sa pumpama na 220 V je problem jer svi jeftiniji UPSovi i jeftiniji agregati ne daju sinusni napon vec nekakav kockasto-priblizan sinusnoj krivulji i to za pumpe (vecinom) ne funkcionira... doduse, jedini je nacin da probas i vidis da li tvoje doticne pumpe hoce ili nece raditi sa doticnim UPS-om... ili ici na neku skuplju verziju koja po deklaraciji daje sinusni napon na izlazu.
nisam probao ali mislim da ove pumpe za cirkulaciju, koje rade preko trafoa (nemam Tunze pa ne znam, ali Resun daje 30V mislim istosmjerne iz kontrolera) bi trebale raditi na bilo kojem UPS-u. Jedino sto je to kratkotrajno rjesenje (mali kapacitet baterije) pa koliko vidim po netu, dosta ekipe radi sa obicnim auto akumulatorima vecih kapaciteta, uz uvjet da se elektronici iz UPS-a osigura bolje hladjenje (mali UPSovi su predvidjeni za nekoliko minuta rada iz baterije, tj. daju vise-manje samo onoliko vremena da se snimi trenutno stanje sa kompa na hard i sve ugasi) pa su im i hladnjaci sukladno tome rudimentarni...
Ukoliko se koristi akumulator za auto, ekvivalentno je i puno vece vrijeme punjenja, ali to nas ionako ne zabrinjava...
Nikako da nabasam kod nekoga na rabljeni i ispravan akumulator za probat, nekakav UPS imam i trebalo bi vidjeti da li funkcionira... ako bude novosti - javim