Lipanj 27, 2025, 16:30:13 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: africki puz  (Posjeta: 3719 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline biosvera

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
africki puz
« u: Studeni 28, 2010, 21:56:31 poslijepodne »
znam da je zabranjen ali imam jedno pitanje  -? dali ko na forumu ima africkog puza osi mene :-[

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: africki puz
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2010, 22:11:54 poslijepodne »
ak su to oni ogromni puzevi onda ih ima par ljudi jer znam da je neko s foruma to djelio ali se ne sjecam vise ko...

Jer imas malih? Ja sam zainteresiran za puža
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #2 u: Studeni 28, 2010, 22:32:07 poslijepodne »
znam da je zabranjen ali imam jedno pitanje  -? dali ko na forumu ima africkog puza osi mene :-[

daj neke slike baci , i nesto o njemu  :klap:

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2010, 22:32:41 poslijepodne »
trenutno ne imam tri komada iz njemacke jedan veliki oko 11 cm a dva mal su oko 6 cm i uskoro cr mali biti spolno zreli tako da ce biti puzeva uskoro :P

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 28, 2010, 22:35:43 poslijepodne »
slike za sada neznam ali ucim kako ih stavit  a nesto o njemu ma nis nemoram posebno rec samo da zderu sve do cega stignu i da moraju imat vlagu i sipinu kost vise cu informacija sutra stavit :P

Offline bogomoljka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Studeni 28, 2010, 22:46:22 poslijepodne »
samo napred ima nas ovjde koje nas to zanima   :up:

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Studeni 28, 2010, 22:51:15 poslijepodne »
koliko sam ja čitao o njima jedu naprosto sve..samo neznam zasto su zabranjeni jer zato sto se brzo razmnozavaju i unistavaju sve ili..procitao sam da najveci primjerak ima i do 40cm,da čak jedu boju i fasadu sa zidova i da mogu prezivjeti 6mj bez hrane i u najgorim uvjetima..znaci tesko ih je istrjebit :D :D

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 28, 2010, 22:58:05 poslijepodne »
koliko sam ja čitao o njima jedu naprosto sve..samo neznam zasto su zabranjeni jer zato sto se brzo razmnozavaju i unistavaju sve ili..procitao sam da najveci primjerak ima i do 40cm,da čak jedu boju i fasadu sa zidova i da mogu prezivjeti 6mj bez hrane i u najgorim uvjetima..znaci tesko ih je istrjebit :D :D

jel njemu treba neki terarij il ?

jako zanimljivo deriste  :D

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 29, 2010, 13:46:46 poslijepodne »
istina, istina i ziva istina sto da kazem treba im terari koji nesmije imati gotovo nista ja sam im stavio bromelije zato sto nisu otrovne a oni ih nece pojesti   zabranjeni su zbog dalmacije jer tamo nije pre hladno pa bi prezivjeli zimu jedu sve npr.bananu,mrkvu,salatu,krastavce,tikvicu,sljiva,brokulu,mljeveno meso,maciju i pseciju hranu u konzervi,tresnje,krusku,mango,jabuku,trantincice,maslacak,itd. tako da bi oglobali sve zivo a i dvospolci su tako da bi se namnozili a i moze oko 500 jaja odjedanput izleci u terariju bi uvijek trebala biti vlage :P

Offline Manc12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 29, 2010, 19:32:28 poslijepodne »
istina, istina i ziva istina sto da kazem treba im terari koji nesmije imati gotovo nista ja sam im stavio bromelije zato sto nisu otrovne a oni ih nece pojesti   zabranjeni su zbog dalmacije jer tamo nije pre hladno pa bi prezivjeli zimu jedu sve npr.bananu,mrkvu,salatu,krastavce,tikvicu,sljiva,brokulu,mljeveno meso,maciju i pseciju hranu u konzervi,tresnje,krusku,mango,jabuku,trantincice,maslacak,itd. tako da bi oglobali sve zivo a i dvospolci su tako da bi se namnozili a i moze oko 500 jaja odjedanput izleci u terariju bi uvijek trebala biti vlage :P

sve vise , i vise u interesesu za jednoga malca  :D

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 29, 2010, 20:00:41 poslijepodne »
joj da zaboravio sam napisat da terari NE smije biti veliki zato sto su bez orijentacije pa bi zaboravili di im je hrana :D i a dobro je sto ne zive kratko za puza ali ne bas i pre dugo samo7 do 8 g a kada idete na dulji odmor netrebate nekog moliti da ga pricuva samo dva tjedna prije mu bas i ne dajte hrnu i smanjite jako jako mu smanjite vlagu tako da misli da je suša pa ce se zatvorit i nece izlazit sve dokle ne vratite vlagu i ne pocnete im davat hranu ako nisam napisao moraju imati vlagu to znaci da ih morate malo spricati sa vodom svaki dan zato sto ne piju pa tako dobivaju vodu  a i jos nesto ako je moguce treba im napraviti kalcijum karbonat to se radi tako da odemo u ljekarnu i kupimo cc 200 g kalcijum karbonata u prahu pa odemo u ducan i kupimo kil ostrog brasna pa odemo u pet shop di kupimo hranu za kornjace p hranu za ribice u pahuljicama i hranu za koi šarane kada dođemo doma uzmemo malo vise od jedne cajne zlicice kalcijuma i tocno jednu cajnu zlicicu  brasna i malo mjesavine svih navodno kupljenih hrana za ribe i kornjace kada sve to stavimo u neki tanjuric di stavimo malo vode tako da smijesa dobije srednju gustinu ko hrana za bebe i to im damo oni ce uzivati ocvrsnut ce im kucica i bit ce zdraviji ;)