Kolovoz 13, 2025, 20:57:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Apistogramma agassizi iz domaćeg uzgoja  (Posjeta: 2171 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Apistogramma agassizi iz domaćeg uzgoja
« u: Prosinac 09, 2010, 07:57:51 prijepodne »
Da li netko uspješno mrijesti apistogramme agassizi i ima viška primjeraka iz domaćeg uzgoja?

Evo jučer mi je uginula jedna ženka  :( svakih par mjeseci jedna ode, već počinjem sumnjati da su ove iz dućana sve međusobno iskrižane i slabog imuniteta. Gledam ju jučer, ona pliva nekako čudno s jedne strane akvarija na drugu, imala je širom otvorena usta non stop, sumnjao sam da nešto ne štima i jutros vidim leži bočno...da li netko zna što bi to moglo biti? Nikakvih znakova bolesti nije odavala, samo širom otvorena usta jučer...

No, da se vratim na temu iz naslova, kao prvo tu u Rijeci ih nemaju za kupiti, a zbog jedne ribice u Zg ne idem, pa me interesira ako s ovog područja netko ima vlastiti uzgoj da se javi.

Usput, i svi koji ih imaju i uspješno drže, u čemu je tajna?  ;)

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Odg: Apistogramma agassizi iz domaćeg uzgoja
« Odgovori #1 u: Prosinac 09, 2010, 10:56:23 prijepodne »
u samo jednoj žilici - VEGETE!  8)

p.s. riblji pripravak za hranidbu... :D

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Prosinac 09, 2010, 11:41:30 prijepodne »
A beeeeeeed  :'(

Baš šteta, predivne su bile... Ni ja ne mogu naći ženku cacatuoides, sanjao sam noćas da obilazim pet shopove u potrazi za njom.... Ozbiljno!

A niš, ćemo u Zg se zaletit, po 2 ribe. ili 3, A ne samo po jednu :)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #3 u: Prosinac 10, 2010, 07:53:24 prijepodne »
Ma ostale su mi još dvije ženke uz mužjaka na sreću  :) a možda se i potukla s kojom ženkom, tko će ga znati...ako niš drugo ćemo u zg u zajedničku nabavku ribica  :)

I nitko nema apistogramma agasssizi? Dobro, osim zekija, od njega sam već dobio savjeta  :up:

Offline Tisch

• Punopravni član
    • Nove igre sa Amazona, download ili dostava u Hrvatsku
« Odgovori #4 u: Prosinac 10, 2010, 12:53:20 poslijepodne »
Daj pogledaj nitrate, ne vole vodu u kojoj ima nitrata. Drži ih skroz nisko ispod 10 

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #5 u: Prosinac 11, 2010, 08:35:00 prijepodne »
Imam ja agasizi fire redove.. Imao sam dva mrijesta do sada,u prvome je bilo manje jajašaca ,tek nekih 20-ak komada i svi su preživjeli i sada su stari oko mjesec i pol i već su prave ribe postali koje non stop klopaju artemiju i pomalo i suhu hranu,a u drugome mrijestu ženka je položila cca 150 jajašaca,neka su pobijelila jer vjerojatno nisu bila dobro oplođena ali je dobar dio njih uspio preživjeti i pomalo već plivaju. U tom akvariju gdje je drugi mrijest imam podlogu od sitnoga pijeska tako da ih je uopće teško primjetiti jer su jaaaako sitne u prvim danima ali nadam se da će ih biti što više.                                                                                                                                                                  Istina je da ribice nevole nitrate i potrebno je vodu često mjenjati naročito ako je mlađ u pitanju. Što se tiče držanja mogu biti i u običnoj tvrdoj vodi iz pipe ali za mrijest i opstanak malih je potrebna mekana i kisela voda.
Što se tiće uginuća ženka,nemam pojma što bi točno moglo biti,ako kažeš da se je normalno ponašala i odjednom pliva čudno, meni se je znalo desiti slično sa cocatoidesima double red da mužjak zatuče ženkicu koja je nekoliko puta manja od njega,vjerojatno zato što bi se pario a ona nije spremna još;tako da mi je jednom zatukao u tjedan dana dvije cure.....taj se više nebude pario kod mene! :-))
tom82

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #6 u: Prosinac 11, 2010, 15:39:09 poslijepodne »
E hvala tom82 na informacijama, ako budeš imao viška mlađi za prodati, javi mi. Može biti da je netko ženku i zatukao. Iako mi mužjak baš i ne djeluje previše raspoložen za mrijest, ima druga ženka koja svako toliko pokaže crnu točkicu i šepuri se, al mužjak izgleda ne trza. Ta se ženka već jednom tukla s ovom koja je uginula pa možda su se ovaj put potukle i do uginuća jedne...

Što se tiče nitrata, danas sam ih mjerio, prema dobivenoj boji rekao bih da su oko 20, što bi moglo biti previše za agassizie, negdje sam čitao da za njih ne bi trebalo biti preko 10? Opet, nitrate mi pita bilje...u svakom slučaju, postepeno ću malo smanjiti dodavanje nitrata gnjojenjem pa se nadam da bilje neće previše trpiti. Ovdje agassizia nema za kupiti ni za lijek, a ja ne želim ostati bez.

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 11, 2010, 18:02:21 poslijepodne »
Sigurno da koju budem i rješio ali još su presitne za selidbu..a kamoli da se spol prepoznaje,mada im se već poznaje karakteristična tamnocrvena peraja. Sve u svemu brzo napreduju tako da su sada već negdje oko 1,5 do 2 centimetra,najkritičnije im je u prvim danima dok skroz neproplivaju i nepočnu jesti artemiju i tada je jako važno da nitrati budu što manji. Svakodnevna izmjena vode se je pokazala kao pun pogodak.

Ja ribice držim u paru u zasebnom mrijesnom akvariju i čini mi se da im je ovako skroz dobro..Dobro ih hranim pa se često i mrijeste,svakih 10-ak dana.Odrasle ribe nisu toliko osjetljive ali bolje da je voda što čišća.
tom82

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #8 u: Prosinac 11, 2010, 19:14:52 poslijepodne »
Sad si razmšljam da li da ih pokušam izdvojiti, imam jedan 25 litatski akvarij slobodan, možda bih ih uspio i izmrijestiti  -? koji filter materijal bi im bio ok, treset npr pa da i vodu mekša usput?

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 11, 2010, 20:49:19 poslijepodne »
25 litarski bi bio okej,netraže puno prostora ja ih imam u 30 litarskim. Nekakvu mitaciju pećine obavezno ,recimo kokosova ljuska prerezana popola. Ja ti savjetujem da nestavljaš nikakvu podlogu..iz tog razloga što ga je lakše održavati kasnije i ako dođe do mrijesta lakše ćeš primjetiti mlađ i sve što se događa.jer su ribice sitne za poluditi.  od  bilja je dobro imati mahovinu i to što je moguće više da se par osjeća sigurnije a i da se mlađ kasnije ima gdje sakrivati.
od filtracije sam stavio obični spužva filter i sasvim je dovoljan u tako malome akvariju.
tom82

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #10 u: Prosinac 13, 2010, 07:50:06 prijepodne »
Hvala na savjetima, mogao bih isprobati.  :up: