Kolovoz 17, 2025, 01:47:50 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cory ostao bez repa :(  (Posjeta: 1422 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dime1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
Cory ostao bez repa :(
« u: Studeni 29, 2010, 23:16:56 poslijepodne »
Pozdrav !
Imam AQ od 120 l i u njemu 2 mala skalara, 11 neonki ,9 tetri , 4 gupya i 2 corya (Corydoras aeneus).
Problem je nastao kada sam udomio beta mužjaka i privremeno ga ubacio s njima dok čeka novi akvarij. Jedan cory je ostao bez repa  :o i nisam siguran jeli mu ga pojeo betan ili skalari.Do sad sa skalarima nisam imao problema, iako se namjeravam riješit gupija jer ne idu baš zajedno.
Dali da hitno izdvojim bettu ili je problem u nečem drugom?

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Cory ostao bez repa :(
« Odgovori #1 u: Studeni 30, 2010, 09:00:47 prijepodne »
Izdvoji bettu ne samo radi cory-a već radi skalara i guppy-a. Betta ti sa tim ribama ne ide. Bit će repova i peraja na sve strane  :dead:

Ako nemaš gdje s bettom onda kupi oni mali izolacijski "akvarij" što ti ide u taj tvoj veliki pa ćeš na taj način izolirati bettana.
« Zadnja izmjena: Studeni 30, 2010, 09:10:44 prijepodne od eantema »

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #2 u: Studeni 30, 2010, 09:11:09 prijepodne »
Pozdrav !
Imam AQ od 120 l i u njemu 2 mala skalara, 11 neonki ,9 tetri , 4 gupya i 2 corya (Corydoras aeneus).
Problem je nastao kada sam udomio beta mužjaka i privremeno ga ubacio s njima dok čeka novi akvarij. Jedan cory je ostao bez repa  :o i nisam siguran jeli mu ga pojeo betan ili skalari.Do sad sa skalarima nisam imao problema, iako se namjeravam riješit gupija jer ne idu baš zajedno.
Dali da hitno izdvojim bettu ili je problem u nečem drugom?

Bette,gupiji,skalari..bit ce tu svega....bettu odvoji u neki mali akvarij,ionako se u njima najbolje osjećaju te ubaci nekog plutajćeg bilja. :up:
Poznato je da bette ne vole velike akvarije,te da im je u njima znatno kraći životni vijek,barem sam tako pročitao negdje. -?
Ova kombinacija teritirijalnih riba velikih raskošnih peraja neće baš upaliti.  :rolleyes:

WWW.VESELJKO.NET

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Studeni 30, 2010, 09:57:11 prijepodne »
Pozdrav Dime, corydorasi ne ostaju samo tako bez repa... Naime, oni su jako osjetljivi na lošu kvalitetu vode pa te molim da ispuniš upitnik o bolesti riba koji se nalazi ispod moga posta pa ćemo tada konkretnije znati o čemu se radi a obavezno stavi i koju fotografiju.

Kolege su ti dobro kazali za odvajanje bettana u posebni akvarij pa to i napravi.

Offline dime1

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 30, 2010, 15:38:21 poslijepodne »
Hvala svima na savjetima.
Izgleda da je Cory ipak bio bolestan pa su ga skalari i betta dokrajčili.
Prije 2 tjedna sam mijenjao podlogu i zasadio malo bilja pa mu je to možda zasmetalo, iako sam vratio skoro svu staru vodu i nisam čistio filter. Nažalost ne mogu slikat Corya jer ga je već puž totalno uništio tako da od njega nije ostalo ništa :dead:
Za sada će uginuće ostat misterij a betta hitno seli u drugi aq, samo da kupim grijač.
Kad sam već kod grijača, dal bi betta izdržala par dana na 20 *C?
Još jednom hvala na savjetima!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Studeni 30, 2010, 16:03:23 poslijepodne »
Dime, nije smrt corydorasa misterija, on je uginuo zbog loše kvalitete vode koju si još pogoršao mijenjajuči podlogu a ne opravši filter...

Za svaki slučaj promijeni cca 35 do 40% vode i ulij duplu dozu FFM-a a slijedeći dan ubaci duplu dozu vitamina na hranu ili u vodu. Filter operi u akvarijskoj vodi i to predlažem da činiš jednom mjesečno a vodu u akvariju mijenjaj jednom tjedno. U Filteru drži samo spužve a aktivni ugljen i vatu izbaci napolje.

Nemoj betu ostavljati na 20C bolje neka pričeka par dana dok ne nabaviš grijač.

Offline dime1

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 30, 2010, 22:59:16 poslijepodne »
Evo bettu sam izdvojio pa nek živi u adekvatnim uvjetima.
Vodu mijenjam tjedno po 20% odstajalu 3-4 dana i tretiranu aquasafe-om od Tetre ali ću onda probat zamijenit 40% za ovaj put.
Onu sintetičku vatu sam do sad mijenjao jednom tjedno a ugljen samo isprao pa ću to sad eliminirat kako kažeš.

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #7 u: Studeni 30, 2010, 23:06:39 poslijepodne »
Evo bettu sam izdvojio pa nek živi u adekvatnim uvjetima.
Vodu mijenjam tjedno po 20% odstajalu 3-4 dana i tretiranu aquasafe-om od Tetre ali ću onda probat zamijenit 40% za ovaj put.
Onu sintetičku vatu sam do sad mijenjao jednom tjedno a ugljen samo isprao pa ću to sad eliminirat kako kažeš.

Nije ti potrebno držati vodu 3-4 dana ako je tretiraš aquasafe-om... Dovoljno je 10-15 h. Ja recimo imam praksu i tu vodu dok stoji zagrijati na temperaturu koja mi je u akvariju (premda to neki ne rade).