Srpanj 06, 2025, 18:39:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: CRS po drugi puta  (Posjeta: 10426 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
CRS po drugi puta
« u: Prosinac 30, 2010, 20:57:10 poslijepodne »
Prvi puta je bilo kad sam iz Njemačke babulti kupovao pa sam kupio i crs,ali nisu dugo živile   :( koliko sam se samo mučio nabavit ih i nikako
 :D Dakle eto stiglo mi iz Slovenije,uzeo probno 5 komada pa da vidim jel im odgovara voda u akvariju pa za mjesec dana ću proširit stado,iako su putovale 4 dana ..bome sam se iznenadio,svih 5 je stiglo živih svaka čast noktopusu!profesionalno sve(e jesu me obradovale one šišarkice!! :D).Ovaj puta sam ih klimatizirao sat i po vremena   :),mjerio sam i pH 7.5 a kod mene 7 (katkad i niže)
Koliko vidim,aktivne su,aktivnije nego moje babulti(one po cijeli dan budu na jednom mjestu na biljci).
Nije mi jasno kako se razlikuje mužijak od ženke? jel ih lako razmnožit? jel netko od vas razmnožavao?(bio sam pitao prije da mjenjam mlade C.babulti za mlade CRS ali nitko se nije javio...nije valjda da nitko?)
Budem koju sliku okinio za par dana...

« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2010, 21:04:36 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline gstaraz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
Odg: CRS po drugi puta
« Odgovori #1 u: Prosinac 30, 2010, 21:04:37 poslijepodne »
Koja im je cijena trenutno ako se može znati ?

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #2 u: Prosinac 30, 2010, 21:07:42 poslijepodne »
Mojih 5 je isto zivo i veselo.....mada nisu toliko aktivne kao RCS,one(muzjaci) stalno jure po akvariju...
Noktopusu sve pohvale!
Spol se odredjuje po sedlu i zaobljenom trbuhu kod vecih primjeraka,mislim da je kod manjih to nemoguce odredit....mozda i po duzini onih antena...

Evo jedne moje:

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Prosinac 30, 2010, 21:28:24 poslijepodne »
@ZeleniMrav-e jel to k4??? bokte prekrasna je..ja sam K2 uzeo,isto su lijepe ali su mlade nisu tako lijepe opiturane. e mužijaci ti jure? od rcs? ženke puštaju feromone bit će malih crvenih  ;)(tako je i kod drugih kozica)
@Grstalz-to vidi kod noktopusa,sve ovisi koju klasu i jel odrasle ili...vidi sa njim. ja sam uzeo K2 mlade.
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 30, 2010, 22:40:11 poslijepodne »
@ZeleniMrav-e jel to k4??? bokte prekrasna je..ja sam K2 uzeo,isto su lijepe ali su mlade nisu tako lijepe opiturane. e mužijaci ti jure? od rcs? ženke puštaju feromone bit će malih crvenih  ;)(tako je i kod drugih kozica)

K4 da,narucio sam 7 al je doslo do neke greske pa sam dobio samo 5....uzet cu ionak jos koju.Neke su i ljepse od ove...
Mislim da kakve su male da ce takve ostat,istih boja,jer se i radjaju vec obojane....
RCS imam jednu zenku i 4 muzjaka,zenka je stalno noseca a ovi divljaju non-stop.Podjelio sam sve male al uskoro necu znat sta sa njima....pustit cu ih u vecem akvariju sa ribama.
Kod mene je dosta meka voda pa se zato vjerovatno stalno pare,mislim cak i premekana(cekam testove) jer bilje pokazuje nedostatake kalcija a dve zenke RCS su mi uginule u 3 mj. kod presvlacenja(dogadja se zbog nedostatka kalcija).
CRS cu odvojit u manji tank koji samo sta nije gotov....pa dodavat Mosura minerale ili Seachem equlibrium za tvrdocu.

Imao sam i Amano,pa neke plave,pa prozirne,pa neku smedju sa bijelom crtom na ledjima al sam sve dao susjedu da mi se ne mjesaju.....nisam ni znao za onu tabelu kompatibilnosti.
Voljeo bi tigere nabavit....ili bumblebee i sl. mada mi je i ovo dosta za pocetak...shrimp madness :D
20l vanila

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #5 u: Prosinac 31, 2010, 09:03:48 prijepodne »
Zbok boljek razumevanja klasa kot cristal red kozica ču naložit jednu tabelu po kojoj se može utvrdit koje su klase, sve one koje nisu na tabeli idu pod klasu K2.

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #6 u: Prosinac 31, 2010, 09:11:28 prijepodne »
Evo da se i ja pohvalim da je i mojih 7 uredno stiglo, slatke su, vesele i hvala na šišarkama.  :up:
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline iglica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
« Odgovori #7 u: Prosinac 31, 2010, 10:19:58 prijepodne »
Faber kako si naručivao kozice iz Njemačke?  -? Ima neki online shop ili..

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Prosinac 31, 2010, 11:51:36 prijepodne »
ove su iz Slovenije,ali prije dvije godine sam iz Njemacke,igrom slucaja je covjek isao kod nas na ljetovanje pa je donio kozice koje smo narucili a inace ima shop.

Jako je zeznuto kod nas narucivat iz Njemacke jer nece proci carinu.Postarina je visoka jer ne idu kozice obicnom postom..steta 8(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #9 u: Prosinac 31, 2010, 11:53:20 prijepodne »
ove su iz Slovenije,ali prije dvije godine sam iz Njemacke,igrom slucaja je covjek isao kod nas na ljetovanje pa je donio kozice koje smo narucili a inace ima shop.

Jako je zeznuto kod nas narucivat iz Njemacke jer nece proci carinu.Postarina je visoka jer ne idu kozice obicnom postom..steta 8(

znam zato sam te i pitao jer dok se ne riješimo granica teško da će išta stići do nas  :(

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Prosinac 31, 2010, 11:57:32 prijepodne »
Zbok boljek razumevanja klasa kot cristal red kozica ču naložit jednu tabelu po kojoj se može utvrdit koje su klase, sve one koje nisu na tabeli idu pod klasu K2.
a one se drze odvojeno?ne drze se npr k0 sa k2?
@iglica- i ti si imao losa iskustva pa isao na carinu? Ma cuj,srecom da imamo Noktopusa pa covjek predje granicu i posalje iz Hr,tad se ne carini a i da nema njega ko zna kad bi nabavio crystal red skampe hah!
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #11 u: Prosinac 31, 2010, 12:01:28 poslijepodne »
CRS su zanimljive, ali što sam više u aq vodama počele su me zanimati i druge vrste koje ne znam gdje nabaviti poput blue shrimp i mnogo drugih vrsta ;))

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #12 u: Siječanj 22, 2011, 16:49:57 poslijepodne »
evo par slikica.. :)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #13 u: Siječanj 22, 2011, 18:10:26 poslijepodne »
Kao što možete vidjet na Faberovih fotičih, kozice obožavaju suho lišče hrasta, zato bih moralo biti u akvariju uvijek na razpolagu.
U akvariju sa cca 200 cristal red kozicama stavim cijelu granu suhog lišča na koji je preko 15 listova,i za manje od jednog mjeseca svi listi nestanu, kozice jih pogrickaju u nulu.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #14 u: Siječanj 22, 2011, 19:26:47 poslijepodne »
e i jos jednu stvar sto mi obozavaju,one brikete od spinata(sve 3 vrste obozavaju)!Koprivu su pojeli ali iduci dan(2 dana je stajala)ali mislim da bi bilo puno bolje listice u komadu a ne u komadicima.Ima da berem i susim :)

N.multifasciatus
 Cayman60

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 22, 2011, 19:55:54 poslijepodne »
Kao što možete vidjet na Faberovih fotičih, kozice obožavaju suho lišče hrasta, zato bih moralo biti u akvariju uvijek na razpolagu.
U akvariju sa cca 200 cristal red kozicama stavim cijelu granu suhog lišča na koji je preko 15 listova,i za manje od jednog mjeseca svi listi nestanu, kozice jih pogrickaju u nulu.

He,he.....ode moj hrast :D
Kozice su In!
20l vanila

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #16 u: Siječanj 22, 2011, 19:58:23 poslijepodne »
U kratkom ču ponudit komplet za ishranu kozica, tjekom iduče sedmice,ali u njemu neče biti suhe koprive kao što si je dobio ti, nego več briketiči od koprive, jer ljudi neznaju da rukuju suhom koprivom.
Sve sestavine u kompletu su potrebne kozicama za zdrav razvoj, razmnožavanje i levitvu, jer industrijsko pripremljene hrane ne mogu nudit toliko koliko dobe u naravnim stvarima

U kompletu imaš
30g briketirane koprive
30g paleta od špinače
 30g paleta iz zelišča
 2 velika lista catappe
10 storžiča crne jelše
10 listova američkog hrasta

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #17 u: Siječanj 22, 2011, 21:40:52 poslijepodne »
Morat cu probat ovo od koprive.. :up:
A ovako sitnu koprivu,stvarno ne znam kako,ako mi pluta usisa ju filter(nesto kao surf.skimmer na cayman filteru)ako je ostavim,jak je kurenat(biljni akvarij pa mi je jaci protok) i nadjem ju u filteru ili vece komade na usisu od filtera.
Sad..smjesno ali..ja nju ostavim u posudicu sa vodom onda pincetom uglavim u grupicu pogostemona gdje mi kozice obozavaju biti i onda to jedu tek za 2 dana..

N.multifasciatus
 Cayman60

Offline discus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Siječanj 22, 2011, 22:40:35 poslijepodne »
Pozdrav

Kolko ti je ph?
Zabok

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #19 u: Siječanj 22, 2011, 23:29:18 poslijepodne »
Faber, kozice su ti genijalne..   :klap:
Ajde, ako ti nije problem da poslikaš cijeli aq!!

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #20 u: Siječanj 23, 2011, 00:47:31 prijepodne »
6.5 mi je pH koristim co2 za bilje,voda je dosta mekana,temp 24(ljeti moram smislit hladjenje jer se digne na 29 sto c.babaulti podnose ali CRS nece)
Slikat cijeli?a hocu..malo da se oporavi akvarij imao sam nagli udar crne alge pa zatim koncaste pa sam sjekao cupao,nikad zadovoljan.To mi je biljni inace,cayman.
Vec sam hrpu puta rekao da cu ga u low light prebacit ili u jos jedan ciklidni ali..zena hoce nesto da se zeleni i crveni a ne samo "akvarije mjesecevog biotopa sa zuto sivim ribama" lol!
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #21 u: Siječanj 23, 2011, 09:59:33 prijepodne »
6.5 mi je pH koristim co2 za bilje,voda je dosta mekana,temp 24(ljeti moram smislit hladjenje jer se digne na 29 sto c.babaulti podnose ali CRS nece)
Slikat cijeli?a hocu..malo da se oporavi akvarij imao sam nagli udar crne alge pa zatim koncaste pa sam sjekao cupao,nikad zadovoljan.To mi je biljni inace,cayman.
Vec sam hrpu puta rekao da cu ga u low light prebacit ili u jos jedan ciklidni ali..zena hoce nesto da se zeleni i crveni a ne samo "akvarije mjesecevog biotopa sa zuto sivim ribama" lol!
dal se razmnozavaju kod tebe?

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #22 u: Siječanj 23, 2011, 10:08:40 prijepodne »
dal se razmnozavaju kod tebe?
koje?
ako pitaš za crystal red..pa tek sam ih kupio prije nešto više od mjesec dana...
mlade su još... :)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #23 u: Siječanj 23, 2011, 12:35:06 poslijepodne »
Da, mislio sam na cristal red...

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #24 u: Siječanj 23, 2011, 13:12:11 poslijepodne »
Jučer sam imao berbu zimskih kopriva, a danas ujutru su kozice navalile na frišku klopu, koprivu malo prokuvam a onda je stavim u pepeljaru, koja služi kao platforma za ishranu, jer svi sitni delčiči ne idu u akadamu (podlagu) i tako možem svu prljaštinu koja ostane posle ishrane jednostavno posisat iz akvarija, na ovaj način sprečim zagadživanje podlage i vode.

Akvarij ima oko 50l u njemu je oko 100 kom cristal red kozica razlite veličin, od onih najmanjih koje jedva da se vidu, i do onih najstarijih velikih preko 2cm, sve navale na koprivu.
Kozice se normalno razmnožavaju i nisu zahtevne za uzgoj, ko ima red chery i sa njima nema problema neče imat problema ni sa cristal red.