Kolovoz 04, 2025, 09:49:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: alge smeđe  (Posjeta: 1417 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mili

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
alge smeđe
« u: Lipanj 24, 2005, 11:05:00 prijepodne »

Bok,

juwel od 120 litara, nekoliko diskusa, 10 tetri, 4 čistaća, ali nikako nemogu da se riješim smeđih algi, svjetlo smanjivao sate , al cijelo vrijeme konstamtno moram ručno odstranjivat alge

Imali kakav drugi naćin?
Split

Offline tema

• Punopravni član
alge smeđe
« Odgovori #1 u: Lipanj 24, 2005, 11:08:00 prijepodne »

kolko ja znam s algama se uvijek gubi boj - ja svoje zelene mičem samo rukom
malešnica-zg

Offline lula

• Punopravni član
alge smeđe
« Odgovori #2 u: Lipanj 24, 2005, 12:28:00 poslijepodne »
Ancitruse probaj staviti ali pužiče koje niko ne voli osim mene. Ja nemam tih problema jer mi pužići sve počiste a ne hranim ribe previše pa imam pužiča toliko koliko treba.
Varaždin / Hrvatska

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
alge smeđe
« Odgovori #3 u: Lipanj 24, 2005, 13:07:00 poslijepodne »
si mjerio nitrate u vodi, smedje alge dolaze uglavnom zbog njih
Rijeka/Hrvatska

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
alge smeđe
« Odgovori #4 u: Lipanj 24, 2005, 13:47:00 poslijepodne »

Kolko je to nekoliko Diskusa u 120 litara. Ako je samo orginalna filtracija od Juwela parametri su vjerojatno BUM i onda tu počinje priča sa Nitritima ,Nitratima Alge i itd.No možda je i rasvjeta kriva koju lampu imaš unutra dali je orginal Juwel ili nešto drugo.Sve to ima svoje zašto i kako pa ti preporučam da malo proletiš starim postovima gdje češ sigurno nači odgovore na sva pitanja vezana za Akvaristiku. Dobro došao/la u ovaj čudesni svjet !!!!!!!!!!

Medonja

Offline mili

• Novi član
  • *
alge smeđe
« Odgovori #5 u: Lipanj 24, 2005, 17:08:00 poslijepodne »
Citat: Medonja
Kolko je to nekoliko Diskusa u 120 litara. Ako je samo orginalna filtracija od Juwela parametri su vjerojatno BUM i onda tu počinje priča sa Nitritima ,Nitratima Alge i itd.No možda je i rasvjeta kriva koju lampu imaš unutra dali je orginal Juwel ili nešto drugo.Sve to ima svoje zašto i kako pa ti preporučam da malo proletiš starim postovima gdje češ sigurno nači odgovore na sva pitanja vezana za Akvaristiku. Dobro došao/la u ovaj čudesni svjet !!!!!!!!!!

Medonja

Split

Offline mili

• Novi član
  • *
alge smeđe
« Odgovori #6 u: Lipanj 24, 2005, 17:21:00 poslijepodne »
Citat: mili

3 diskusa, 12 tetri, 4 coridorasa, uz original filter od juwela, koristim još i x green ono veće pakovanje sa granulama. Redovito svaki mjesec se mijenja aktivni ugljen i x green koji je postavljen izmedju dva plava spužvasta filtera, baš ima dodotni prostor za to. Isto tako nedavno sam promjenio zeleni filter. Rasvjeta je original jedna neonka. Smeđe alge , jednom mi je nestalo struje pa mi se poremetija automatski sat podivljale alge. Daj pomagaj !!!! Jer svako malo čistim kamenje, drvo, listove,...

Split

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
alge smeđe
« Odgovori #7 u: Lipanj 24, 2005, 17:37:00 poslijepodne »

Neonku odma promjeni te orginal lampe nisu dobre.Ako unutra imaš bilja bilo bi dobro ubaciti još jednu lampu i onda staviti Aqua Glo i Power Glo.Da bi jednostavno ugradio još rasvjete kupi Glomat 1. Mislim da je problem u toj rasvjeti,Ja imam sve Juwelove akvarije i rasvjetu sam po preporuci iskusnijih majstora odma mjenjao.Još jednom napominjem ČITAJ STARE POSTOVE !!! Tamo sve piše : Rasvjeta koja i koliko na pojedine Akvarije, Alge od čega i kako ih rješiti. Dobra rasvjeta i Tajmer namjestiti na 5,3,5 tako sam ja rješio svoj problem sa smeđim algama.

Offline mili

• Novi član
  • *
alge smeđe
« Odgovori #8 u: Lipanj 24, 2005, 17:43:00 poslijepodne »
5,3,5 nerazumin te, imam bilja,... znaći treba bi stavit 2 lampe aqua glo i power glo, di ću to kupit, ovi u splitu su ajme, glomat 1 ? neznam ni šta je to

Neonku odma promjeni te orginal lampe nisu dobre.Ako unutra imaš bilja bilo bi dobro ubaciti još jednu lampu i onda staviti Aqua Glo i Power Glo.Da bi jednostavno ugradio još rasvjete kupi Glomat 1. Mislim da je problem u toj rasvjeti,Ja imam sve Juwelove akvarije i rasvjetu sam po preporuci iskusnijih majstora odma mjenjao.Još jednom napominjem ČITAJ STARE POSTOVE !!! Tamo sve piše : Rasvjeta koja i koliko na pojedine Akvarije, Alge od čega i kako ih rješiti. Dobra rasvjeta i Tajmer namjestiti na 5,3,5 tako sam ja rješio svoj problem sa smeđim algama.
Split

Offline Profa

• Punopravni član
alge smeđe
« Odgovori #9 u: Lipanj 24, 2005, 22:07:00 poslijepodne »
Sve smo danas riješili telefonski, problema nema
Novi Zagreb

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
alge smeđe
« Odgovori #10 u: Lipanj 26, 2005, 18:48:00 poslijepodne »
a sto je bio problem  
Rijeka/Hrvatska

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
alge smeđe
« Odgovori #11 u: Lipanj 26, 2005, 23:02:00 poslijepodne »
A vid' avatara Profe nam dragog ... još mu samo fale tulipani iz ušiju . Vražje bilje!
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
alge smeđe
« Odgovori #12 u: Lipanj 26, 2005, 23:59:00 poslijepodne »

Citat: Max....sz
A vid' avatara Profe nam dragog ... još mu samo fale tulipani iz ušiju . Vražje bilje!

Hahah bas izgleda opasno na toj slici samo kaj mu ovo bilje otraga malo hebe dojam.