Srpanj 19, 2025, 01:54:54 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moji diskusi  (Posjeta: 12021 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline legolas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Moji diskusi
« Odgovori #75 u: Travanj 16, 2011, 09:24:37 prijepodne »
Hoču kao novi pročitati nešto pametno o uzgoju diskusa,a ono samo neka prepucavanja.

Potpisujem  :up:
Život je lijep, potroši ga dobro...

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #76 u: Travanj 16, 2011, 09:27:38 prijepodne »
Mislim da nije lijepo u tudoj temi prepucavat se , i pisat koješta , koliko sam pratio temu od fishboya čovjek je samo prestavio svoje ribe, bio sam kod njega osobno kući, i mogu vam reći kako je podrum sredio da mu i ja zavidim jer me čeka isti taj posao , i znam koliko to sve košta ,napravio je sve za pet i svaka čast za to , a to što je bilo malo problema (ako je bilo to trebaju riješit On i kupac koje kupio ribe od njega ) koliko ga poznajem sigurno nije uzeo novce i da nije poslao ribu ako je to napravio to je problem ) fishboy me osobno poznaje i zna koliko smo ove zime donjeli novih mladih diskusa u Osijeka da poboljšamo krv i da ih othranimo da za godinu dana mozda i više dobijemo kvalitetne mrijesne parove.

Prije svega mislim da je ovo hobi koji nas jako puno košta a tek da nam žene znaju koliko dajemo za pojedine ribe mislimda bi brzo zagasili akvarije.Ove zime sam napravio jako puno km po Europi, i Srbiji tako da sam posjetio jako puno ljudi koji uzgajaju diskuse , i mogu vam reči od amatera nitko se nije od toga obogatio svi drže ribe iz ljubavi tako i fishboy.

Naprimjer prije par dana bio je jedan fred iz osijeka kod nas i gleda diskuse male u tri akvarija koje smo dovezli iz vana i pita koliko to sve kosta kada smomu rekli koliko to sve kosta a radi se oko 60 riba koje su stare oko 5 -6 mjeseci ostao je zaprepašten .

Samo jedan primjer Blue daimond da ih se izmrijesti kupili smo 12 odraslih riba i nepitajte me kako sam ih prevezao i kako ih je Ivica upario da sada imamo dva para koi se mrijesti a neke ste vidili
kod kolege stripya u akvariju a za taj mrijest radilo se oko 5 - 6 mjeseci.

Svaka čast  i fishboyu i crocapu ,a da nepičam o Ivici koji se bavi tim poslom ih hobija oko 30 godina da je to toliko unosam posao mislim da nebi bili ovdje na forumu i djelili savjete  već bi imali desetke zaposlenih i svoju firmu , a ne bi noćima ne spavali i gledali dali je mužjak oplodio ikru,  zasto ribice padaju poslje tri četiri nedelje ,i na svojim greskama ućili .

Eto imao sam potrebu da nešto napišem svidjelo se to nekima ili ne.

Puno pozdrava iz Osijeka.
Pozdrav iz Osijeka... :)

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #77 u: Travanj 16, 2011, 09:30:31 prijepodne »
Idem sada mjenjat vodu u akvarijima.
Pozdrav iz Osijeka... :)

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #78 u: Travanj 16, 2011, 10:11:49 prijepodne »
Nikola napisao si isto ono što bi mogao i svaki  uzgajivač jer svi imamo i iste probleme u tom našem hobiju ..... :up: :up:

glede ovdje spomenutog ihtija diskusi uopće ne obolijevaju od te bolesti jer se drže na temperaturama na kojima ihtio nema što tražiti, a pajdo tvoje ribe koje su dobile ihtio nisu ga donijele iz mojih akvarija (kod mene je uvijek oko 30C) već zbog pada temperature u transportu i potom nepravilnog unošenja odn. uviođenja riba u tvoj akvarij (ne puštajte ribe pre brzo u vaš akvarij i polagano ih prilagođavajte pa ćete izbjeći i 80% problema koji nastaju jer su većina posljedica baš toga a ne nakon 8 sati putovanja riba frajer ih nakon deset minuta pusti u svoj akvarij i drugi dan me zove da je riba krepala - naravno mojom greškom. Što se događa, nama ljudima kada rećimo sa hladnoće ulazimo u topli prostor to svi znamo a sada zamislite što se dogodi s ribom kad zapliva u za nju vruću vodu (razlike mogu biti i po 10-15 stupnjeva) :dead:.

Nemojte misliti da ribe koje ne pokazuju nikave simptome ne nose obređene nametnike jer ih svaka riba nosi, uostalom i da joj pomažu a ne samo odmažu pa tako neki paraziti reduciraju količinu bakterija  itd.,  uslijed stresa oni itekako napadaju pa su tako napale i tvoje ribe koje su bile od prije u akvariju (dolazak novih riba u akvarij može biti stresan i za već postojeće stanovnike je akvarij smatraju svojim životnim prostorm, kao kad bi recimo još jedan frajer došao živjeti u tvoju kuću s tobom i tvojom ženom ;)). Ljudi ako vam nešto nije jasno bacite se u istraživanje a nemojte zaključivati na osnovu analogije jer je to najlakše. Ovo kažem samo zato jer paušalno donošenje vlastitih nestručnih procjena ne znači ništa. Nisi naveo nikakve činjenice na osnovu kojih bi se dalo zaključiti da je ihtio došao s mojim ribama. Na kraju krajeva nisi se meni obratio od koga je riba došla tako da taj tvoj ihtio ne samtram nečim što ima uopće veze sa mnom i mojim akvarijima.

kad ćete se već jednom obraćati ljudima od kojih ribe dolaze a ne "urbi el orbi" i molio bih i ovom prilikom nek se javi svatko tko pročita ovu temu a da me je zvao za pomoć i da sam ga ja otpilio ....  ajmooooo što bi kazao ludi maminjo... 

095/907 83 76  [email protected]

Offline sti

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #79 u: Travanj 16, 2011, 10:34:36 prijepodne »
cro cop nema ljutnje ali činjenica je da su tvoje i fishboyeve ribe do mene putovale sličnu udaljenost i u sličnim uvijetima, u akvarij sam ih stavio na identičan način  ali njegove sve još uvijek plivaju za razliku od onih koje sam uzeo od tebe.ne kažem ja da si ti kriv ni da sam ja pravedan, samo hoću reći da se s ribama nikad nezna (pogotovo s diskusima) i da nema potrebe za ovakve rasprave.ko radi taj i grješi, peace   :caga:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #80 u: Travanj 16, 2011, 19:51:30 poslijepodne »
ko god odmene kupi ribu ja mu velim  *** pamet u glavu  i što prije kući  ova mi izgleda nekako sumljivo mogla bi odapet svaki ćas**  tip požuri  kući  i ako riba neodapne šalju mi mailove zahvale  i havlospjeva kako sam ja dobar  uzgajivać
a stvarnost ja  napucam malo   lsd  u akvarij  tek tako  da smanjim ph vrijednost  pa mi ribe tripuju i imaju ljepe boje ...
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #81 u: Travanj 20, 2011, 01:20:08 prijepodne »
Hvala što sam saznao prvu vrijednu informaciju-glede ovdje spomenutog ihtija diskusi uopće ne obolijevaju od te bolesti jer se drže na temperaturama na kojima ihtio nema što tražit.
Fishboy sve pohvale za ribu , zbilja su prekrasne.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #82 u: Travanj 20, 2011, 10:17:21 prijepodne »
Sve ribe mogu oboljeti od Ich-a kao i od večine drugih kožnih parazita pa i ako se drže na povišenim temperaturama a povišene temperature samo ubrzavaju životni ciklus i razmnožavanje...

Evo jedna konkretna fotka koja govori za sebe.

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #83 u: Travanj 20, 2011, 12:04:01 poslijepodne »
Sve ribe mogu oboljeti od Ich-a kao i od večine drugih kožnih parazita pa i ako se drže na povišenim temperaturama a povišene temperature samo ubrzavaju životni ciklus i razmnožavanje...

Evo jedna konkretna fotka koja govori za sebe.

e sad opet ja moram nešto ...
normalno da svaka riba može oboljeti od te bolesti jer je to bolest riba a ne npr. ptica. kao što sam napisao da ihtio nema što tražiti na toj konkretnoj temperaturi (oko 30C) na kojoj se inače diskusi drže i ja ga nisam na diskusima nikada u životu imao ...  a na internetu naravno možeš naći svakakvih slika ...
095/907 83 76  [email protected]

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #84 u: Travanj 22, 2011, 08:42:26 prijepodne »
Ipak vjerujem iskustvu.
Od kad sam digao temperaturu u akvariju na 30 discusi su mi počeli jesti i vidim da su se oslobodili i fino se kreču po akvariju.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #85 u: Travanj 24, 2011, 22:44:14 poslijepodne »
Fishboy,sorry na OT-u,ali moram ga ovdje staviti posto sam tu i prozvan
Evo ovako,nakon dugog cekanja isprike "Mac31"koju nisam dozivio,odlucio sam reci samo nekoliko rijeci:
1.Ne poznam te ni ti mene takodjer,s obzirom na to moram to ovako rijesiti
2.Tvoje prijateljstvo s Fishboy-em ne daje ti pravo da izmisljas lazi i oblatis nekog drugog,ako netko ima podatak da sam sudjelovao u tome sto tvrdis neka kaze i da dokaz
3.Ako si mislio pomoci Fishboyu,to je u redu,ali ne na nacin  da izmisljas neistine o meni,sam odluci koliko si mu pomogao i da li se ista promjenilo u odnosu "Ingwar-Fishboy",da li su ili jedan ili drugi sretniji sto si mene umjesao ili bilo kog drugog,jesam li ja kriv i za ljude iz Splita???
4.Ako kupac nije bio zadovoljan dobivenim,trebao se obratiti Fishboyu,da to rijese,ali guranje mene u ovu pricu smatram da je bilo s tvoje strane glupo i nepromisljeno
5.Nisam imao nista kako si ti rekao u nagovaranju ljudi da ne kupe ribu od Fishboya,cak sam mu i nasao 2-3 kupca,pitaj ga ako mislis da lazem,a ljudi koji su kupili znaju da ne lazem,cak sam i sebi uzeo 3kom i posteno platio,eto ako mislis da lazem i to ga pitaj,a neka i Fishboy sam kaze jel istina!
6.Ja sa 2 mrijesna para nemogu biti nikome tko se ozbiljno bavi mrijestom i uzgojem konkurencija.
Toliko od mene :up:

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Travanj 25, 2011, 12:27:13 poslijepodne »
Pozdrav svima,

procitao sam ovi temu od vrha do dna u petnajstak minuta a mozda svega 2 minute sam proveo citajuci sta je fishboy, covjek koli je otvorio temu, napisao.
Gospodo na forumu nas ima malo vise od 5 i ne mislim da ljudi vole off topic (moderator bi trebao tu malo srezat).

1. U svakom slucaju podrzavam ovakav dialog ali u prikladnoj temu tipa: uzgajivaci discusa.
2. Budite malo oprezniji s savjetima, ljudima tako samo ribe stradaju, iako, da ja imam pitanje u vezi bolesti volio bih da se svi javite kako bih imao vise savjeta da sam nes zakljucim i pritom naucim
3. (Najvaznije): Sramotno je da jos nisam vidio oglas za male discuse koji je sadrzao kljucne informacije poput velicine, starosti, vrijednoatima vode, vrstu ishrane... i bar 2 slike ribe na prodaju i 2 slike roditelja istih.
4. Ovaj link moze biti koristan onima koji zeli znati kako manje-vise discusi izgledaju dok odrastaju http://www.diskuszucht-stendker.de/italienisch/437,0,varieta-cromatiche,index,0.html
5. Svaka cast svim uzgajivacima discusa (ponajvise jer meni to jos nije poslo za rukom  ;) ) ali se nadam da ce jednog dana skupit snage i tako cemo svi imati prilike u shopovima kupit ribu s oznakom "hrvatski proizvod"  :)

Pozdrav

P.S. Ako moderator uredi temu, nek izbrise i moj komentar, citajuci ga skuzio sam da sam off topic  :D
« Zadnja izmjena: Travanj 25, 2011, 12:32:17 poslijepodne od fiuman 1980 »
Forza Fiume ;)

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #87 u: Travanj 26, 2011, 19:10:49 poslijepodne »
Nevjerovatno!!!!!
Evo čitam i ja sve ovo i ne mogu se nadiviti, kako se ljudi iz želje da se dokažu pretvore u bezveznjake... :down:
Naime evo ponovno se ponavlja ista situacija od prije par godina ovdje na forumu koja je posvadila nekoliko dobrih ljudi koji su pomagali i pisali sva svoja iskustva kako bi pomogli ljudima da ne ponavljaju njihove greške... :up:
Izgleda da je to neizbježno, zato sam i ja prestao pisati i u dobroj namjeri davati savjete jer neznalice pretvore dobre savjete u perfidne igre koje dovode do svađe onih koji žele nešto naučiti... :down:
Ljudi nije ovo mjesto za pametnjakoviće i sveznalice bez i dana iskustva, nego one koji žele podijeliti iskustva, naučiti nešto novo i družiti se sa ljubiteljima čuda prirode u jednom prekrasnom hobiju...
Savjetujem Vam da ohladite malo duhove i uživate u hobiju koji to zaslužuje.

P.S. Moj naklon svima koji su uspijeli u razmnožavanju kraljevske ribe "diskusa"   :klap:
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #88 u: Travanj 26, 2011, 19:20:41 poslijepodne »
Nevjerovatno!!!!!
Evo čitam i ja sve ovo i ne mogu se nadiviti, kako se ljudi iz želje da se dokažu pretvore u bezveznjake... :down:
Naime evo ponovno se ponavlja ista situacija od prije par godina ovdje na forumu koja je posvadila nekoliko dobrih ljudi koji su pomagali i pisali sva svoja iskustva kako bi pomogli ljudima da ne ponavljaju njihove greške... :up:
Izgleda da je to neizbježno, zato sam i ja prestao pisati i u dobroj namjeri davati savjete jer neznalice pretvore dobre savjete u perfidne igre koje dovode do svađe onih koji žele nešto naučiti... :down:
Ljudi nije ovo mjesto za pametnjakoviće i sveznalice bez i dana iskustva, nego one koji žele podijeliti iskustva, naučiti nešto novo i družiti se sa ljubiteljima čuda prirode u jednom prekrasnom hobiju...

P.S. Moj naklon svima koji su uspijeli u razmnožavanju kraljevske ribe "diskusa"   :klap:

Bravo svaka čast :klap: :klap: :klap: :up: :up:
Trogir Dalmacija

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #89 u: Travanj 28, 2011, 00:59:41 prijepodne »
Nevjerovatno!!!!!

Bravo svaka čast :klap: :klap: :klap: :up: :up:
I ja se pridružujem i mislim da tu više nekima nije do hobija nego i do profita.
Pa ljudi trebali bi se više družit i da ste u Zagrebu sigurno bi vas posjetio
 i divio se svemu što imate i što ste uspjeli ,a koji savjet bi isto dobro došao.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #90 u: Lipanj 03, 2011, 01:34:00 prijepodne »
Složio bih se sa onime što je kkliba rekao. Upoznao sam i Fishboy-a i Cro-Cop-a i Mbogdana i Ivicu, posjetio neke ne jednom i vidio i kupovao njihove ribe. Svi su od reda zaljubljeni u kralja riba, svi su ih uspjeli izmrijestit i svi imaju krasne matičnjake. Imao sam i ja par uspješnih izlijeganja koja nažalost nisu poživjela dulje od 4 dana jer se malci nisu htjeli zalijepit na roditelje.
Član sam nekoliko diskus foruma u inozemstvu (koje nažalost slabo posjećujem) jer se naprosto kod nas malo piše o diskusima, njihovim bolestima i cakama za držanje diskusa, liječenje i uspješan uzgoj.
Zato pozivam uspješne da dijele iskustva kako bi svima ribe bile ljepše i zdravije, a krv čišća izbjegavanjem križanja rođaka.
Predlažem teme tipa:
kako uredit biljni akvarij sa diskusima,
kako unijet novu ribu u diskus akvarij - što ne raditi
koliko često i kakvih karakteristika držati vodu za ukrasni akvarij, kako pripremati par za mrijest u mrijesnom akvariju
što uradit kada se malci ne žele zalijepit na roditelje da se hrane mukusom...

ima tema na pretek i mislim da bi svatko ponešto mogao naučit, probat u svojem okruženju i podijelit iskustva iz prve ruke.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #91 u: Lipanj 03, 2011, 09:00:44 prijepodne »
Da krco lijepo ti veliš da bi bilo dobro da uzgajivači pišu o mrijestu i odgajanju mladih, ali, to su više manje "male tajne velikih kuhara" koje uzgajivači drže za sebe.

Naime, kada bi svi znali sve o uzgoju diskusa tada bi diskusima pala cijena i ovaj posao više ne bi bio isplativ...

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #92 u: Lipanj 03, 2011, 10:32:20 prijepodne »
Da krco lijepo ti veliš da bi bilo dobro da uzgajivači pišu o mrijestu i odgajanju mladih, ali, to su više manje "male tajne velikih kuhara" koje uzgajivači drže za sebe.

Naime, kada bi svi znali sve o uzgoju diskusa tada bi diskusima pala cijena i ovaj posao više ne bi bio isplativ...

Nisam to tako doživio na tim stranim forumima a ni u kontaktu sa domaćim uzgajivačima. Čini mi se da svi mi imamo premalo vremena da podijelimo iskustva (prvi ja koji sam jaaako rijetko na forumu) a onda to malo vremena se troši na glupe prepirke.

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #93 u: Lipanj 03, 2011, 10:50:48 prijepodne »
Pozzzzzzz svima evo malo galerije mojih diskusa. :up:
diskusi su  :up: :D gdje si nabavio??? ja bi kupio

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #94 u: Lipanj 03, 2011, 11:10:13 prijepodne »

dobro vi to velite ima puno zaljubljenika koji vole diskuse misle da je lova  :question:
a sto se tiće savjeta ljudi to često zlorabe ? pa misle da sve odma znaju  ja znam nešto i još uvjek učim
to što znam uvjek ču podjelit s onim kome treba

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #95 u: Lipanj 04, 2011, 23:06:25 poslijepodne »

dobro vi to velite ima puno zaljubljenika koji vole diskuse misle da je lova  :question:
a sto se tiće savjeta ljudi to često zlorabe ? pa misle da sve odma znaju  ja znam nešto i još uvjek učim
to što znam uvjek ču podjelit s onim kome treba
ono što znam ću reći i pomoći svakome, a ono što neznam to uvjek pitam majstora i učitelja svoga, jer i ja još učim pozzzzzz svima. :up:  :up:  :up:

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #96 u: Lipanj 04, 2011, 23:17:07 poslijepodne »
zar jos niste naucili.. :D
akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #97 u: Lipanj 05, 2011, 11:54:10 prijepodne »
učiš dok si živ  :up:

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
« Odgovori #98 u: Lipanj 05, 2011, 12:03:10 poslijepodne »

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #99 u: Lipanj 05, 2011, 12:13:52 poslijepodne »
učiš dok si živ  :up:
I na kraju umreš glup  ;)
jste tako ;)desi se jedino da neke koje si podućio sjete se tebe kao što se ij sjetim svog pokojnog neznam  ,jeli se iko sječa Čikoš Đerđa?