Bok, evo da ti ja nesto kazem... Imam hrpetinu molly-a, zenka mi je prije 4-5tj okotila preko 60malenih... Vec su vise manje podijeljeni...
Kako znati dal je molly trudna?
- jako se udeblja, kada ju gledas odozgora trbuh joj je jako širok ( kao da je pojela loptu )
- pred porod joj se vidi kotilica, najcesce je bjelkaste boje
A sada za silver molly ( te sam prije imala ):
- isto se udeblja, i vidi se tamnija tocka na trbuhu pred okot, ta tocka nije jako izrazena kao kod gupija al se vidi
A sada za boje molly:
- osnovne su crna i silver, ili ti bijela
- te dvije varijante riba se mogu mijesati
- ako je jedno od roditelja crno a drugo silver imati ces mlade i silver i crne i harlekin
- također postoje i zlatne molly ( za vas iz zg vidjela sam ih u belugu i jako su lijepe )
Svakih koliko se kote:
- pa u prosjeku svakih 35-40 dana
Broj mladih:
- moze ih biti od 5-6 do preko 60 ovisno o velicini majke
I jos jedna stvar, molly su ribe koje poprilicno narastu, moje imaju oko 10-11 cm i muzjaci i zenke... Pa akvarij od 40 litara nikako ne moze biti dovoljan ako ces imati mnogo molly-a, za taj akvarij ce ti biti dovoljno 3ž i 1m... Također mollyima povremeno daj za klopu malo prokuhani lst špinata ili blitve-zavezi ga za kamen i one ce polako trgati komadice i jesti ( to pase i guppy-ima )... Eto toliko od mene... Nadam se da sam ti barem malo pomogla...
E da, molly-ima treba dodavati i malo soli u vodu, to pase i gupijima ( sol najprije otopiti u vodi pa onda dodati ), ali ako imas ancistruse i cory-e nemoj niposto dodavati sol jer to njima DEFINITIVNO ne pase...
Ako ces jos nesto trebati javi mi se na pm...
Sretno...