Svibanj 06, 2025, 09:07:37 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Moj akvarij 170 l......  (Posjeta: 2449 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline medozd

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 44
Moj akvarij 170 l......
« u: Siječanj 09, 2011, 23:04:42 poslijepodne »
Evo da i ja predstavim svoj akvarij....
ideja je dosla kad sam sredjivao stan, a ima sam neiskoristivog prostora....   :-[
dimenzije akvarija su cca 90*42*45 (d*s*v)
filter atman 882 i atman grijac 200w, nista drugo  8)
...ribica ima... gupia, svertova, par vrsta mola, platy, neonke.....

ma ustvari evo par slika, pa pogledajte sami  ;)

slobodno pisite kritike....zato smo tu  :up:

evo ovako je sve pocelo....
...nemam pojma....

Offline medozd

• Novi član
  • *
Odg: Moj akvarij 170 l......
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2011, 23:13:34 poslijepodne »
.... ;)

...nemam pojma....

Offline medozd

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2011, 23:22:40 poslijepodne »
ima sam i nekoliko skalara ali sam ih odnia kod prijatelja jer su kod mene "tamanili" mlade.... :-[

...nemam pojma....

Offline hogs66

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2011, 23:25:00 poslijepodne »
pozdrav

ideja je dobra ali je problem u tome sto nisi ostavio mjesta izmedu stakla i zida pa mislim da bi moglo doci do pucanja stakla kod nekog podrhtavanja i sam imam nesto slicno ali je razmak izmedu zida i stakla nekih 2 cm radi sigurnosti

Offline iglica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2011, 23:32:18 poslijepodne »
lijepo zamišljeno, na  kojoj visini od poda je aq?

Offline medozd

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2011, 11:56:01 prijepodne »
pozdrav

ideja je dobra ali je problem u tome sto nisi ostavio mjesta izmedu stakla i zida pa mislim da bi moglo doci do pucanja stakla kod nekog podrhtavanja i sam imam nesto slicno ali je razmak izmedu zida i stakla nekih 2 cm radi sigurnosti

...hm...ja se nadam da nece doci do neceg takvog... imam u planu jos malo prosirit aq na nekih cca 400l i radit jadranski morski, al pomalo, do kraja slijedeceg lita ako to napravim bit ce odlicno.  Kad i ako to sve izrealiziram imat cu na umu to sto si reka  :up:

...akvarij je od poda nekih 20-ak cm

usput da nesto pitam...sinoc sam radia co2 reaktor al mi izlazi 12-ak baloncica u 10 sec  :o :o
u bocu od 1.5l sam stavia 4dl secera, 1 zlicicu kvasca, 1/2 zlicice sode-bikarbone i pola boce vode  :question: :question:
...nemam pojma....

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2011, 12:23:14 poslijepodne »
Super akvac samo mozda malo prenisko i ovo s pucanjem  -?.Co2 ti ide brzo ko i meni ali nakon nekog vrimena ce se smanjit broj baluncica  :up:

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2011, 12:30:05 poslijepodne »
pa kada si vec sve to zidao i radio mogao si barem filter smjestiti van akvarija. cini mi se da je i poklopac mogao malo vislje.
ali ajd ok nije lose samo moglo je to puno bolje.
zasto akvarij nisi stavio na kraj zida tako da imas tri strane akvarija otvorene?

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Siječanj 10, 2011, 18:49:05 poslijepodne »
E kad takvo šta gledam  dođe mi da i ja  takav napravim to mi je bila želja prije 10 god ali neostvarena , ustvari  to je tvoj akvarij i tvoj projekt i  tebi je ljep , kao i meni,bitna je volja a sve drugo bude došlo samo od sebe :klap: :klap:

Offline medozd

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Siječanj 10, 2011, 23:07:04 poslijepodne »
kad sam radia aq nisam ima pojma o tome, doslo mi je da ga napravim i jesam...
za filter me je jedan kolega savjetova da stavim unutarnji, tako sam i napravia....filter radi, malo i meni smeta sto ovako "strši" al navika sam.  :)
nisam ostavia vidljive tri strane akvarija zato sto je ovo bilo zamisljeno kao nekakav sank (pragrada) izmedju dnevnog boravka i kuhinje....
Za sada neka stoji ovako, imam u planu prosiriti akvarij i to u svim smjerovima, tako da ce biti jos i blize podu (ne znam razlog zasto je to lose  :question: )...
iskreno, glavni razlog za "povecanje" nije taj sto je ovaj mali nego je staklo samo 7mm, a kako imam dvoje male dice me sve vise i vise strah da nebi doslo do pi......  :'( ....trenutno imam nekih 170l, a posto cu minjati staklo (moram) usput cu ga prosiriti do nekih 450l.

evo jos par slicica....
...nemam pojma....

Offline leon77zd

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zadar
« Odgovori #10 u: Siječanj 11, 2011, 00:25:01 prijepodne »
jako dobra ideja!

ali mislim da si mogao puno vise dobiti!
ako budes radio ponovo nesto tako, spominjes veci i sa debljim staklom!
dobro se nacitaj foruma i materijala na netu!

dobices jako dobre ideje.!

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #11 u: Siječanj 11, 2011, 00:36:14 prijepodne »
mala djeca, akvarij na podu... nekako mi ne vuče na dobro. Akvarij je taman u dometu da se dobro šutne nogom  :D

Ja ispod 12mm stakla nebi niti razmišljao...

Zašto je loše što je akvarij na podu? prvenstveno zato jer se ne vidi... a nadalje zato jer bi mogao biti šutnut i razbijen, ili će ga loptom neko od djece pogoditi, ili će nekome nešto odletjeti u staklo. Uglavnom pod je po meni stvarno loša ideja. Ja imam suhi uzgoj na podu i nema dana kad ne zapnem za njega, al ajd, ovaj je ipak 20-tak cm od poda...

A što se tiče pucanja, stvarno mislim da postoji dosta velika opasnost da pukne. Pa zabetonirao si stakla, jel ima kakav stiropor ili spužva ispod stakla ili stoji na betonu?
« Zadnja izmjena: Siječanj 11, 2011, 00:45:19 prijepodne od Nuclear »

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 11, 2011, 09:57:50 prijepodne »
ovo je trebalo da bude i više nego odlična ideja i da stvarno uživaš u pogledu zajedno sa porodicom, ali kao što su  i drugi napisali, mislim stvarno da bi mogao imati problema.....

Offline medozd

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Siječanj 11, 2011, 14:16:56 poslijepodne »
a sto da napisem u svoju obranu  :D :D

...akvarij nije zabetoniran, najprije sam napravia taj zid, a onda sam kupia staklo "na knap".... tako da izmedju stakla i betona ima milimetar lufta. ispod aq imam tablu tankog stiropora, ipak me bilo strah staviti sve to direkt na beton... :)

bas iz ovog razloga sam i dosa na ovaj forum, dugo ga citam i stvarno ima sve o akvaristici.... kad budem radia drugi aq zelim da bude sve idealno i bez greske.....

...nemam pojma....

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #14 u: Siječanj 11, 2011, 14:27:02 poslijepodne »
a sto da napisem u svoju obranu  :D :D

...akvarij nije zabetoniran, najprije sam napravia taj zid, a onda sam kupia staklo "na knap".... tako da izmedju stakla i betona ima milimetar lufta. ispod aq imam tablu tankog stiropora, ipak me bilo strah staviti sve to direkt na beton... :)

bas iz ovog razloga sam i dosa na ovaj forum, dugo ga citam i stvarno ima sve o akvaristici.... kad budem radia drugi aq zelim da bude sve idealno i bez greske.....

Tako treba  :up: nauci da budes spreman bas tako sam i ja napravio

Offline daysleeper

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Bjelovar
« Odgovori #15 u: Siječanj 12, 2011, 07:47:54 prijepodne »
lijepo zamišljeno

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #16 u: Siječanj 12, 2011, 11:27:28 prijepodne »
Poštovanje kolega,
drago mi je da si doso na forum....ja cu ti dat svoje osobno mišljenje

Kao prvo cudno mi je da ti je akvarij od 7mm stakla, daj izmjeri ponovo jer najčešće su ili 6mm ili 8 milimetara (koristi šubler)
ako je 6 mm na 45cm visine je stvarno malo i bojim se da ces uskoro imat poplavu buduci da nemas nikakva pojacanja na akvariju, i kod najmanjeg oštečenja stakla ono bi moglo puknut...govorim ti iz iskustva ja sam na 40cm visine imo 6mm staklo i puklo je popola (sva sreca kod testiranja u garaži) a punio sma ga do nekih 35cm.
Alternativa dok ne povečaš akvarij je da ga ne puniš do vrha...puni ga do 30cm...ako je staklo od 8mm onda je ok ako ga niko nebude gadjo ničim...

neznam ko ti je napravio takav akvarij bez pojačanja....

Kaj se tice uredjenja, ja osobno nebi bio zadovoljan s ovime kaj ti imaš, prvo kaj vidim na akvariju je filter koji se fino može sakrit biljkama...pogledaj si malo slike tu na forumu i sigurno ćeš dobit puno ideja kak da to bude osjetno bolje, naravno u slučaju da se tebi baš takav akvarij svidja ostavi tak kak imaš

I da, uz odredjenu korekciju u ovaj akvarij bi se fino mogo smjestit gušter pa nemas onda frke s razbijanjem, a ribice uvjek moš imat u prikladnijem prostoru ako ih baš želiš (ribice su za curice)  :D :D ubit ce me akvaristi
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline medozd

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Siječanj 12, 2011, 22:44:40 poslijepodne »
Ahvarij nije kupljen, kupljeno je staklo i to bas od 7mm.,,,, :P
radia sam ga sam, pojacanja nisam stavlja nikakva, staklo je visoko 47cm a voda je do 42cm.... tako stoji od 11/2008  ;)
...jos ce neko vrime stajat ovako(dok se malo financije ne rijese), a onda krecemo ispocetka i malo(puno) ozbiljnije.... :up:

...nemam pojma....

Offline Modrag

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #18 u: Siječanj 13, 2011, 09:20:58 prijepodne »
Dobrodošao  :zagrljaj:. Eto moje mišljenje je da se našega novoga člana prvo mora pohvaliti  :). Bez iskustva i neke pomoći , nego samo vođen svojom idejom je došao do ovakvog AQ , po meni za svaku pohvalu  :klap:. Meni to govori da kolega zaista ima smisla za akvaristiku  ;). Možda po koja greška prilikom realizacije ideje , ali sam siguran da će se sve ispraviti i  puno poboljšati na novom projektu  ;):up: