AKVARIJ:
- 50X30X30 --> 45L
- temperatura 26C
- parametre vode ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija --> 7tjedana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice --> prije 2 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode --> svaki tjedan 30% (dva puta sam mijenjao do sad vodu i oba puta sam ulio destilirku, sutra treci puta mijenjam i imam namjeru ulit vodu koja mi stoji tjedan dana)
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija --> Prvi puta nisam drugi puta jesam.
FILTER:
- Unutarnji eheim 2008, smanjen protok na najmanje.
- način i periodi čišćenja filter materijala --> Prilikom izmjene vode operem filter u izvadenoj akvarijskoj vodi.
- što imate od filter materijala u akvariju --> Origina Eheim spužva koju sam dobio s filterom.
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? --> Dva drva iz Pet Centra, Tri kamena s Jaruna, nema nikakve sluzi nigdje.
- grijač --> Elite 100W
- pumpa za zrak --> nemam
- CO2 sustav –> nemam
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) --> Prilikom promjene vode dodao sam oba puta FFM na kolicinu promijenjene vode (2ml)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka --> 5 Ancistrusa
- starost ribica --> Prodavac (tu s foruma) je reko da su stari oko mjesec dana + 2 tjedna koliko su kod mene.
- ima li potencijalnih „terorista“ --> Nema, nisam primjetio da se soraju.
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) --> Prvi tjedan nisam hranio jer nisam imao nis, sad hranim tako da svaki drugidan ubacim jednu tabletu čistače.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) --> 5 mladih ancistrusa, nesto malo Riccie zavezane za drvo, Stargrass, nesto slicni stargrassu s manjim listovina, ne znam kako se zove, na povrsini malo vodene lece.
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) --> Voda je bistra (smeđa od panjeva), miris je ok, jedino na povrsini iam "naftnu" mrlju koju ne mogu iskorijenit vec 5 dana. Svaki dan s prstima razmuljam po povrsini to "masno" i onda kao nestane. Kad to masno muljam onda mi ostaje nesto kao neka kozica il nesto sto ne zna ni kako opisat...

--> Vidi sliku.
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke. --> Posto se biljke u akvariju nisu jos primile kak spada i pocele rast ima par listova od Stargrassa kaj su posmeđili i propadaju, al njih nemrem povadit jer iscupam cijelu biljku iz podloge s tim smedim listom. Tu i tamo mi Riccia posmeđi i pocne trulit al nju izvadim van odmah.
SIMPTOMI:
Ovaj tjedan sam primjetio na Ancicima promjenu u pigmentaciji, tj. kao da su im se one njihove tockice po tijelu spojile i sad tvote jednu poprecnu bijelu (nije sad bas bijela ali je svjetlija) crtu preko tijela. Crta krece iza prednjih bocnih peraja i prolazi tocno ispred gornje peraje.
Primjetio sam da su vrhovi zadnje petraje (gornji i donji vrh) bijeli. Tu su kod svih nisu otpali ali su onak bijelkasti. To tak mora bit??
Svi naj normalnije papaju, ponasanje je kod svih uredu, znaju vuc kakicu za sobom od 0.5 do 1cm po nekoj mojoj procijeni izmet je uredu, ima svijetlije i tamnije djelove, nije sluzav...
Nemam nista od sredstava doma tako da nisam nicime lijecio.
Za sad su svi zivi, na najmanjem anciju je crta naj manje izrazena a na ostalima se vidi, jedan anci je malo bledunjav u odnosu na ostale i na njemu je ta crta dosta izrazena, ali takav bledunjav je od kako sam ga dobio pa sam prihvatio da je takav.
ne sjecam se da su imali te crte prije dva tjedna kad sam ih ubacio u akvarij tako da mi je to malo sumnjivo. Ako netko ima kakav prijedlog ili zna o cem se tu radi bit cu zahvalan.