu ili je nesto neispravno,filter je skroz necujan bas kako ti je covijek i rekao :up:

to sam sada i ja skuzio,ali nekuzim kako nije na svome mjestu kada u rotoru ima kao ona igla di se stavio impeler,sumnjam na onu sivu plastiku sto je u filteru da impeler ne struze po njoj

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 30, 2011, 10:50:21 prijepodne »
on ti  i struze samo je razlog upitan

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 30, 2011, 11:00:04 prijepodne »
ja imam aquaclear 50 i necujan je dosta, najvise mi se cuje slap vode koji vraca u akvarij kada mi malo vode ishlapi.
brujanje obicno cujem kad mi poklopac ne sjedne kako spada, probaj jos jednom sve rastaviti i ocistiti pa ponovo sastaviti, možda stvarno impaler nije sjeo kako treba, jel od sluzi koja se stvori u pumpi nebi treba imat takvo brujanje/krckanje, a mozda ti i ona cijev koja uzima vodu nije sjela do kraja pa vuce malo zraka,
poigraj se malo sa time, rijesit ces stvar  :up:

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #21 u: Siječanj 30, 2011, 11:14:44 prijepodne »
ja imam aquaclear 50 i necujan je dosta, najvise mi se cuje slap vode koji vraca u akvarij kada mi malo vode ishlapi.
brujanje obicno cujem kad mi poklopac ne sjedne kako spada, probaj jos jednom sve rastaviti i ocistiti pa ponovo sastaviti, možda stvarno impaler nije sjeo kako treba, jel od sluzi koja se stvori u pumpi nebi treba imat takvo brujanje/krckanje, a mozda ti i ona cijev koja uzima vodu nije sjela do kraja pa vuce malo zraka,
poigraj se malo sa time, rijesit ces stvar  :up:

Ocistio sam i impeler i rotor i cijevi,pa i njega cijeloga,ali negdje struze,ja mislim da struze ovdje gdje je oznaceno,samo odispod

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Siječanj 30, 2011, 11:24:56 prijepodne »
jel ta cijev sjela do kraja?, bas sam na svojem pogledao, meni je jos i protok smanjen na najmanje jel je na 15l akvariju, znaci cijev mi je pomaknuta u desno prema tvojoj slici, siguran si sa nije malo zraka mu ostalo unutra? probaj smanjit pa pojacat protok pa vidi jel se sto dogadja

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #23 u: Siječanj 30, 2011, 11:35:31 prijepodne »
jel ta cijev sjela do kraja?, bas sam na svojem pogledao, meni je jos i protok smanjen na najmanje jel je na 15l akvariju, znaci cijev mi je pomaknuta u desno prema tvojoj slici, siguran si sa nije malo zraka mu ostalo unutra? probaj smanjit pa pojacat protok pa vidi jel se sto dogadja

ovo je aquaclear 20 na slici,i slika je s neta,meni je protok na najjacemu,evo sada sam smanjio i pojacao protok i pokusao sam 2 puta,ali nsita i dalje,nema zraka,on vec radi 1 dan,to impeler negdje struze tamo gdje sam oznacio samo odipod,ja bar mislim da tamo struze...

e da cijev je sjela do kraja

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Siječanj 30, 2011, 11:50:59 prijepodne »
a nista, rastavi ponovo pumpu, izvadi impeler i vidi kaj se dogadja, možda imas malo smeća na osovini na koju nasjeda impeler pa nemože leć do kraja, tako da je povišen i kad namontiras sve struže o plastiku filtera (kućišta)
mislim ako ništa nije puknulo nema razloga da se tako čuje, konstrukcija je takva da nema kaj strugat osim ako nije sve sjelo kako treba.
mislim da ova plastika koju si oznacio, di nasjeda cijev usisa, ona se također moze izvaditi iz plastičnog kučišta, možda ona nije sjela do dna pa ti je to sve povišeno za milimetar dva i stvara tvoj problem,
probaj rastavit sve još jedanput na sitne dijelove i oribat ako treba pa ponovo posložiti natrag,negdje nešto nije sjelo kako treba
moj radi neprekidno 5 godina i sve 5  :up: