Srpanj 27, 2025, 20:09:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mojih prvih 170 L  (Posjeta: 7001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
Mojih prvih 170 L
« u: Siječanj 26, 2011, 21:04:03 poslijepodne »
Poštovanje ekipa,  :zagrljaj:

pratim vas "već" nekih 2 mjeseca dana otkad sam bez prevelikog znanja kupio svoj prvi 54 l akvarij i nešto bilja. Sve je to skupa ličilo na cirkus, kao i svaki početak ali ubrzo sam se navukao (dosta ste i vi zaslužni) i shvatio da će mi taj mali akvarij biti premali, s obzirom da nema stvari na svijetu koja me je uspjela toliko opustiti. Baš uživam u svijetu bilja i riba.  :nerd: Uglavnom, bilo je nešto para  :heartbr: pa sam nedavno uzeo veći akvarij, Wave Cube 55 170L, Wave Monarka 700 filter i tako. Zanimljiva mi je forma kocke jer ako kada budem imao više mašte mislim da se dosta da napraviti na dubini. A osim toga živim u dosta skučenom prostoru  :D pa mi jako odgovara širina od 55 cm.

Uglavnom ovako to izgleda sada nakon 3 tjedna. Bilje i stanovnike sam većinom preselio iz starog akvarija. Kad vidim što vi radite sram me je uopće ovo uploadati ali nadam se kojem konstruktivnom prijedlogu/sugestiji. U principu i nisam neka umjetnička duša što se vidi iz priloženog ali sad imam "bazu svega" i ako bude volje i vremena mogu se igrati do mile volje. Ne želim da mi akvarij bude pritisak nego gušt ali volio bi da mi jednom uz znanje dođe i inspiracija da složim nešto lijepo.

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrav!  :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 26, 2011, 21:45:35 poslijepodne od sonnyarba »

Offline drago

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • VODENA LISICA
Odg: Mojih prvih 170 L
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2011, 22:15:19 poslijepodne »
Da,čudan oblik tanka ali zašto ne...
Ok izgleda.Biće to ok kad se popuni biljem. :)
Možda da rješiš i co2 sistem,ovako ko zna...
VODENA LISICA

Offline Luki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2011, 23:00:43 poslijepodne »
Zanimljiv akvarij, sviđa mi se bilje, uredno je složeno sve, bit će to prva liga kad se razraste.  :up:
Koja ti je ovo žuta riba na zadnjoj slici?

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2011, 09:16:04 prijepodne »
Hvala na odgovorima decki,

Meni je uspjeh cim me niste popljuvali  :D
Sve se naravno mora razrasti ali zasad bilje super napreduje. Za gnojenje koristim plant gro od hagena iako planiram prijeci na profito. A EC je standard kojeg dodajem svaki dan. Cabomba mi ima prosjek rasta od cca 0,5cm dnevno a alternathea baca na sve strane korijenje  8)

Inace sto se oblika kocke tice meni je zakon. Uzivo je ogromna i na kraju krajeva svi nano akvariji su kocke sto znaci da ima nesto u tome.

Stanovnici su jato crvenih neonki, jato rasbora hengeli, 2 ramireza, ona zuta lijepa sa fotke je apistogramma agassizi fire red kojih takodjer imam 2. Zatim tu je 5 corydoras paleatusa, sijamski algojed, 3 otocinclusa i 2 bebe ancistrusa od kojih je 1 albino. E da i puz helena i 2 red cherry kozice. Svi se slazu super

Offline Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2011, 09:56:10 prijepodne »
meni se ovaj kocka akvarij jako sviđa, da se tu napravit lijepi setup...

ja bi recimo ovu biljku u prednjem lijevom kutu ubacio negdje iza, a ovu sagitariu ili kaj već je pomaknuo svu naprijed prema staklu...

e sad... ako ti se da ponovo slagat, bilo bi dobro da u stražnjim kutevima napraviš brda sa podlogom tako da dobiješ malo efekta na dubini i neke razgranate grane ubacit, ma joj može se svašta u kocki napravit....

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2011, 13:45:52 poslijepodne »
meni se ovaj kocka akvarij jako sviđa, da se tu napravit lijepi setup...

ja bi recimo ovu biljku u prednjem lijevom kutu ubacio negdje iza, a ovu sagitariu ili kaj već je pomaknuo svu naprijed prema staklu...

e sad... ako ti se da ponovo slagat, bilo bi dobro da u stražnjim kutevima napraviš brda sa podlogom tako da dobiješ malo efekta na dubini i neke razgranate grane ubacit, ma joj može se svašta u kocki napravit....
Htio sam napravit brda i citao sam o metodi upotrebe zenskih carapa   :D ali nije mi imalo smisla pa sam ovako napravio obican nagib. Jer ako cirkulacija uzrokuje ravnanje podloge onda bi po svoj logici to trebalo biti sa i bez carape, i onda sam se bojao da se ne bi podloga izravnala a meni ostala gola sexy carapa he he.

Ova velika biljcetina naprijed lijevo i nije tako losa jer se kroz nju vidi a ja akvarij zbog smjestaja u sredini prostora gledam s 3 strane pa s bokova dobro izgleda

Offline enigma1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Siječanj 27, 2011, 14:04:05 poslijepodne »
170 l???? opa kockica bas je nano, a koje su mu dimenzije ?:D

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2011, 15:33:13 poslijepodne »

:D

Ma nisam ja reko da je ovaj moj nano, nego da pošto svi nano imaju oblik kocke onda valjda ta forma nešto vrijedi  :) Dimenzije su 55 x 55 x 65 cm. Fora, ne bi na prvu kad ga vidiš nikad rekao da toliko vode stane unutra ali kad ga kao ja moraš napunit, pa zbrajaš kanistre od 10 L, uvjeriš se  :D Doduše, stavio sam vode 145 L

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Siječanj 27, 2011, 15:40:41 poslijepodne »
Ta biljka lijevo je Bacopa koja ode nebu pod oblake i definitivno joj ne bi trebalo biti mjesto naprijed, a ti kako hočeš...  ;)

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 27, 2011, 16:26:43 poslijepodne »
Ta biljka lijevo je Bacopa koja ode nebu pod oblake i definitivno joj ne bi trebalo biti mjesto naprijed, a ti kako hočeš...  ;)
A dobro, pošto si ti već druga koja komentira isto onda ću je smjestiti iza u lijevi kut a na mjesto gdje je sada ću složiti kamenje koje imam ali još nisam došao do te faze kreativnosti  :D

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 27, 2011, 17:06:10 poslijepodne »

:D

Ma nisam ja reko da je ovaj moj nano, nego da pošto svi nano imaju oblik kocke onda valjda ta forma nešto vrijedi  :) Dimenzije su 55 x 55 x 65 cm. Fora, ne bi na prvu kad ga vidiš nikad rekao da toliko vode stane unutra ali kad ga kao ja moraš napunit, pa zbrajaš kanistre od 10 L, uvjeriš se  :D Doduše, stavio sam vode 145 L

opa pa to je i vise ipak skoro 200 litara :D aj neko bit ce to lipo :D

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2011, 18:38:29 poslijepodne »
Vozdra rajo  :zagrljaj:

Evo da vidite napredak i razvoj situacije. U relativno kratkom vremenu bilo je dosta promjena. Zasađene su kao što vidite crypta, stargrass i podebljana je cabomba, a izbačena je ona kugla mahovine.

Najveća promjena je ta što je pojačana rasvjeta sa originalnih 30W na 102W (tih dodatnih 72W radi samo 4 sata dnevno, a ostalih 6 sati radi samo 30W). Dodan je Nutrafinov CO2 + protočna pumpa iznad njega (420l/h) koja preostale sitne balončiće ne pušta da isplivaju na površinu nego ih samelje i rasprši po akvariju  :up: Osim toga dobro mi je došlo povećanje protoka.

Za gnojenje tu je zasad profito + easy carbo.

Meni se sad ovo sviđa, samo što treba još pričekati da se sve razraste  :)

Što vi kažete?

Hvala unaprijed

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2011, 18:56:12 poslijepodne »
Akvarij izgleda prelejpo neg da te pitam i ja nabavio EC i Profito kako doziras? Svaki dan po 1 ml kako pise na bocici ili kod izmjene vode ulijes jedno i drugo  :up: I jos nesto.Kako ti bilje napreduje otkad dodajes EC i Profito jel bolje raste  :up:

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2011, 19:04:46 poslijepodne »
Akvarij izgleda prelejpo neg da te pitam i ja nabavio EC i Profito kako doziras? Svaki dan po 1 ml kako pise na bocici ili kod izmjene vode ulijes jedno i drugo  :up: I jos nesto.Kako ti bilje napreduje otkad dodajes EC i Profito jel bolje raste  :up:
Hvala prijatelju  :)

Ovako, još uvijek je sve to friško da bih skužio razliku, ali ono što znam je to da bilje jako dobro izgleda (samo što je ovdje presvijetlo zbog lošeg fotića na mobu), i nema algi osim tu i tamo koje niti končase koju iščupam. Doziram EC svakodnevno 2,5 - 3 ml (imam 145l vode cca) a Profito svaka 2 dana po 5 ml kako bi tjedno bilo ukupno 15.

To je to!   ;)

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2011, 19:06:15 poslijepodne »
Ubili se vi meni od komentara, što je toliko nezanimljivo?  :D
« Zadnja izmjena: Veljača 13, 2011, 19:46:30 poslijepodne od sonnyarba »

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2011, 20:50:57 poslijepodne »
Svi bulje u akvarij nemaju rijeci  :D Neg prijatelju hvala na onformacijam pocea sam gnjojit EasyCarbo dns 1 ml na dan posto imam 500ml eto mi za 500dana  :D e i profito uljevam Utorkom i petkom po 2.5ml i to je tmn 5ml na 50L ja msm da san dobro procita  ;)

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2011, 20:55:09 poslijepodne »
ja ti easy carbo na 10 litara stavljam svaki dan po 0.2 i profito svaki dan 0.15 tako da savki dan doziram mozda ti je tako i bolje tjednu dozu rasporedit na dnevnoj bazi :)

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #17 u: Veljača 13, 2011, 21:02:23 poslijepodne »
ja ti easy carbo na 10 litara stavljam svaki dan po 0.2 i profito svaki dan 0.15 tako da savki dan doziram mozda ti je tako i bolje tjednu dozu rasporedit na dnevnoj bazi :)
A sad nez pa rasporedia san EC svaki dan po 1 ml na 50L tako pise i na bocici a profito mogu rasporedit na svaki dan sad pise 5ml na 50L vode tjedno a koliko bi to bilo po danu jer matisa mi nije bolja strana.Sorry veliki za OT enigma molim te na PP odgovor da ne spamamo temu bezveze  :up:

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 13, 2011, 21:36:01 poslijepodne »
Ma ništa vi ne spamate, bar nešto da se piše  :D

Uglavnom, ja ovako gnojim, EC svaki dan, Profito svaki drugi dan. Pri doziranju koristim šprice iz ljekarne, jer nalijevanje u čep u tako malim dozama nikad nije precizno ni lako. I još plus Co2 i pumpa koja dodatno usitnjava mjehuriće. Sad mi je akvarij prepun sićušnih perlica Co2  :)

Doć će ovih dana frend kod mene koji ima fotić pa ćemo uslikat nešto ljepše, i detaljnije.  ;)

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #19 u: Veljača 13, 2011, 21:41:43 poslijepodne »
E da te pitam zasto svaki drugi dan Profito al nemos rasporedit kolicinu svaki dan  :up:

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 17, 2011, 17:05:23 poslijepodne »
Evo malo krupnih planova napravljenih s fotićem  :) Kako vam se čini?

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #21 u: Veljača 17, 2011, 17:33:31 poslijepodne »
zbilja odlično :klap:
jedino mi se ne sviđa prednji plan, sav u sagitariji? malo je jednoličan.  ja bih ju grupirao i posadio još nešto nisko - žbunić hemiantusa?
i da taj kokos uz staklo, pa izgleda kao da su dva. odmakni ga malo nek se bilje reflektira a ne on :D

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Veljača 17, 2011, 18:08:46 poslijepodne »
zbilja odlično :klap:
jedino mi se ne sviđa prednji plan, sav u sagitariji? malo je jednoličan.  ja bih ju grupirao i posadio još nešto nisko - žbunić hemiantusa?
i da taj kokos uz staklo, pa izgleda kao da su dva. odmakni ga malo nek se bilje reflektira a ne on :D
Hvala puno na komentaru, jer upravo zato i stavljam fotke kako bi iskusniji od mene vidjeli ako gdje griješim. Ipak sam ja prije nepuna 2 mjeseca kupio svoj prvi akvarij, i ne smatram se aqua - guruom  :-[

Sutra vjerojatno uzimam 10 stabljika Rotale. Gdje bi vi s njom na mom mjestu? Da pomaknem kokos u sredinu, a rotalu zapiknem ispred Cabombe densno? Rotala je prozračna biljka i mislim da mi neće zakloniti Cabombu...

Svaki prijedlog opet dobrodošao  ;)

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Veljača 17, 2011, 18:12:16 poslijepodne »
A kako ću zasadit taj HC među ove krupne granule?

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #24 u: Veljača 21, 2011, 01:42:30 prijepodne »
rotala nakon što se podšiša izraste dosta gusto i zaklonit će cabombu, ali rotalu možeš šišati a cabombu iza ostaviti da raste visoko. što se tiče samog položaja isprobavaj, ni meni ne ispadne kako sam zamislio na početku.
ja nisam imao problema sa sađenjem hemiantusa u Vawe Master soil, a tvoja podloga mi izgleda slično. uostalom kod Vilija sam vidio neke kopče za držanje biljki dok se ne ukorijene, možeš i sam napraviti nešto slično od inox žice