kao prvo...moram to detalnije razraditi....NISAM kritiku uputio NIT JEDNOM osobno /izvinjavam se što sam pisao velikim slovima ali tako če biti jasnije/.Nisam nit imao namjeru, da se itko prepozna u prvome mom postu jer to mi stvarno nije bila namjera , ipak želio sam samo probuditi uspavanu snagu ciklida.
Drugo...Expert nije odgovorio na moja pitanja i tako dalje.Gledajte ljudi, nisam ja izmislio tu titulu, tako da mi se možete slobodno obratiti imenom /Bojan/ ili nadimkom /Bojko/.Sad ču navesti i razloge, zašto ja maltene nikako ne odgovoram na PP.
Kao prvo prešao sam 50 - tu godinu, i uz činjenicu da imam još jedno školoobavezno dijete a škola danas puno traži, puno vremena se učiva zajedno, kao drugo, pošto je kriza i sam se podosta učim, kako bih bio konkurenčan na trgu radničke snage...ipak put do penzije mi je još dug.
Medjutim gore navedeno nekako me ne opravda u cijelini ali u mom bavljenju sa ciklidistikom i pojavljivanju od ranih početka interneta na tim stranicama ja sam napisao puno članaka, kao dodatak ka sajtu i kao članke u specializovanim magazinima, koje su svojevremeno izlazile na prostoriji nekadašnje Juge.I uvjeren sam , da je toga bilo podosta te jako poučno.Svestan toga i generacije ciklidaša, koje su nadolazile , a ponekad su svojim znatiželjem mene i prekosile, sam sam sebi rekao....dosta je , ispregni malo....dobri su ti učenici...znadu neke stvari više od tebe.. /pogotovo moram istaknuti tu Mastina

i brata/ to su bili takoreči pioniri nove ere cikldistike..po pitanju Malavi ciklida.I suvremeno sa tim ciklidistika se počela širiti i eto ti i Tanganjika majstore /znamo ko su to/ i zlatne godine ciklidistike stvarno su blistale, pojavljivanjem novih ciklida i znanjem o njihovih navikama i kakateristikima i naravno meni je bilo jasno, da prepustim stvari tim novim ciklidašima, čije je znanje bilo puno bogato te je temeljili na njihovom ličnom iskustvu.
Medjutim u poslednje vreme te ciklid snage ili ciklidaškog mota, kao da nema više, kao da nema tog drugarstva, iako internetnog, koji inače vlada medju ciklidašima.To me je u neku mjeru i pogodilo jer ja sam sve svoje znanje djelio na mlađe u nadi da če oni svoje znanje i dalje brijesprekorno dijeliti i dalje.Medjutim ta je ciklid snaga malo usnula i sa svojim prvom postom ja sam je želio samo probuditi...ko u priči o "Trnuljčici"
Eto moje opravdanje i objašnjenje