A bit će onda da imam previše kalija u akvariju, pa ga zeolith ne uspije cijelog "ionizirati"

...evo, sad čitam info na boci od ffm-a i kaže da čak na neki način pospješuje rast bilja (ne spominju
extra dodavanje kalija...)
Trebalo bi Plavog malo pitati, on često koristi ffm
Tu citat od FFM-a:
Poboljšavanje rasta i razvoja akvarijskih biljaka i nižih organizamaFFM gnoji biljke i niže organizme , on donosi esencijalne minerale i elemente u tragovima u vodu. FFM to radi na taj način što već prisutne hranjive tvari stvara više dostupne biljkama/nižim organizmima. Dodatni razlog boljem rastu biljaka/nižih organizamase može naći u činjenici da FFM enormno uvećava mikrobiološku aktivnost u akvariju. Biljke od toga imaju samo koristi, pogotovo u dijelovima gdje im je korijenje (u slatkovodnim akvarijima ). Zbog povećane mikrobiološke aktivnosti na dnu akvarija, dno akvarija (pijesak, šljunak) neće degenerirati i trunutiveć će se obnoviti. FFM nije zamijena za minerale i hranjive tvari,
dajte svojim biljkama/nižim organizmima dodatke koje i obično dajete, FFM će samo pojačati njihovu dostupnost i distribuciju unutar akvarija.
sad... ili je patka Zeovit filtracija, ili je patka FFM (ili smo mi nešto krivo shvatili)
- Po mom iskustvu, nisam primjetio neke drastične razlike u zahtjevima bilja za micro/macro onih par puta što sam koristio ffm ili zeolit.