Lijepi pozdrav!
Imam molbicu, posto sam lud za akvaristikom i volim stalno nesta praviti ( sve oko akvarija je rucni rad postolje rasvjeta i ostalo ) imam ideju za led rasvjetu. Moja molba je da ako bi mogli pogledati led rasvjetu i hladnjake za te zarulje zanima me vase misljenje za ledicu od 10 w, nisu mi jasne velicine hladnjka i koliko bi ih bilo dosta za 200 litara ja sam mislio 5-6. Nadam se da nism bio pre slobodan u zamolbici, stranica je www.artas.hr, puno hvala unaprijed!
200l je volumen, za odabrat broj i snagu LED za rasvjetu bitna je duzina i visina akvarija, recimo moj novi koji radim ima 260l al je dug 2,2m i ovaj kontroler bu tiral oko 60 bijelih 0.5w, 120 narandastih i 60 plavih samo za simulaciju jer bilje bas ne voli led, za bilje sam pripremil 2x38 w "crvenu" fluo i 2x38w bijelu fluo...
P.S. u kini su ti 3W led cca 4-6$ bez hladila, za hladilo uzmes aluminijski flach duzine akvarija, debljine cca 5mm i na mjestima de nisu LED izbusis rupe da povecas povrsinu hladenja i cirkulaciju zraka kroz alu...