Evo da i ja predstavim svoj DIY uradak.
Prije nekih godinu dana dobio sam na poklon vanjski filter (vjerojatno najjeftiniju imitaciju eheima). Radilo je to neko vrijeme super, ali cijelo vrijeme mi je kopao oči originalni unutarnji filter od juwela.
Da ga izvadim? Ovaj moj vanjski bogec ne bude dovoljan pa bi mi živine mogle

Da kupim još jedan takav? Stvarno je jeftin, našao sam isti za 300 kuna, ali onda imam dva jadna filtera

Da kupim kvalitetniji? Joj, ta recesija, nema se para, a još moram i neonke zamijeniti

I tak, buljim ja u akvarij, čačkam po forumu i naletim na temu o filter materijalima, spominje se predfilter, hmmmmm - veliki predfilter

Dok malo razmislim, žena mi već luda od silnih karnistri po kući, pa reko - idem žrtvovat jednoga. Hvala bogu, bivši vlasnik je imao podlogu samo od vulkanita, sad i ti ružni kamenčići, koji mi zauzimaju lavor u koji se stalno popikavam, imaju svrhu. Slijedi kupnja fitinga i spojnica (nešto manje od 50 kuna)...sklepam ja to i stvar radi, al se protok smanjio, vjerojatno zbog vulkanita, i jer nisam cijev pri dnu razbušio.

Je ništ, još 50 kunića za protočnu pumpu da pomogne slobodnom padu - i to je to.
Stvar šljaka već tjedan dana i prezadovoljan sam, voda mi je tolko bistra da sam se neki dan zapitao - čovječe, gdje mi je voda?!

Da ne duljim, slike budu valjda objasnile sve kaj nisam napisal.