dobro, mozda sam se krivo izrazio, neces imati ti toliko muke koliko ce imati sharkovi u malom akvariju. oni dobrano narastu, snazne i brze su ribe, zeljne plivanja i zeljne prostora, a u 40l bas nece moci podmiriti svoje prirodne nagone. imao sam slican problem sa sharkovima u 60l. bili su lijepi, ali zbog malog prostora vrlo staticni, osim kad bi se preplasili, a tada bi iskakali van iz akvarija sto nije dobro ni za koga, a osobito ne za ribe. imao sam tri i sva tri su zavrsili u vjecnim (ribo)lovistima. jedan je platio glavom svoju malenkost, druge ribe su ga izmrcvarile, a ostala dva su iskocili iz aq. u zracna prostranstva iza namjestaja i dok je prva pomoc stigla lijepo su "udahnuli".
prijateljski savjet: mijenjaj dok mozes jer za koji mjesec kad dobiju na velicini moliti ces nekoga da ih preuzme. a somove ne moras nista posebno prehranjivati, oni popabirce ostatke koji padnu na dno, eventualno jos pokoji kuhani list spinata, kuhano i fashirano meso koje potone na dno i vidjet ces kako ce lijepo rasti... svakakoim osiguraj prostor za skrivanje, kakvu spiljicu, rupu, kokos, teglu, kamen, drvo...
ps-nema veze s ovom temom, ali osvojio sam titulu "zlatni clan"! konacno! jeeeah!Edited by: korni