Lipanj 07, 2025, 21:17:24 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Prvi Terarij za L. parahybanu  (Posjeta: 9377 vremena)

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dacakis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
Prvi Terarij za L. parahybanu
« u: Prosinac 01, 2010, 20:23:10 poslijepodne »
Evo nabavio sam svoju prvu (nadam se ne i zadnju) tarantulu ,L. parahybanu ima oko 1 cm u kutijici je, a ovak sam uredil terarij
pa me zanima da li je ok, kaj treba maknut, dodat, svaki prijedlog i kritika je dobrodošla
from all the things i ve lost, i miss my mind the most.

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Prvi Terarij za L. parahybanu
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2010, 20:32:57 poslijepodne »
Cini mi se kao da je podloga predebela, probaj ako mozes stanjiti ju malo, a mogao si pogledati onaj link za ljepljenje treseta na stiropor, to izgleda jako lijepo, kakve su to lampe? mislim da ti nece trebati obje

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2010, 20:42:30 poslijepodne »
Jesam, pogledao sam link za sitropor i silikon, al sam se odlučio za masu za fugiranje, bolje mi je ispalo :P
jedna je noćna - plava, druga dnevna crvena.
ma mjerio sam temperarturu bila je oko 17 stupnjeva pa sam stavio lampe dok padne temperatura pa ih upalim. :D
a podlogu ću stanjiti

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #3 u: Prosinac 01, 2010, 20:45:23 poslijepodne »
a pozadinu si sam radil ili si tak kupil? kolko si platil terarij?

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 01, 2010, 20:48:04 poslijepodne »
Terarij sam platil 300 kn, tam u pet shopu na TKZ-u.sve je ručno napravljeno, podloga, i kučica od kokosa.
stiropor od 3 cm sam izdubio i premazal s fug masom  :)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #5 u: Prosinac 01, 2010, 20:51:27 poslijepodne »
tam je najskuplje...ja više nist tam ne kupujem, buš skuzil to s vremenom! dobro je, samo da je malo tamnija pozadina-recimo smeđkasta, nekak mi je precrvena i ja bi stavil deblju lozu i da je malo više u zrak...  a kaj je ono tam u čošku desnom dolje? ono zeleno? neko bilje?
i na bočne strane da staviš crnu mat foliju, da dobiješ cjelinu!

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Prosinac 01, 2010, 21:03:56 poslijepodne »
ma za teraij sam dobro prošel jel je rabljeni, a neoštećen  :up:
pojačan je sa strane, takvi dođu po 700kn, gledal sam, nemam više kaj kupovat tam
ma pozadina mi je mogla i bolje ispasti. al za prvi put sam zadovoljan.  ono malo ti je kaktus s dlačicama, uopće ne pikaju kaj mi se pauk ne bi nabol! ovo za foliju ti nije loša ideja. :klap: :klap:

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #7 u: Prosinac 01, 2010, 21:14:14 poslijepodne »
ma za teraij sam dobro prošel jel je rabljeni, a neoštećen  :up:
pojačan je sa strane, takvi dođu po 700kn, gledal sam, nemam više kaj kupovat tam
ma pozadina mi je mogla i bolje ispasti. al za prvi put sam zadovoljan.  ono malo ti je kaktus s dlačicama, uopće ne pikaju kaj mi se pauk ne bi nabol! ovo za foliju ti nije loša ideja. :klap: :klap:

ma sve je to ok! nemaš problema i da očeš napraviš ponovo jer nije problem ko s akvarijem da moraš svu vodu bacat van! a sad pauk nek raste! ;)

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #8 u: Prosinac 01, 2010, 21:48:12 poslijepodne »
Kojih je dimenzija ovaj terarijum? Cini mi se da je malo pre visoko za terastrijalnu vrstu,bolje da si tu visinu oduzeo i dodao kod sirine..

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Prosinac 01, 2010, 21:59:48 poslijepodne »
60x40x40 su dimenzije terarija, pa mislim da nije previsok, pa kad naraste do pune veličine biti će mu taman  :D
a ne mogu ga drugačije okrenuti,ako si na to mislio

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2010, 22:13:56 poslijepodne »
aktivnu površinu riješi s debljom dranom vinove loze ili nekog drugog drva. potegni njome jednu dijagonalu pa nek se penje!

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #11 u: Prosinac 01, 2010, 22:33:05 poslijepodne »
60x40x40 su dimenzije terarija, pa mislim da nije previsok, pa kad naraste do pune veličine biti će mu taman  :D
a ne mogu ga drugačije okrenuti,ako si na to mislio
Aha,okej je,mislio sam da je manji,bar mi je tako delovao na slikama.
Znas kako,ako odrasla tarantula padne sa te visine,moze da se povredi,i to ozbiljno..
A mislio sam kad si narucio ili sta vec,da si trazio nizi..

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #12 u: Prosinac 01, 2010, 23:34:57 poslijepodne »
Evo nabavio sam svoju prvu (nadam se ne i zadnju) tarantulu ,L. parahybanu ima oko 1 cm u kutijici je, a ovak sam uredil terarij
pa me zanima da li je ok, kaj treba maknut, dodat, svaki prijedlog i kritika je dobrodošla

Evo ovako ne znam ali vidim da to nitko nije napisao!! Ti tu kazes da si anbavio parahybanu od 1 cm!! A daj mi reci molim te šta će ti onda odmah ovakav veliki terraij, ne misliš je valjda u njega staviti odmah??
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #13 u: Prosinac 01, 2010, 23:50:14 poslijepodne »
dacakis, ajd poslikaj jednu ili dvije nočne slike kad rade ove lampe, da i to vidimo, baš me zainima kako ti izgleda....

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Prosinac 01, 2010, 23:56:59 poslijepodne »

Evo ovako ne znam ali vidim da to nitko nije napisao!! Ti tu kazes da si anbavio parahybanu od 1 cm!! A daj mi reci molim te šta će ti onda odmah ovakav veliki terraij, ne misliš je valjda u njega staviti odmah??

ne ma kakvi pauk je u kutijici, teraij je u prazan, ne brini. znam da je to prevelik terarij dok ne naraste  :D
nisam prek noći to nabavil, ne brini dosta sam informiran

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Prosinac 01, 2010, 23:58:26 poslijepodne »
aktivnu površinu riješi s debljom dranom vinove loze ili nekog drugog drva. potegni njome jednu dijagonalu pa nek se penje!

nisu to ribe  :D ne mogu staviti visoke grane jer ak se bu penjal pauk, može past, ozljedit abdomen i uginuti

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #16 u: Prosinac 02, 2010, 00:03:52 prijepodne »

nisu to ribe  :D ne mogu staviti visoke grane jer ak se bu penjal pauk, može past, ozljedit abdomen i uginuti
kakav je to spajder ako padne i ozljedi se :D :D :D  onda je ok tak kak si složil!

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #17 u: Prosinac 02, 2010, 00:04:20 prijepodne »
Aha, ok onda, nisam nigdi ni vidio da pise da T nece u terarij a stavio si slike tako velikog terarija a spominjes tako malo T pa sma onda pomislio... A sta se tice tih grana one ti ne trebaju ici u visinu posto je parahybana terrestriana vrsta pa joj ne treba nista za penjanje
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Prosinac 02, 2010, 00:10:06 prijepodne »

kakav je to spajder ako padne i ozljedi se :D :D :D  onda je ok tak kak si složil!

ma nije da bu pal, al to je vrsta koja živia na tlu tj testrijalna, pa nije mu prirodno da se penje po granama,
pa da mu ja to namećem u terarij nema smisla  8)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #19 u: Prosinac 02, 2010, 00:11:15 prijepodne »
Terari je super i odlicne velicine za parahybanu....

Moj savjet ti je:

Stavi bar na jednom djelu puno deblji sloj treseta.....parahybana ti se nece zakopavat ali joj u taj brijeg ti ugradis neku rupu u kojoj bu se osjecala sigurno  a i kod debelog sloja treseta mozes puno vise vlažit terari i puno dulje ce se zadržavat vlaga koja je ovoj vrsti potrebna....
Ovaj kokos je ok ali u njemu imas previše svjetla, probaj ga okrenut  ili kak sam ti reko napravi joj tunel u tresetu (ja sam to rijesio sa onom cijevi za odvode F22 ili tak nekaj i kad sam stavio treset izgleda super a i njoj je dobro jer na tih 40cm ima potpun mrak....
Druga stavr trebas izvadit ovaj kaktus ali pretpostavljam da je on tu iz razloga da terarij nebude prazan dok paukec ne naraste....
Kaj se tice grana, parahybane su bas grobusne i šlampave tarantule (pogotovo zenke) pa je bolje ne stavljat, radije stavi neki panj....moj mužjak je recimo stalno visio po staklima i guro noge kroz ventilaciju a ženka je konstantno u blizini rupe i pomiće se jedino da bi usavršila paučinu....
Lampe ce ti dosta isušivat zrak pa nabavi veću posudu s vodom i više vlaži...

za otprilike 3 godine ti naraste od 1 do nekakvih 15-20cm...ali to jako ovisi o uvjetima u kojima ju držiš i mužjaci rastu brže....

Bukvalno gledano možeš ostavit i ovak, ovo moje su ti samo savjeti koje možeš i nemoras poslusat, na tebi je da odlucis jer nisu neki neophodno važne stvari...dakle i ovak bu funkcioniralo
« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2010, 00:14:20 prijepodne od ivborosa »
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Prosinac 02, 2010, 00:21:38 prijepodne »
Terari je super i odlicne velicine za parahybanu....

Moj savjet ti je:

Stavi bar na jednom djelu puno deblji sloj treseta.....parahybana ti se nece zakopavat ali joj u taj brijeg ti ugradis neku rupu u kojoj bu se osjecala sigurno  a i kod debelog sloja treseta mozes puno vise vlažit terari i puno dulje ce se zadržavat vlaga koja je ovoj vrsti potrebna....
Ovaj kokos je ok ali u njemu imas previše svjetla, probaj ga okrenut  ili kak sam ti reko napravi joj tunel u tresetu (ja sam to rijesio sa onom cijevi za odvode F22 ili tak nekaj i kad sam stavio treset izgleda super a i njoj je dobro jer na tih 40cm ima potpun mrak....
Druga stavr trebas izvadit ovaj kaktus ali pretpostavljam da je on tu iz razloga da terarij nebude prazan dok paukec ne naraste....
Kaj se tice grana, parahybane su bas grobusne i šlampave tarantule (pogotovo zenke) pa je bolje ne stavljat, radije stavi neki panj....moj mužjak je recimo stalno visio po staklima i guro noge kroz ventilaciju a ženka je konstantno u blizini rupe i pomiće se jedino da bi usavršila paučinu....
Lampe ce ti dosta isušivat zrak pa nabavi veću posudu s vodom i više vlaži...

za otprilike 3 godine ti naraste od 1 do nekakvih 15-20cm...ali to jako ovisi o uvjetima u kojima ju držiš i mužjaci rastu brže....

Bukvalno gledano možeš ostavit i ovak, ovo moje su ti samo savjeti koje možeš i nemoras poslusat, na tebi je da odlucis jer nisu neki neophodno važne stvari...dakle i ovak bu funkcioniralo

Hvala, ovo s kokosom ću napravit, a katusa sam stavil radi dekoracije, nema bodlji ima po sebi dlačice, tak da nema straha da se bu napiknul pauk ak misliš da bi ga trebal maknuti.mislil sam još puzavca staviti nutra
 lampe ne budu stalno radile, dosta brzo zagriju zrak, a stavil sam dvije posude za vodu u terarij,
koliko on velik treba biti da ga mogu premjestiti u terarij?

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Prosinac 02, 2010, 00:29:45 prijepodne »
dacakis, ajd poslikaj jednu ili dvije nočne slike kad rade ove lampe, da i to vidimo, baš me zainima kako ti izgleda....

evo igor samo za tebe slike  :klap:
plava je noćna, crvena dnevna lampa  :)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #22 u: Prosinac 02, 2010, 00:33:06 prijepodne »
fora, dobro izgleda! samo pitanje...kaj ti ne smeta ova svjetlost od lampi kaj se rasipa prema van?  mislim jedno je kak izgleda sad na slici, a drugo kak u stvarnosti... da pokušaš svu svjetlost zadrzat u terariju?

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Prosinac 02, 2010, 00:38:30 prijepodne »
fora, dobro izgleda! samo pitanje...kaj ti ne smeta ova svjetlost od lampi kaj se rasipa prema van?  mislim jedno je kak izgleda sad na slici, a drugo kak u stvarnosti... da pokušaš svu svjetlost zadrzat u terariju?

nema potrebe zadržavat svijetlost one su tak usmjeren da veći dio svjetlosti pada u terarij, a stavio sam ih više zbog regulacije temperature

meni ne smeta svjetlost, ova noćna ne radi celu noć, radi do određene temperature probal sam i onda se sama isključi, a dnevnu nebum palil dok ne bu pauk nutra, a oni ti više vole mrak nego svijetlost, tak barem mislim  :P

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #24 u: Prosinac 02, 2010, 00:39:37 prijepodne »

nema potrebe zadržavat svijetlost one su tak usmjeren da veći dio svjetlosti pada u terarij, a stavio sam ih više zbog regulacije temperature

meni ne smeta svjetlost, ova noćna ne radi celu noć, radi do određene temperature probal sam i onda se sama isključi, a dnevnu nebum palil dok ne bu pauk nutra, a oni ti više vole mrak nego svijetlost, tak barem mislim  :P
sve si naučil! tak treba!