Srpanj 27, 2025, 18:50:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pročitajte!  (Posjeta: 3848 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kostica1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
Pročitajte!
« u: Prosinac 05, 2010, 17:45:27 poslijepodne »
Ovo je priča o jednoj ribici koju ima moja prijateljica. Počelo je 2004. godine kada je ona slavila rođendan u McDonaldsu (Ahm, smeću i otrovu, Ahm). Koji je u to vrijeme imao neki užasni dogovor da slavljenik dobije kupon za PC s kojim može kupiti kuglu, zlatnu ribicu i nešto hrane. Uglavno ona je to kupila. U početku je to bila jedna mala ribica, a pošto akvarij ima 6 litara voda je stalno zelena. Ali ona i dalje živi. bez bilja ili uopče ičeg u akvariju.
Zanimljiva činjenica: Mijenja cijelu vodu i to direkt iz pipe. i očisti prljavom krpom akvarij od vode. "Da se nebi utopila." Narasla j za 4 cm. I sada je velika ko pola akvarija. Moja poanta je ta da sam ja dosad uložio 500kn u to a još nemam ni ribice unutra, a ona to !Eto ima! Uskoro stiže i slika te iste. Gotovo ista priča je s jednim mojim prijateljem. On ima dvije ribe, unutra jedan panj, ali najzanimljivije je to da ima akvarij od 50 litara, ali natočio je od toga valjda 15.
E da, i još svaki od njih mijenja vodu jednom u 3 mjeseca.

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
Odg: Pročitajte!
« Odgovori #1 u: Prosinac 05, 2010, 18:50:23 poslijepodne »
Mojoj baki je prije nekoliko tjedana krepao pas (rik) imao je godina isto kao i ga (16) i cjeli zivot je bio na lancu od 2-3 metara.
Sigurno je bio sretan.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Prosinac 05, 2010, 18:54:23 poslijepodne »
stvar sreće!
ali, koliko tako držanih ribica ugiba svakodnevno?
samo kad vidiš koliko se zlatica dnevno proda i prodaje po raznim dućanima sa kućnim ljubimcima u Zagrebu! pa onda sam sebi veliš - hej, pa jedna zlatica može živjeti i 20 godina!
i onda samo malo razmisliš ...
mislm da je prosjek života zlatica baš zbog takvog držanja, samo u Zagrebu, pa naravno i dalje, moooožda 3 mjeseca!
a o zadovoljstu same životinjice da ne velim...

tako da doista ne bih da ovo postane neke vrsti primjer jer je sve samo ne primjer lijepog odnosa prema biću prema kojem mislim da imamo ipak veliku odgovornost!

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #3 u: Prosinac 06, 2010, 07:58:13 prijepodne »
Sta uopće komentrati na gore navedeni post............. :( :(
WWW.VESELJKO.NET

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #4 u: Prosinac 06, 2010, 08:32:05 prijepodne »
Uopče ne shvačam šta je pisac htio reči?
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2010, 10:15:42 prijepodne »
Uopče ne shvačam šta je pisac htio reči?

ni meni baš nije jasno ali se usrdno nadam da nije namjeravao reći nešto tipa "šta kenjate s tim 40 litara po ribici, jak filter, blabla, kad vidite da ide i ovako"

da, ide i tako. moja prva zlatica je pet godina živjela u kugli. i strašno se ponosim time. i samo čekam da babyboom dođe pameti pa se riješi svog sedamstolitraša i sve svoje zlatice potrpa u kugle. jer, zašto bi se gnjavila s onolikim tankom kad ribice bez problema godinama žive u pet litara.

mislim, stvarno.

:dead:

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2010, 10:22:51 prijepodne »
Još kada se i bavite malo tim zlatnim ribicama.. vidite kak vas prepoznaju, pa vidite kak vas one sa zanimanjem gledaju kaj radite po kući...pa kada gurnete ruku u akvarij čistit staklo-vidite kak se ne boji nego da bi ona nešto...da ju zanima kaj sad to stvaraš?!? pa kada je možeš dotaknuti i tako...
Pustike, Turopolje

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2010, 10:31:22 prijepodne »
ja imam istu pricu sa susjedom drzi ribu zatocevu u 5l a ona ima jedno 4 cm :'( ali fala bogu pristao je da napravimo veci akvarij i sad za tijedan dana dolazi 60l za nju :P

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Prosinac 06, 2010, 13:00:06 poslijepodne »
joj, da, zaboravih: znate one priče o tome kako su neonke superosjetljive?
e pa nisu, provjereno.
znam nekoga tko u 15 litara drži 7 neonki preko godinu dana i to bez filtera, bez grijača i bez rasvjete, plus što vodu uopće ne mijenja nego samo nadolijeva, a ima i pola milijuna puževa koji kakaju sve u šesnaest i dno mu je potpuno smeđe od kakice.
ribice su kržljave, bljedunjave i očerupanih repova a neke imaju i nekakve grozne izrasline po tijelu.
ali su živeeeee!!! jeeeeiiii!!!  :up:   :klap:

:dead:

(nekidan sam prvi put bila kod njega doma i vidjela to i... hm, nježno mu objasnila neke stvari  X-(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Prosinac 06, 2010, 13:11:15 poslijepodne »
dobra ideja s kuglama - imala bih doista krasnu dekoraciju po kući :P

evo, upravo mi je neki dan došla na liječenje (i ostanak do kraja svog malog života, ako preživi), ribica koja je preživjela nekih 5-6 godina prvo u akvarijiću od 4 l, pa sam popiz...i dala vlasnici svoju karantenu od 20 (misleći da će joj nabaviti veći akvarij), pa kad je već imala "veliki" akvarij, dobila je društvo - dva teleskopića (!!!!!!!) i puževe....
dakle, ljetos je bila kod mene na liječenju od raspadanja peraja - srce malo, ozdravila je, oporavila se, ma super....ali je morala biti vraćena...
sad je ponovno kod mene - repa gotovo i nema, peraje su u raspadu, i kao vrhunac svega - mala maca se zaigrala i puknula ribicu(koja je naravno, oslabljena zdravlja bila prespora da joj pobjegne) van iz vode na pod (!!!!!!)
jadničak, još je živa, čak pokušava i papati...nadam se da ću joj uspjeti pomoći i da nema unutarnjih ozljeda....

eto - baš dobar primjer - jelda?

P.S. kostica - ne znam zapravo što si mislio reći svojim postom, nadam se da si zapravo htio komentirati kakvih svakakvih nas ima...

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #10 u: Prosinac 06, 2010, 13:26:53 poslijepodne »

P.S. kostica - ne znam zapravo što si mislio reći svojim postom, nadam se da si zapravo htio komentirati kakvih svakakvih nas ima...

Točno tako  :up:

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 06, 2010, 19:24:30 poslijepodne »
po meni bi staklene kugle trebalo zabranit za zlatne ribe to jest nebi se smijelo prodat zlatna riba sa akvarijem manjim od 30 ili 40 litara :)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #12 u: Prosinac 06, 2010, 21:24:17 poslijepodne »
daj ti svojim prijateljima da pročitaju ovu tema pa možda promijene mišljenje :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #13 u: Prosinac 07, 2010, 08:32:47 prijepodne »
Kaže meni šogorica neki dan da bi deci kupila akvarij i da im ja nabavim. Pomislim si - O, NE! Naravno oni bi zlatnu i kuglu. Pokušavam joj objasnit da to nejde i sugeriram da im služim 15-litara za betu. Veli ona da nabavim zlatnu jer svejedno to bude djeci dosadilo za 2-3 tjedna pa ju budu dali cucku da ju pojede :roll: :roll:. Sad nemaju ništa nit od mene nebudu dobili akvarij - bravo ja :)!.

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 07, 2010, 10:08:27 prijepodne »
o moj bože psu da pojede  :'( no ipak bravo ti sto im nisi popustio e da ako tako misle ribu bacit jesu li oni jos koju zivotinju bacili -?

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #15 u: Prosinac 07, 2010, 21:15:07 poslijepodne »
Moja kugla je super iskoristena. Nasipala sam u nju do trecine volumena pijesak i u to posadila 3 kaktusa :) izgleda super, kugla je iskoristena, ribice ne pate :)

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 07, 2010, 21:18:08 poslijepodne »
slično sam ja sa svojom napravio ;)

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 07, 2010, 21:30:02 poslijepodne »
joj ja bi isto kupio kuglu i posadio neko bilje(vodeno),može li to funkcionirati?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 07, 2010, 21:32:58 poslijepodne »
bi ti to funkcioniralo samo sto nema pono mijesta u toj kugli ;)

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 07, 2010, 21:36:25 poslijepodne »
ma nema veze mala grančica i mahovina... 8)
samo me brine hoće li bilju faliti svjetla?

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 07, 2010, 21:37:12 poslijepodne »
ee da sorry na off-u  :)

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #21 u: Prosinac 07, 2010, 21:49:05 poslijepodne »
evo ja bas krenula u pohod radenja biljne kugle od 4l. i ne ide mi  :-[  :D
stavila sam sljunak, posadila sam (bezuspjesno) ricciu i stavila gore par kamencica. kupila stednu od 20w jer imam taman podnu koja mi dolazi do kugle, samo  naravno da je grlo preusko na lampi, pa sad moram kupovat i novu lampu di cu stavit stednu  :D
al nekak mi je drago, jer mi na zivce ide ova lampa jer svijetli po cijeloj sobi, makar je usmjerena prema kugli. ovaku cu kupit neku lampu i stavit da mi pici tocno iznad kugle i da samo svijetli u nju  ;)
ako ista uspijem dobit blizu tepiha od riccie, stavim slikice, ako ne, stavit cu unutra cryptu, malo anubiasa i jos nesto, vidjet cu koliko stane. mozda sagittariu ili nesto slicno...  :up:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Prosinac 07, 2010, 21:51:44 poslijepodne »
držim fige :up:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #23 u: Prosinac 07, 2010, 21:56:54 poslijepodne »
što ti je ljubav prema životinjama  ehhehe   svaka 3 mjeseca mjenja vodu  a nema filter    :klap: :klap:
to bi bilo ko da te zatvore u sobu bez wc  i nepuštaju te par mjeseci  zapravo to bi trebalo svakom od tvoji prijatelja uradit  pa bi shvatili što redade jadnim životinjama
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Prosinac 07, 2010, 22:08:15 poslijepodne »
ee ljudi pošto imam jedan mali 5-litraš iskoristiti ću ga umjesto te kugle....stavit ću iznad stolnu lampu i to je to...
unutra florabella i šljunak kao podloga,a gore riccia,mahovina,eventualno malo sagitarije u stražnji plan...
je li ptoblem što nema filtracije...mislio sam mijenjati vodu svaki tjedan pola,pa je to valjda u redu...
eventualno bi tu stavio par kozica,ali vidjet ću pošto neće biti ni grijača...
što vi mislite?