0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Kolko je to nekoliko Diskusa u 120 litara. Ako je samo orginalna filtracija od Juwela parametri su vjerojatno BUM i onda tu počinje priča sa Nitritima ,Nitratima Alge i itd.No možda je i rasvjeta kriva koju lampu imaš unutra dali je orginal Juwel ili nešto drugo.Sve to ima svoje zašto i kako pa ti preporučam da malo proletiš starim postovima gdje češ sigurno nači odgovore na sva pitanja vezana za Akvaristiku. Dobro došao/la u ovaj čudesni svjet !!!!!!!!!!Medonja
Citat: Medonja Kolko je to nekoliko Diskusa u 120 litara. Ako je samo orginalna filtracija od Juwela parametri su vjerojatno BUM i onda tu počinje priča sa Nitritima ,Nitratima Alge i itd.No možda je i rasvjeta kriva koju lampu imaš unutra dali je orginal Juwel ili nešto drugo.Sve to ima svoje zašto i kako pa ti preporučam da malo proletiš starim postovima gdje češ sigurno nači odgovore na sva pitanja vezana za Akvaristiku. Dobro došao/la u ovaj čudesni svjet !!!!!!!!!!3 diskusa, 12 tetri, 4 coridorasa, uz original filter od juwela, koristim još i x green ono veće pakovanje sa granulama. Redovito svaki mjesec se mijenja aktivni ugljen i x green koji je postavljen izmedju dva plava spužvasta filtera, baš ima dodotni prostor za to. Isto tako nedavno sam promjenio zeleni filter. Rasvjeta je original jedna neonka. Smeđe alge , jednom mi je nestalo struje pa mi se poremetija automatski sat podivljale alge. Daj pomagaj !!!! Jer svako malo čistim kamenje, drvo, listove,...
Kolko je to nekoliko Diskusa u 120 litara. Ako je samo orginalna filtracija od Juwela parametri su vjerojatno BUM i onda tu počinje priča sa Nitritima ,Nitratima Alge i itd.No možda je i rasvjeta kriva koju lampu imaš unutra dali je orginal Juwel ili nešto drugo.Sve to ima svoje zašto i kako pa ti preporučam da malo proletiš starim postovima gdje češ sigurno nači odgovore na sva pitanja vezana za Akvaristiku. Dobro došao/la u ovaj čudesni svjet !!!!!!!!!!3 diskusa, 12 tetri, 4 coridorasa, uz original filter od juwela, koristim još i x green ono veće pakovanje sa granulama. Redovito svaki mjesec se mijenja aktivni ugljen i x green koji je postavljen izmedju dva plava spužvasta filtera, baš ima dodotni prostor za to. Isto tako nedavno sam promjenio zeleni filter. Rasvjeta je original jedna neonka. Smeđe alge , jednom mi je nestalo struje pa mi se poremetija automatski sat podivljale alge. Daj pomagaj !!!! Jer svako malo čistim kamenje, drvo, listove,...
5,3,5 nerazumin te, imam bilja,... znaći treba bi stavit 2 lampe aqua glo i power glo, di ću to kupit, ovi u splitu su ajme, glomat 1 ? neznam ni šta je toNeonku odma promjeni te orginal lampe nisu dobre.Ako unutra imaš bilja bilo bi dobro ubaciti još jednu lampu i onda staviti Aqua Glo i Power Glo.Da bi jednostavno ugradio još rasvjete kupi Glomat 1. Mislim da je problem u toj rasvjeti,Ja imam sve Juwelove akvarije i rasvjetu sam po preporuci iskusnijih majstora odma mjenjao.Još jednom napominjem ČITAJ STARE POSTOVE !!! Tamo sve piše : Rasvjeta koja i koliko na pojedine Akvarije, Alge od čega i kako ih rješiti. Dobra rasvjeta i Tajmer namjestiti na 5,3,5 tako sam ja rješio svoj problem sa smeđim algama.
A vid' avatara Profe nam dragog ... još mu samo fale tulipani iz ušiju . Vražje bilje!