Pozdrav svima!

Osim sto mi je bolesna zlatna ribica u jednom akvariju, i u drugom imam problema. Naime, preko vikenda me nije bilo i dala sam ribicama vikend klopu koja se otapa.
Par dana nakon tog vikenda, rikle su mu ukupno 3 ribice: barbus, neonka i coridoras, a na udovicama su se pojavile cudne tvorbe.
Jedna udovica je imala nekakvu ''karfiolastu'' izraslinu na glavici (mislim da se radilo o gljivicama, al nisam ziher) koja je sama od sebe prošla za kojih 7 dana. Na istoj toj udovici se sada se na području usta nastanilo nekakvo novo čudovište koje je prvo bilo bijela točkica, a sada je rozo i povećava se.
Na drugoj udovici su se pak pojavile neke crne flekice.

Poslikala sam te pojave fotićem i šaljem vam ih u privitku.
Inace, udovice su bez obzira na to zivahne i vesele, imaju apetit i ponašaju se kao i prije.
Molim vas, ako tko zna o čemu se radi, ako ima kakav savjet o liječenju ili ima slično iskustvo neka se javi. Svaka informacija mi je korisna.
Unaprijed zahvaljujem!
Lijep pozdrav

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža: 60x30x40, 65L
- temperatura: 27-28 C
- parametri vode (ako se znaju):
- vrijeme od pokretanja akvarija: listopad 2010. (cca 3 mjeseca)
- kad su useljene prve ribice: 2,5 mjeseca
- period i količina mijenjanja vode: svakih 10 dana, 1/3 volumena
FILTER:
- tip i marka filtera: filter kupljen s Wave60 akvarijem
- način i periodi čišćenja: jedan put je čišćen od pokretanja akvarija
- filter materijal (ima li aktivni ugljen): aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje

- grijač

- pumpa za zrak

- CO2 sustav – kakav

STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: corydoras albino x2, ancistrus x2, neonke x2, barbus tetrazon x1, glowlight tetre x6, crna udovica x3, kozica x1
- starost ribica: 3 mjeseca
- ima li potencijalnih „terorista“: barbus bi trebao biti agresivan, ali naš nije
- hranjenje: 2 puta dnevno u malim količinama, 1. Tropica Basic, Dajana, hrana u listićima; 2. TetraWafer Mix, tablete
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema): ništa novo, jedino vikend hrana koja je bila u akvariju 3 dana
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris): ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... opisano u tekstu iznad
- kad su se simptomi prvi puta uočili: prije 2 tjedna
- pokušaj liječenja, čime: TetraMedica, General Tonic - sredstvo kod bakterijskih infekcija toplovodnih ribica
- koliko je ribica bolesno, uginuća: 2 su bolesne, a u zadnjih 2 tjedna uginule su 3 ribice (barbus, corydoras i neonka)
- stanje ostalih stanovnika: tetre se skrivaju u biljke..