Lipanj 28, 2025, 16:28:23 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: molim pomoc, boa ozljedila oko  (Posjeta: 3331 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline boa12

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
molim pomoc, boa ozljedila oko
« u: Prosinac 14, 2010, 18:40:18 poslijepodne »
pozdrav imam bou staru 4 god i danas kad sam je hranio štakorom ozljedila je oko, izgleda da joj je štakor noktima prošao preko vrha oka, oko je bilo malo krvavo a sada je potamnilo (smeđe boje),,
zvao sam dva veterinara da ih pitam ako mogu pomoci, njihov odgovor je bio da ne razumiju se u zmije i nemogu mi nista pomoc,. sliku trenutno nemogu staviti jer nemam fotic kod sebe, ali postaviti cu kasnije.

zanima me dali je itko imao slicnih problema i kako zmiji mogu pomoci,,

hvala!

Offline Demian

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: molim pomoc, boa ozljedila oko
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2010, 18:48:17 poslijepodne »
koliko je velika? samo ako mogu pitati

nerazumjem se baš u to alio odi na temu:bebe regiusi i pitaj tamo tamo ima dosta ljudi koji se razumju u zmije. :up:

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #2 u: Prosinac 14, 2010, 19:17:15 poslijepodne »
Javi se vet. Maji Lukač.

Evo u ovom topicu imaš sve podatke kako doći do nje - https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52831.0

Offline boa12

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2010, 19:28:51 poslijepodne »
evo uspio sam slikati,,

Offline Demian

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 14, 2010, 20:00:32 poslijepodne »
žao mi je ali ne znam :'( kako da to riješiš a koliko one narastu nešto sam čuo da narastu 6m

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #5 u: Prosinac 14, 2010, 21:46:36 poslijepodne »
i ja savjetujem da se javis veterinarki Maji Lukac...
..to je jedan od problema sa hranjenjem zivim plijenom...
...jos velika zmija-veliki plijen , a odrasli stakor bome moze i usmrtiti zmiju..
..zao mi je sto ti se to dogodilo.. -? :(
sta je tu je!

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Prosinac 14, 2010, 22:10:57 poslijepodne »
Ako je rana osusena onda nema tu sta da se radi, jedino da molis Boga da oko nije osteceno. I da te ispravim....zmija nije sama sebi ozlijedila oko, nego to si ti uradio dajuci joj zivi plen! I na drugim forumima pisem o tome cak su mi se ruke umorile, ali ima pametnjakovica koji nece da odustanu da daju zivi plen, jer imaju svoje kako kazu "pravilno razmisljanje". Znaci da joj se oko promeni, to nije moguce, jedino prati situaciju da nema neku infekciju ako je rana duboka. Ako se lepo to osusi onda rana ce da zaraste i od sada na danje  samo mrtvo!

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #7 u: Prosinac 14, 2010, 22:43:58 poslijepodne »
Slažem se sa Igorom, već smo 1000 puta ovde komentarisali oko pitanja hranjenja živim plenom,
tako da se i na ovom primeru vidi ko je i tada bio u pravu...

A vidim da smo opet dobili i novog spamera ala Zmiki22, koji samo piše nešto da bi pisao

...
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2010, 09:58:48 prijepodne od El Djapo »

Offline boa12

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Prosinac 15, 2010, 00:44:09 prijepodne »
ok,, posalo mail veterinarki Maji,

izgleda da oko je ok,,
nego iznad oka joj je ima rez i od te rane se krv izlila po oku,
sutra idem do veterinara koji je malo dalje od mene izgleda da se razumije u zmije barem su mi tako rekli pa cemo vidjeti
zvao jos par ljudi kazu da je to cesta ozljeda kod zmija,
mene je samo zanimalo dali joj sad mogu kako pomoc tipa ocistim ranu ili nesto drugo,
sad znam da ne,

sad vidim da ste vi ovu temu pretvorili u neku diskusiju zivi ili mrtvi pljen,
sto se tice toga zmije u priodi ubijaju pljen i mislim da joj je dovoljno neprirodno sto zivi u terariju od 1,7m x 0,8m x 1m
i sad da joj ja uskratim jedino sto joj je ostalo da lovi svoj pljen kao i u prirodnom stanisu
ne, ali to je moje misljenje,

to sto joj se desilo, desilo bi joj se u prirodi..

svako ima svoj nacin kako ce hraniti svog ljubimca i to je njegovo pravo,..

Igore hvala ti na pomoci, ali nastavljam hraniti zivim stakorima samo sljedeci put cu joj dati vise manjih,.

____

mozete lockat temu......

:)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #9 u: Prosinac 15, 2010, 00:47:35 prijepodne »
 :doh: :doh: :doh: bolje da ništa ne kažem na ovaj gornji post.

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 15, 2010, 01:12:46 prijepodne »
slazem se za uvjete drzanja, nikad ne mozes nadomjestiti prirodu...ali ako je pljen ugrijan i mrdaš ga, ona ga zgrabi i ti još malo mrdaš po meni je to sasvim realna simulacija za njen primitivni mozak...a i bez ikakvog mrdanja i ičega, njoj je najbitnije jesti, ona ne lovi iz zabave, nego iz potrebe za hranom, i ako joj u prirodi das izbor izmedju manje aktivnog/lakšeg pljena i više aktivnog/bržeg/teže uhvatljivog mislim da će ići linijom manjeg otpora, iako joj možda inicijalno prije privuce paznju ovaj aktivniji...

iako zanemarimo sve to...taj pljen mora umrijet kako bilo, pa onda bolje na po njega bezbolniji način, a na kraju i bezbolniji za zmiju...zasto ti ne ides ubijat bikove, krave, kokosi, svinje golim rukama ili ajd eto nozem? to ti je prirodno...a ne kupovat meso u trgovini, to uopce nije gušt...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 15, 2010, 03:47:12 prijepodne »
Meni se čini da se ovdje samo podlila krv iz rane ispod opne i nadaj se da nije došlo do ozljede oka.
Al kaj i da je došlo do ozljede oka, bože moj pa zato ima drugo!

sad vidim da ste vi ovu temu pretvorili u neku diskusiju zivi ili mrtvi pljen,
sto se tice toga zmije u priodi ubijaju pljen i mislim da joj je dovoljno neprirodno sto zivi u terariju od 1,7m x 0,8m x 1m
i sad da joj ja uskratim jedino sto joj je ostalo da lovi svoj pljen kao i u prirodnom stanisu
ne, ali to je moje misljenje,
to sto joj se desilo, desilo bi joj se u prirodi..
svako ima svoj nacin kako ce hraniti svog ljubimca i to je njegovo pravo,..
Igore hvala ti na pomoci, ali nastavljam hraniti zivim stakorima samo sljedeci put cu joj dati vise manjih,.

Ne znam da li shvaćaš da onog trena kada vidiš zmiju da brije po terariju nisi vidio šetnju niti tjelovježbu, nego si vidio potragu za hranom ili ti lov.
I vjeruj mi njoj će biti svejedno pojavi li se glodavac pokraj nje živ ili glodavac kojeg si predhono "uspavao" i ponudio na pinceti.
Zmija neće primjetit razliku ako se dovoljno potrudiš.

I da ti iskreno kažem, boli mene patak za tvoju zmiju kao i većinu prisutnih nego ako hoćeš svojoj živini najbolje onda joj nećeš nudit žive glodavce, a pogotovo ne štakore.

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #12 u: Prosinac 15, 2010, 09:15:06 prijepodne »
Fascinantno mi je kako netko tko stavi ovakve slike zmije, tj kome stakor ovako masakrira zmiju, nakon cijele balade kaze da ce i dalje hranit s zivim pljenom?!  Jel se moze znati zasto? Nisi valda jedan od onih kojima je "bed" ubiti stakora?
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 15, 2010, 11:02:47 prijepodne »
Boa12 ja nemam bukvalno nista protv tebe, ovo je forum, tu ljudi iznose svoja misljenja, koja su cesto razlicita i kao rezultat takvih diskusija formira se misljenje uz to neki zadrzavaju svoje (oni koji su bili u pravu), a neki menjaju!
Od svega ovoga ispada da ti ne menjas svoje misljenje i pored posledice koje sam vidis, ali ako se nesto dogodi tvojoj zivotinji, onda "ljudi pomagajte, molim pomoc...zmija se ozlijedila". Tu nesto ne stima, bar meni i zato je ovaj, ajde da tako kazem, revolt kod ostalim clanovima foruma!
Pitam se zasto si toliko sebican, pa zadovoljstvo priustavas samo tvojoj zivotinji, sto ne priustis sebi takvo zadovoljstvo, da ides do Krapine, pa se informises kako je krapinski covek prirodno ziveo, pa da tako zadovoljno zivis i ti jer je to prirodno....ili ti je mozda lakse da uzivas u plodove domestifikacije, pa da imas hranu na tacni, jer potrebno ti je samo da pruzis ruku i da dohvatis zalogaj. Mislis da tvoji, moji, nasi predci su se tako hranili? Ovo su domestificirane zivotinje koje svoje prirodno staniste nisu nikad videli i nece videti, tako da oni znaju za sve to, kao sto ja znam i patim za mesecevo tlo! Uporedi pse lutalice, retko koji pas dozivi starost i ugine od starosti, puni su parazita, koznih infekcija, neke imaju rane zbog borbe u coporu, nekima fali deo usne skoljke, imaju luzne (posebno muzjaci) i t.d. a sa druge strane vidi kako stoje sa izgledom i zdravljem negovani psi. Zasto cevek onda neguje pse, sto im ne priusti takvo "zadovoljstvo" kao u prirodi, sto pored svega sto sam pisao jos i love sami i jedu zivo meso i iznutrice! Isto se desava i kod zmije, imaju luzne, parazite i neuporedljivo vecu smrtnost u prirodi, a i kraci zivtoni vek. Lepo su ti ljudi rekli da je zmiji svejedno dali ces da das ziv ili zatopljeni mrtav plen koji ces da protreses malo dok ga ona ne zgrabi. Mislis da se tad zmija smeje na gazdu i kaze "vidi budale kako mase za mrtvim stakorom" ili ce da "shvati" da je to ziv plen koji je ona sama ulovila, trece nema! Raspisao sam se ne zbog toga sto nemam sta da radim ili zbog toga sto cu da naplatim to od nekog, vec zato sto mi je zao zivotinja koje imaju gazde sa pogresnim stavovima isto kao vlasnici pitbulova koji ih imaju za borbe ( citaj kasapljenje) koji imaju stav da pitbul naprosto uziva dok se kasapi, a posle toga ide na hirurske intervencije da bi preziveo!

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #14 u: Prosinac 15, 2010, 11:12:58 prijepodne »
sretno ti sa zmijom i toplo se nadam da se to samo krv podlila ali molim te da još jednom promisliš.
ta zmija je izgubila sve prirodno onaj tenutak što si ju stavio iza stakla.
u prirodi zmije iugibaju na taj način tj. da krivo dograbi glodavca i nastane sranje.
a kad ta tvoja boa poraste morat će jest i 2-3 odrasla štakora.

stoga se nadam da nam jednog dana nećeš doć tražit pomoć jer ti zmiji fali pola villice ili su joj crijeva popadala jer je krivo zgrabila štakora i onda ju je on lijepo rasporio.

jer odrasli živi štakor u agoniji ne grize nego žvače - i to jako.

još jednom, sretno i želim da ti zmija ugine od starosti a ne ozljeda

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #15 u: Prosinac 15, 2010, 17:29:23 poslijepodne »
Hrani je MRTVIM plijenom, objasnili su iskusni ljudi na forumu vec 1000 puta zasto, nemoj riskirat ozljede!

Offline Demian

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Prosinac 15, 2010, 18:48:10 poslijepodne »
Bolje da ju hraniš mrtvim pljenom a ne živim,a ako baš želiš da ti zmija ima još problema samo joj ti daj živi pljen.

Nadam se da će tvojoj zmiji biti bolje.

Offline rudgirni

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Osjek
« Odgovori #17 u: Prosinac 16, 2010, 17:17:21 poslijepodne »
ljudi pomagajte djete mi ima 12 god.A silo želi zmiju a ja mu nedam zbog ocjena on je sad stalno tužan šta da radim -?4

Unaprijed hvala!

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 16, 2010, 17:40:41 poslijepodne »
Hahaha postoje 2 mogucnosti ili da mu kupis zmiju da dete bude srecno ili da ostane ovako pa da bude tuzno.....trece nema! Da je moje dete znam sta bi ja uradio!

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #19 u: Prosinac 16, 2010, 17:47:52 poslijepodne »
ljudi pomagajte djete mi ima 12 god.A silo želi zmiju a ja mu nedam zbog ocjena on je sad stalno tužan šta da radim -?4

Unaprijed hvala!

evo da ti dam jedan savjet , znam po sebi  :)

kupi djetetu zmiju , neka bude sretno , a ostali clanovi obitelji ce se bojat samo na pocetku , nakon mjesec dana svidjet ce ti se zmija i tvojoj zeni i drugom sinu  ;) ;)

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #20 u: Prosinac 16, 2010, 19:03:22 poslijepodne »
sad je polugodište, lijepo mu obečaj zmiju na kraju godine AKO popravi ocjene.

do tad ima dovoljno vremena da izabere zmiju (tu imaš lijepih par tema o tome koje su zmije dobre za početnike pa nek izabere jednu od njih), a vi (i on) da naučite sve o držanju iste i napravite terarij dostojan nje.

ali izmi u obzir da ta zmija morat jesti miševe/štakore i da ćeš iste (ako ne misliš svakih tj-2 kupovat nove) imat pun frizer glodavaca

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #21 u: Prosinac 16, 2010, 21:00:00 poslijepodne »

Unaprijed hvala!

djecu to dodje  i prodje a kasnije ti brinieš o zmiji  pa u velikim slućajevima ta ista završi u parku  ili  obližnjem šumarku  savjet  ne kupuj
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Prosinac 16, 2010, 21:02:43 poslijepodne »

Unaprijed hvala!

djecu to dodje  i prodje a kasnije ti brinieš o zmiji  pa u velikim slućajevima ta ista završi u parku  ili  obližnjem šumarku  savjet  ne kupuj

ja sam nebih slozio sa tobom , vjerujem da je taj djecak pogledao vec 1000x filmica kako zmije klopaju i to sve

kad ti dode zelja za zmijom , uvijek ce te drzat , kad kupis zmiju , odmah ces ic u nabavak druge ( naravno ako imas pare i prostor )

kad hoces zmiju , nemozete proc , jer nie to kao AUTIC NA DALJANSKI

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #23 u: Prosinac 16, 2010, 21:19:07 poslijepodne »

Unaprijed hvala!
Hehe,i ja imam isti problem sa mojom mamom,samo sam stariji par godina od vaseg deteta,ali ja imam dobre ocene,a mama ne voli zmije  :) Znaci,moj odgovor,kupite mu zmiju,ali pre toga se uverite da on stvarno to hoce,jer sam i ja imao dosta prolaznih "faza" u vezi zivotinja,koje hocu nedelju dana,a posle hocu nesto drugo.. Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem :)

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Prosinac 16, 2010, 21:52:09 poslijepodne »
sad je polugodište, lijepo mu obečaj zmiju na kraju godine AKO popravi ocjene.

do tad ima dovoljno vremena da izabere zmiju (tu imaš lijepih par tema o tome koje su zmije dobre za početnike pa nek izabere jednu od njih), a vi (i on) da naučite sve o držanju iste i napravite terarij dostojan nje.

ali izmi u obzir da ta zmija morat jesti miševe/štakore i da ćeš iste (ako ne misliš svakih tj-2 kupovat nove) imat pun frizer glodavaca

ja sam nebih slozio sa tobom , vjerujem da je taj djecak pogledao vec 1000x filmica kako zmije klopaju i to sve

kad ti dode zelja za zmijom , uvijek ce te drzat , kad kupis zmiju , odmah ces ic u nabavak druge ( naravno ako imas pare i prostor )

kad hoces zmiju , nemozete proc , jer nie to kao AUTIC NA DALJANSKI