Pozdrav svima!
Imam Juwel-ov akvarij rekord 600 (63L), sa svom originalnomo opremom (filter, grijac, rasvjeta).
E sad, ono sto mene muci su cudne oscilacije u temperaturi vode. Naime, ja namjestim grijac na 26 C (grijac je od 50W, nalazi se unutar filtera), a temperatura vode tijekom dana oscilira od 24,5 pa do 26,9

Akvarij je u sobi koja se grije (temperatura je oko 20C, ponekad i malo vise), i te promjene se dogadjaju bez otvaranja poklopca, izmjene vode ili bilo kakvog direktnog utjecaja na temperaturu vode.
Termometar je digitalni, sonda mu se nalazi u lijevom straznjem kutu, na pola visine akvarija. Filter je sa desne strane i izbacuje vode prema gornjoj polovici akvarija (malo mreska povrsinu vode).
Koliko sam ja informiran, grijac od 50W je dovoljan za akvarij od 63L (uostalom dosao je u kompletu sa akvarijem+imam pozadinu od 2cm, 4cm pijeska, kamenja, panj i unutarnji filter koji mu oduzimaju odredjenu litrazu).
Kolega sa foruma (Modrag) je predlozio da mu mozda termostat nije dobar, da se pali i gasi na preveliku promjenu temperature. I ja sam na to posumnjao, ali nisam primjetio da se ljudi zale na grijace koji dolaze sa Juwelovim akvarijima...
Unaprijed hvala na prijedlozima i savjetima