Kolovoz 19, 2025, 19:52:41 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: PayPal  (Posjeta: 2668 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
PayPal
« u: Siječanj 07, 2011, 02:25:24 prijepodne »
Zna tko ak imam račun koji je u dolarima. I kad hoću nešto kupit u eurima, dali mi PayPal to prekonvertira ili moram imati karticu u toj valuti???

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: PayPal
« Odgovori #1 u: Siječanj 07, 2011, 03:01:48 prijepodne »
Mislim da ce ti sve sam preracunat.
Ja imam Visa electron u kunama pa kad kupujem nesto odmah mi racuna protuvrijednost....
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Siječanj 07, 2011, 06:04:13 prijepodne »
Preracuna ti samo neznam koji tecaj koristi .. meni je preracunavao u funte (bila je 8,6 u kn po nasoj tecajnoj listi) on mi ju je preracuno 8,9 .. posto nisam kupovao nesto skupo (120kn vrijednosti) razlika nije bila toliko strasna  8)
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Siječanj 07, 2011, 07:57:12 prijepodne »
Paypal ne preračunava stranu valutu u kune,to čine naše kartičarske kuće,odnosno banke po srednjem tečaju.Uvijek će ti se preračunavati u eure bez obzira kojojm si valutom platio,a onda će ti banka preračunati eure u kune.Evo kako to izgleda na Amexovom računu,moja zadnja kupnja:

PAYPAL *AQMAGIC COM USA    8,00 USD    6,22    EUR

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #4 u: Siječanj 07, 2011, 09:26:28 prijepodne »
moj master direktno siba iz $ u kn.. bez € izmedju
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 07, 2011, 09:39:37 prijepodne »
Meni uvijek bude onako kako sam naveo,bez obzira kojom valutom plaćao,očito svaka banka ima svoj način obrčuna  :up:

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #6 u: Siječanj 07, 2011, 09:56:39 prijepodne »
Banka ti vrši konverziju valuta po srednjem tečaju što ispada na kraju pozitivno za nas. Konkretno, bio u Mađarskoj u šopingu i za 100 kn tamo mjenjači daju 3600 forinti a kad platim karticom dobijem 3750 za 100 kn. Nije puno ali čovjeka veseli.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline Darac

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 24, 2011, 10:07:23 prijepodne »
Zna tko ak imam račun koji je u dolarima. I kad hoću nešto kupit u eurima, dali mi PayPal to prekonvertira ili moram imati karticu u toj valuti???

Ukratko, kupuj dalje kao da se nije nista promjenilo. PayPal-u je sve jedno koja je valuta dali USD ili EUR glavno da moze teretiti prijavljenu karticu. Ja imam AMEX i kupujem u USD, EUR i GBP i sve funkcionira preko nje vec dugi niz godina bez problema. :up:

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Siječanj 24, 2011, 12:02:50 poslijepodne »
imas opciju u paypal postavkama da ti oni ne rade konverzije, nego da ti terete karticu u zadanoj valuti, pa ti tvoja banka radi konvrziju u kune.

prolistaj postavke racuan na paypal.  :up:

Offline H3m3roid

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #9 u: Siječanj 24, 2011, 12:15:10 poslijepodne »
Ja još nikad nisam koristio online plaćanje (znam , nemojte me sad napadati da sam konzerva i to .. :-[)

jer jednostavno nevjerujem u sigurnost svojih podataka
mislim što ako se ne isporuči roba , kome onda plakat ?
a što je sa zlouporabom vaše kartice - netko tereti vaš acc.?

da li se ikom tako nešto dogodilo i što ste učinili po tom pitanju ?
 :nerv:  :roll:

Offline Darac

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 24, 2011, 12:26:01 poslijepodne »
Ja još nikad nisam koristio online plaćanje (znam , nemojte me sad napadati da sam konzerva i to .. :-[)

jer jednostavno nevjerujem u sigurnost svojih podataka
mislim što ako se ne isporuči roba , kome onda plakat ?
a što je sa zlouporabom vaše kartice - netko tereti vaš acc.?

da li se ikom tako nešto dogodilo i što ste učinili po tom pitanju ?
 :nerv:  :roll:

Ovak koristim PayPal i eBay vec hrpu godina i do sada sam imao jednu neugodnu situaciju gdje sam platio stvar na eBayu i nikada dobio. Prijavio sam problem PayPal-u unutar opisanog roka za reklamacije (mislim da je bio onda 40 dana) oni su provjerili sa eBay-om i napravili mi povrat novaca. To garantira PayPal i sam eBay. Znaci kaj se toga tice tu si siguran samo trebas provjeriti koji je vremenski rok za podnosenje zalbe.

Sigurnost na Internetu je rastezljiv pojam. Obje kompanije i PayPal i eBay ti garantiraju sigurnost kod logiranja i placanja (koriste posebne enkripcije) drugim rijecima ja nisam imao problema sa neautoriziranim koristenjem acc, i sl. Definitivno ti predlazem PayPal jer on skriva tvoj broj kartice - znaci nema unosenja ponovo broja kartice kod svake kupovine.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #11 u: Siječanj 24, 2011, 12:31:26 poslijepodne »
podatke ti isto tako mogu ukrasti u dućanu gdje kupuješ na karticu :D
skupe stvari kupuj u provjerenim dućanima, isključivo na zaštićenim stranicama, pouzdan antivirus i friško otvoren explorer ili firefox.
meni se u 7-8 godina otkad kupjem online nikad nije dogodilo nešto loše (a kupovao sam i za reda vr. 2000 e, prijatelju je i to odmah nakon što je otvorio račun na Paypalu netko je kupio avionske karte na njegovo ime. Paypal mu je vratio novac

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 25, 2011, 08:54:05 prijepodne »
Ovak koristim PayPal i eBay vec hrpu godina i do sada sam imao jednu neugodnu situaciju gdje sam platio stvar na eBayu i nikada dobio. Prijavio sam problem PayPal-u unutar opisanog roka za reklamacije (mislim da je bio onda 40 dana) oni su provjerili sa eBay-om i napravili mi povrat novaca. To garantira PayPal i sam eBay. Znaci kaj se toga tice tu si siguran samo trebas provjeriti koji je vremenski rok za podnosenje zalbe.

Sigurnost na Internetu je rastezljiv pojam. Obje kompanije i PayPal i eBay ti garantiraju sigurnost kod logiranja i placanja (koriste posebne enkripcije) drugim rijecima ja nisam imao problema sa neautoriziranim koristenjem acc, i sl. Definitivno ti predlazem PayPal jer on skriva tvoj broj kartice - znaci nema unosenja ponovo broja kartice kod svake kupovine.

:klap:

Hmm ... možda smognem snage i ja za PayPal

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 25, 2011, 08:56:38 prijepodne »
skupe stvari kupuj u provjerenim dućanima, isključivo na zaštićenim stranicama, pouzdan antivirus i friško otvoren explorer ili firefox.
meni se u 7-8 godina otkad kupjem online nikad nije dogodilo nešto loše (a kupovao sam i za reda vr. 2000 e, prijatelju je i to odmah nakon što je otvorio račun na Paypalu netko je kupio avionske karte na njegovo ime. Paypal mu je vratio novac

Brutalno ... da se smrzneš ....

A kaj recimo ako nisi doma često , pa ti nemogu dostaviti doma paket koji je recimo kao u akvaristici ili lomljiv ili je recimo biljka koja mora biti na nekim određenim uvjetima (temp , da je nešto ne zdrobi) što onda ? :nerd:

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 25, 2011, 15:22:47 poslijepodne »

Brutalno ... da se smrzneš ....

A kaj recimo ako nisi doma često , pa ti nemogu dostaviti doma paket koji je recimo kao u akvaristici ili lomljiv ili je recimo biljka koja mora biti na nekim određenim uvjetima (temp , da je nešto ne zdrobi) što onda ? :nerd:

ugasis status paranoje, odes do poste sutra dan i predignes paket.

ako je ziva nakon puta od 7-15 dana iz azije, recimo, jos jedan dan u postanskom uredu tvoga grada nece biti problem.

ili ne narucujes bilje i lomljive stvari preko neta. iako znam da su i neonske cijevi duzine 100cm uredno stizale iz nepolomljene.

;)

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 26, 2011, 08:24:00 prijepodne »

ako je ziva nakon puta od 7-15 dana iz azije, recimo, jos jedan dan u postanskom uredu tvoga grada nece biti problem.

ili ne narucujes bilje i lomljive stvari preko neta. iako znam da su i neonske cijevi duzine 100cm uredno stizale iz nepolomljene.

;)

ja samo pitam , da vidim kako su drugi ljudi riješili takve probleme , zašto misliš da sam paranoičan ?
 -?

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 26, 2011, 08:48:54 prijepodne »

;)

ja samo pitam , da vidim kako su drugi ljudi riješili takve probleme , zašto misliš da sam paranoičan ?
 -?

svako ti je pitanje bilo, sta ako meni neko ukrade, prevari, ne posalje, posalje krivo,...  ;)

paypal korite milijuni ljudi, dio njih je iz hrv. puno je lakse da ti neko pokrade pin sa nekog naseg bankomata nego od paypala, koja slovi za neku vrstu internet banke. a ako bilje stigne mrtvo/lose, svi ti salju novo ili dobivas povrat love.

nemas brige.   :up: :up: :up: