Pozdrav,
dobila sam dvije male zlatne ribice na poklon u kugli prije par dana.
u kuglu moze stati oko 5 litara vode. Ja drzim 4 litre da bude veca povrsina vode radi razmjene kisika, jer je kugla pri vrhu uza - logicno. Ribice se velicine oko 2 cm ako ne racunam rep. Pregledala sam vrste i mislim da su ove moje 'fantail' ili kako sam vidjela da neki zovu pajcolanke ili paunasice...ne znam dal je sve to isto.
Promijenim polovinu vode svaka dva dana.
Vec sam nesto citala po ovom forumu, i jasno mi je da je vode premalo, planiram veci akvarij, a tu sam jer imam par pitanja:
1. Proces cikliranja, dal se to odnosi samo na akvarije koji imaju filter, tj kod ovog mog akvarija se nije imalo sta isciklirat? Ili?
2. Ako sam u pravu za vrstu ribica, kolika temperatura im treba i koje varijacije podnose?
3. Kad nahranim ribice ujutro, i vidim da su kakile kasnije i vratim se kuci navecer, izgleda kao da su pojele i vlastiti izmet (nema ga) ?!? To mi se nikako ne cini normalno...jel to znaci da ih dovoljno ne hranim ili?
4. Da li bi filtar kojeg cu imati u novom akvariju rijesio ovaj prethodni problem otpada ili mi treba neka ribica cistac za to. I koja?
5. Cesto sam procitala tu frazu 'ribice su sretne'...Kako da prepoznam sretnu ribicu? Ove moje plivaju malo po dnu, malo po sredini, pa onda odu na vrh i cujem kako gutaju ili pustaju baloncice...al nije da su non stop na povrsini, bas su podjednako posvuda...
6. Koliko dugo mi mogu ribice izdrzat u ovom akvariju, a da nema posljedica po njihovo zdravlje dugorocno, posto su jos male?
7. Koliko brzo raste ribica i koliko obicno ova riba naraste, ne mislim maksimum u prirodi, nego ovako kao ljubimac...
8. I sto je optimalan kolicina hrane? Ja imam one listice koji su raznih velicina od po 2-3 milimetra pa do 1 centimetra.