Srpanj 20, 2025, 21:36:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tikvice i krastavci za L-ove  (Posjeta: 3750 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trpimirovich

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
Tikvice i krastavci za L-ove
« u: Siječanj 21, 2011, 15:35:32 poslijepodne »
Kada hranite svoje plecose, ancistruse i L-ove opčenito krastavcima, tikvicama ili mrkvama na koji način to radite? Pri tome mislim da li samo ubacite komad krastavca u akvarij pa gdje padne ili ga napiknete na neki štapić ili pričvrstite kvačicom za staklo kako biste lakše mogli izvući iz akvarija nepojedeni ostatak.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Tikvice i krastavci za L-ove
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2011, 15:40:34 poslijepodne »
Ja nisam nikada hranio sa krastavcima ali sam im redovito svaki ili svaki drugi dan davao kuhanu tikvicu, blitvu, raštiku, kelj, cvjetaću i brokulu a na način da sam odrezao jednu ili više ploški, nanizao ih na komad plastificirane žice koja je bila zavezana za kamen i spustio na dno.

Nemoj pretjerivati sa hranom jer može zaprljati vodu ako se ne pojede jer u toploj vodi vrlo brzo započne proces truljenja... Također ribe se ne smiju prežderavati...

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2011, 15:53:36 poslijepodne »
Ja nisam nikada hranio sa krastavcima ali sam im redovito svaki ili svaki drugi dan davao kuhanu tikvicu, blitvu, raštiku, kelj, cvjetaću i brokulu a na način da sam odrezao jednu ili više ploški, nanizao ih na komad plastificirane žice koja je bila zavezana za kamen i spustio na dno.

Nemoj pretjerivati sa hranom jer može zaprljati vodu ako se ne pojede jer u toploj vodi vrlo brzo započne proces truljenja... Također ribe se ne smiju prežderavati...

Ja sam nabavio neke štapiće za ražnjiće od inoxa. Oni potonu zajedno s tikvicom ali onda opet moram kopati po akvariju da sve izvadim van (nije jednosavno kada je akvarij pun jer moram ruku umočiti skoro do pazuha).
Razmišljao sam i o udici za morske pse koje imam doma (odrezati vrh pa zavezati sve na flaks).
Što se tiče prljanja vode i prežderavanja, filtracija je jaka a ribe se hrane uglavnom kada se sjetim tako da jedu skoro kao i u prirodi.

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2011, 22:09:51 poslijepodne »
ja imam neki plastičnu špagu pa njome zavežem tikvicu tako da provučem špagu kroz sredinu, nikada ne pojedu sve tako da nakon nekoliko sati vadim iz akvarija a ne močim ruke
:AkTer:

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Siječanj 22, 2011, 20:31:35 poslijepodne »
ja imam neki plastičnu špagu pa njome zavežem tikvicu tako da provučem špagu kroz sredinu, nikada ne pojedu sve tako da nakon nekoliko sati vadim iz akvarija a ne močim ruke
Jojo hologram tesko ti smocit ruke malo u akvarij pa nije ti hladna voda  :D  :up:
Ovo sa špagom je dost dobro iako bi ja napravio sljedece : zavezo za kamen  ;)

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2011, 09:43:06 prijepodne »
Jojo hologram tesko ti smocit ruke malo u akvarij pa nije ti hladna voda  :D  :up:
Ovo sa špagom je dost dobro iako bi ja napravio sljedece : zavezo za kamen  ;)

Nije stvar u močenju ruku nego u tome da se što manje guraju ruke u akvarij da se spriječi unos raznoraznih bakterija pa time i izbjegne pojava bolesti. Zato i tražim rješenje, a i našao sam ga.
Ribički flaks sam zavezao za kvačicu i sada kvačicom zakvačim tikvicu i sve spustim u akvarij a onda poslije izvadim van povlačenjem flaksa. Kao da pecam ribe :)

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #6 u: Veljača 05, 2011, 05:37:41 prijepodne »
Pazi sano da ti kvacica ne zahrdja... a i pvc nije zdrav za ziva bica...

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #7 u: Veljača 05, 2011, 07:43:43 prijepodne »
ja isto imam   štapiće za ražnjiće  matalne naravno    savijeni su na kraju  u krug    tu zavežem laks(flaks)  nataknem kratavac  i  ujutro obavezno izvadim ostatak  iako je ostatak uvjek veoma mal   jar  ja imam  mnogo  l brojeva
tako radim već  2 godine   bez  problema   kratavac obavezno oguli od kore  jer se u framama  pršću pesticidima i ostalim  kemikalijama   pa da nebi rizikovo lagano trovanje riba
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline forser

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
« Odgovori #8 u: Ožujak 30, 2011, 16:14:11 poslijepodne »
ja isto imam   štapiće za ražnjiće  matalne naravno    savijeni su na kraju  u krug    tu zavežem laks(flaks)  nataknem kratavac  i  ujutro obavezno izvadim ostatak  iako je ostatak uvjek veoma mal   jar  ja imam  mnogo  l brojeva
tako radim već  2 godine   bez  problema   kratavac obavezno oguli od kore  jer se u framama  pršću pesticidima i ostalim  kemikalijama   pa da nebi rizikovo lagano trovanje riba
ja vam hranim ancistruse(2 kom) i black mollye(6 kom) sa tikvicom na način da odrezanu plošku bez ičega spustim u aq i za 1 dan nema više tikvice, kao i njegove kore..
Ako mislite da nešto krivo radim slobodno napišite..

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #9 u: Ožujak 30, 2011, 17:36:23 poslijepodne »
tikvicu odrezem kom 4-5cm duzine i razrezem na cetvrtine te jednu ubacim u mikrovalnu na 2-3min i nakon toga ubacim u aq.

vadim je nakon 24 sata, ono sta je ostalo.

Kora drzi da se tikvica ne raspladne

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 30, 2011, 17:44:02 poslijepodne »
tikvicu odrezem kom 4-5cm duzine i razrezem na cetvrtine te jednu ubacim u mikrovalnu na 2-3min i nakon toga ubacim u aq.

zaboravio sam napisati da tikvicu prethodno prokuham malo u vodi  :)

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #11 u: Travanj 01, 2011, 19:55:50 poslijepodne »
Citat:
Oni potonu zajedno s tikvicom ali onda opet moram kopati po akvariju da sve izvadim van (nije jednosavno kada je akvarij pun jer moram ruku umočiti skoro do pazuha).

Možda da nabaviš akvarijsku hvataljku ili veterinarsku rukavicu za osjemenjavanje krava.

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 02, 2011, 14:45:28 poslijepodne »

zaboravio sam napisati da tikvicu prethodno prokuham malo u vodi  :)
nareži tikvicu 1cm debljine i sve če ti pojesti u roku 24 h, uključujući i koru
netrebaju ti nikakve rukavice, štapići, konac, flaks...itd..
samo nareži sitnije, ccca 1 cm i nemaš nikakvih problema, sve pojedu..