žao mi je što su ti ribice bolesne, ali se ne čudim!
prvo im moraš srediti vodu, a da bi to učinila, moraš im nabaviti pristojan akvarij s pristojnim filterom i pumpicom za zrak - i to pod hitno, dakle - jučer!
voda se mijenja u najčešćem slučaju jednom tjedno i to maksimalno do 15 % volumena! a ako imaš dobar filter može i rjeđe - jednom u dva tjedna do 25 % je čisto OK
drugo - hranjenje - daješ im premalo, ali s obzirom na kakve uvjete imaju....hmmmm...
dakle, zlatice vole papati i trebaju papati, naravno ne neumjereno - ukratko - moje dvije bebice dobiju kavenu žličicu pahuljica tri puta dnevno, + komadić salate ili povrća
a inače je "pravilo" za zlatice - toliko koliko mogu u dvije minute pojesti - što se kod njih nikad ne desi jer sve utamane i sekundi

s obzirom na taj kakanac i plivanje uz površinu - bojim se budućnosti za njih!
ali ajde, za prvu pomoć - odmah im stavi pumpicu za zrak jer očito nemaju dovoljno kisika, a zlatice ga trebaju mnogo...
hranjenje provedi ovako kako sam ti rekla
dodaj im vitamine
a kako očito nemaš filter, vodu im mijenjaj svaka 2-3 dana, ali maksimalno 1/4 volumena
i - pravac dućan ili staklar - akvarij od najmanje 80 l, filter kapaciteta za najmanje 150 litraša, pumpica za zrak,
a da što prije pripremiš vodu, kupi i dobre bakterije (pitaj u pet shopu, znat će ti dati - sve su OK) i stavi odmah u vodu koju ćeš ciklirati
tada nešto kraće - 10-ak dana
u tu vodu dodavaj uvijek vodu iz njihovog sadašnjeg doma tako da njome pređu i njihovi mikroorganizmi na koje su navikle
a na kraju - što da ti zaželim nego puno sreće i tebi i tvojim ribicama!