Srpanj 25, 2025, 23:55:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zanemarivanje zlatnih ribica  (Posjeta: 1976 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rebeka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
Zanemarivanje zlatnih ribica
« u: Siječanj 07, 2011, 13:18:53 poslijepodne »
Htjela sam pokranuti novu temu o zanemarivanju zlatnih ribica. >:(Prica: imam susedu koja je godinama drzala dva karasa u kugli. >:(..i sad ja velim da im treba vise mjesta , a ona da joj ne pada na pamet trositi novce za veci akvarij. :'(..i dobro ja zasutim necu se mjesat..medutim kcer joj je razbila tu kuglu i ja sam im donijela akvarij od nekih 15l jer nisam imala veci i sad sam mislila barem je ribicama bolje nego u kugli od 3l...I kad sam nakon nekoliko tjedana dosla kod nje vidim akvarij sa 3 umjetne biljke,filterom i jedno pet velikih karasa. Naravno to je bio onaj akvarij od 15l...i sad ja velim da je to mucenje i da kak mogu biti takvi. :'(..ali njezin muz (vetrinar) veli da oni neceju trositi novce na veci akvarij jel da je to glupost....nakon par mjeseci ja dodem opet naravno sve ribice su crknule osim jedne koja sad zivi u 6 cm vode :'(....UZASSSS to me jednostavno naljutilo. :'( :'(Po meni zletne ribice bi trebale kostati minimalno 200kn da si covjek ne pomisli da ih moze drzati u kugli nego da im kupi odgovarajuci smjestaj :up:...Naravno i ja sam pocinila gresku i drzala ribice u kugli ali su srecom prezivile i sad su u ribnjaku kod bake.A posto ja nemam mjesta u stanu imam jednu pajculanku u 40l sa anubiasima, filterom , grijacem i raznolikom hranom.. :)
:police: FBI :ninja: Riboobavještalac :ninja:

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
Odg: Užasss!!
« Odgovori #1 u: Siječanj 07, 2011, 14:53:20 poslijepodne »
u osijeku je fora kad ljudi idu kod nekog na rodjenda ili tek fore i kad neznaju sta kupiti djeci ili nekom za poklon kupe kuglu i zlatnu ribicu...
no ljudi onda uglavnom da ova nebude sama kupe jos 5 komada i sve zajedno drze u 3 litre i onda zovu, ribice su mi bolesne, ribice su mi blijede, ribica mi uginula. kupite veci akvarij!!! ma ovaj im je dobar... i tako cijelo vrijeme... i netreba staviti 200 kn za zlatnu ribicu nego treba donjet zakon kao u italiji da se ribice nesmiju drzati u kuglama!  :)
rođen da peca, nateran da radi...

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #2 u: Siječanj 07, 2011, 15:41:51 poslijepodne »
Od kolege sin je dobio par zlatnih u kuglici :dead:
On pak ima akvarij nekorišten na tavanu, kojih 40lit , ali ne želi se ''sa tim zaebavat'' :down:
Hebiga , ima nas svakakvih, nas ljudi..

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 07, 2011, 18:23:28 poslijepodne »
Isuse to me tak ljuti... >:( >:( >:( znam da sam i ja drzala ribicu u kugli ( prvi razred) ali da mi je neko rekao nebi ju tako mucila..svom srecom ribice sad zive u ribnjaku  :D :D
ribica bi trebala kostati 500 kn pa bi si razmislil dal si mozes kupiti novu svaki tjedan.

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2011, 12:53:44 poslijepodne »
da, cini mi se da smo vecina nas radili greske na pocetku.
mislim da bi za pocetak u pet centru trebalo zaposljavati  strucne ljude koji poznaju akvaristiku, a ne svakog covjeka s ceste.  X-(
dosla sam u jedan pet cetar (nakon sto su meni rekli da za 4 karasa mi je i vise nego dovoljno 30l,  hvala bogu na forumu) i trazi mama sa kceri kuglu sa 2 zlatice. on joj da najmanju mogucu kuglu, pita zena jel joj treba pjesak ili nesto, on kaze da nema potrebe jer joj bilje sa zlaticama ne treba, nego joj da neku preruznu umjetnu bijku i ono sareno kamenje. i doda znacajno da kad se voda zamuti, nek izvadi ribice van i promjeni cijelu vodu, nek natoci iz pipe.
ja stojim sa str. i u dobokoj borbi sama sa sobom hocu li doc do njega i dignut mu frku, ili ne,na zalost, nisam, bila sam s klincima i morala sam van.
cij mi je  bio rec da ta zena ne bi mucila ribeke da joj je ovaj sve rekao: treba vam 100l aq, filter,zracna pumpa, bilje, sljunak i da ne nabrajam dalje, znamo svi koliko je  truda ulozeno. mozda bi radije uzela nekog drugog kucnog ljubimca.
jednostavno bi im trebalo ZABRANIT prodavati zlatice  sa neodgovarajucom litrazom i opremom.  :down:
znam da je ducanu u interesu prodati robu, ali je ovo jednostavno mucenje zivotinja...
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Siječanj 08, 2011, 13:06:59 poslijepodne »
znam da je ducanu u interesu prodati robu

i tu cijela priča završava. sve drugo ih se uopće ne tiče. mučenje životinja? ma kaj got.  :dead:

u petcentru u heinzelovoj (čini mi se  -?) radi jedan simpatični dečko koji izgleda i zna ponešto o akvaristici ali i on jadan mora bit kuš jer bi vjerojatno ostao bez posla da ga uhvate kako ljudima savjetuje 100 litarski akvarij za dvije zlatice...

jednostavno bi im trebalo ZABRANIT prodavati zlatice  sa neodgovarajucom litrazom i opremom.  :down:

ae, štošta bi trebalo zabraniti... ali... draga... pa pogledaj u kakvom svijetu živimo...  :dead:

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Siječanj 08, 2011, 13:35:32 poslijepodne »
slazem se
malooff topic, di si  nabavila valisneriu giganteu???? u procesu sam prekopiravanja tvog hladnovodnog  :-[, a nema nigdje valisnerie  :down:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Siječanj 08, 2011, 14:08:36 poslijepodne »
u viliju  :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Siječanj 08, 2011, 19:27:48 poslijepodne »
prava tema, ali na krivom mjestu - mi se tu pjenimo, uzrujavamo, žalimo, ali....jedni drugima .... a dalje smo bespomoćni!

evo, upravo danas - PC, Heinzelova - dječačić od kojih 12 godina u invalidskim kolicima na parkingu čeka da tata dođe autom do njega....a u krilu drži, poput nečeg prekrasnog, svetog, sve mu ličeko sjaji - kuglu (!!!!!!), vrećicu sa zlatnom ribicom, hrpu umjentih biljaka, vrećicu šarenog pijeska....
kad sam ušla nutra, provjerila sam - da im je ponuđen akvarijić od 20l s malenim filterom, sve bih ih financijski isto došlo, a ribica bi imala šansu za opstanak, dijete šansu da dobije dugogodišnjeg prijatelja...
ovako će mu ribica uginuti u par dana, bit će to još jedna mizerija u njegovom malenom životu....
i - gjde je tu moral, znanje, ma, ljudskost ekipe iz PC-a????

napominjem - imaju dežurnog veterinara ......

ma - fuj!

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 09, 2011, 12:49:59 poslijepodne »
Bas smo neki dan ja i baka vodili rasparavu o tome kak je ona vidla zmiju u pet shopu i kak kosta 1.200 kn..Ja sam rekla da bi sve trebalo tak kostati da si ljudi razmisle prije nego sto kupe. >:( >:(