Boa12 ja nemam bukvalno nista protv tebe, ovo je forum, tu ljudi iznose svoja misljenja, koja su cesto razlicita i kao rezultat takvih diskusija formira se misljenje uz to neki zadrzavaju svoje (oni koji su bili u pravu), a neki menjaju!
Od svega ovoga ispada da ti ne menjas svoje misljenje i pored posledice koje sam vidis, ali ako se nesto dogodi tvojoj zivotinji, onda "ljudi pomagajte, molim pomoc...zmija se ozlijedila". Tu nesto ne stima, bar meni i zato je ovaj, ajde da tako kazem, revolt kod ostalim clanovima foruma!
Pitam se zasto si toliko sebican, pa zadovoljstvo priustavas samo tvojoj zivotinji, sto ne priustis sebi takvo zadovoljstvo, da ides do Krapine, pa se informises kako je krapinski covek prirodno ziveo, pa da tako zadovoljno zivis i ti jer je to prirodno....ili ti je mozda lakse da uzivas u plodove domestifikacije, pa da imas hranu na tacni, jer potrebno ti je samo da pruzis ruku i da dohvatis zalogaj. Mislis da tvoji, moji, nasi predci su se tako hranili? Ovo su domestificirane zivotinje koje svoje prirodno staniste nisu nikad videli i nece videti, tako da oni znaju za sve to, kao sto ja znam i patim za mesecevo tlo! Uporedi pse lutalice, retko koji pas dozivi starost i ugine od starosti, puni su parazita, koznih infekcija, neke imaju rane zbog borbe u coporu, nekima fali deo usne skoljke, imaju luzne (posebno muzjaci) i t.d. a sa druge strane vidi kako stoje sa izgledom i zdravljem negovani psi. Zasto cevek onda neguje pse, sto im ne priusti takvo "zadovoljstvo" kao u prirodi, sto pored svega sto sam pisao jos i love sami i jedu zivo meso i iznutrice! Isto se desava i kod zmije, imaju luzne, parazite i neuporedljivo vecu smrtnost u prirodi, a i kraci zivtoni vek. Lepo su ti ljudi rekli da je zmiji svejedno dali ces da das ziv ili zatopljeni mrtav plen koji ces da protreses malo dok ga ona ne zgrabi. Mislis da se tad zmija smeje na gazdu i kaze "vidi budale kako mase za mrtvim stakorom" ili ce da "shvati" da je to ziv plen koji je ona sama ulovila, trece nema! Raspisao sam se ne zbog toga sto nemam sta da radim ili zbog toga sto cu da naplatim to od nekog, vec zato sto mi je zao zivotinja koje imaju gazde sa pogresnim stavovima isto kao vlasnici pitbulova koji ih imaju za borbe ( citaj kasapljenje) koji imaju stav da pitbul naprosto uziva dok se kasapi, a posle toga ide na hirurske intervencije da bi preziveo!