Srpanj 18, 2025, 15:36:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cikliranje  (Posjeta: 26223 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Cikliranje
« Odgovori #25 u: Prosinac 28, 2010, 22:00:02 poslijepodne »
Ono je mala asterina zvjezdica, bezopasna i simpatična životinjica.

Penzić aj javi se na pm da popunimo s prvim koraljima. ;)
makni asterinu ako ti se coralina sviđa

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #26 u: Prosinac 28, 2010, 23:10:42 poslijepodne »

Hvala

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Prosinac 28, 2010, 23:18:46 poslijepodne »

makni asterinu ako ti se coralina sviđa

Sviđaju mi se koraline, ali nek ih samo glođe bar je nešta živo u njemu.

Pita žena: Zašto ti svaki dan ubacuješ hranu za ribice, a nemaš ništa u akvariju osim kamenja.Kad radi tvoja doktorica ?
Pa šta će mi doktorica ? Ne razumije se ona u akvaristiku.
opet žena: možda ne,ali zna napisati uputnicu za psihijatra.

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Prosinac 29, 2010, 14:48:27 poslijepodne »
Bradine kućne čarolije :D

Ajde da udijelimo malo fragova penzioneru ljudi, vrijeme je darivanja :)

Nisam odmah reagirao na tvoj javni poziv iako sam znao da će to izazvati veliku šutnju,kao da su izbori.Pustio sam da prođe koji dan da se i sam uvjeriš.Samo je Renta reagirao.
Tko šljivi penziće.Kad sam na ovom istom forumu u ovom istom gradu tražio vodu, frišku figu sam dobio.Istovremeno je jedna curica složila morski,pun živinica, za dva dana.kad sam ju upitao kako? reče: lako, dva dana sam šetala sa kantom po gradu i svašta nakupila.
Morat ću i ja poslije Nove godine angažirati neku punoljetnu curicu da napuni i moj akvarić.
Sad preko blagdana svima narasli trbuščić pa nemogu ni prići blizu akvarija.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #29 u: Prosinac 29, 2010, 14:51:26 poslijepodne »
:D :D
odlično primjećeno...

Gle gospon Penzić, nemam bog zna kaj i koliko u svom nanu, al od mene dobijete bez da šaljete studentice u nabavku  ( samo bi mi trebalo da žena dođe doma i sretne je :D :D  ) , jer, bože moj, mi penzići se moramo držat skup ;) :D :D

Renta brate, oćemo kakvu kaficu poslije nove sa g.Penzićem i vrećicama organizirat?

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #30 u: Prosinac 29, 2010, 15:47:07 poslijepodne »
Istovremeno je jedna curica složila morski,pun živinica, za dva dana.kad sam ju upitao kako? reče: lako, dva dana sam šetala sa kantom po gradu i svašta nakupila.

uuu kolega, mislim da se nismo baš razumjeli  :D  jer nisam smatrala da je potrebno naglašavati, ali evo, naglasit ću: samo mi je vedran, ničim izazvan, dao gorgoniju  :-[  :zagrljaj:  ali sve sam drugo temeljito platila  :nerv:
neke fragiće sam dobila besplatno, da, ali samo zato što sam, recimo, tom čovjeku prethodno uručila 800-900 kuna  :rolleyes: pa bi bio red da mi pokloni bar jednu gljivu, ne?  ;)

ps. hvala za "curicu"  :zagrljaj:  nije me nitko tako nazvao već.....  -? ..... da.  :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #31 u: Prosinac 29, 2010, 15:58:40 poslijepodne »
ma nije da sam bio ničim izazvan... kad sam ja počinjao dobijao sam više nego sam plaćao, pa mi je ostalo da dijelim kad imam , čak i kad baš nemam..doduše bila su i druga vremena, nije bilo toliko koralja ali je bilo više love :D

al ježi ga, to s dijeljenjem je loša navika , nikak uzgojit pošteni koralj u akvariju :D :D

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Prosinac 29, 2010, 16:19:39 poslijepodne »
Istovremeno je jedna curica složila morski,pun živinica, za dva dana.kad sam ju upitao kako? reče: lako, dva dana sam šetala sa kantom po gradu i svašta nakupila.

uuu kolega, mislim da se nismo baš razumjeli  :D  jer nisam smatrala da je potrebno naglašavati, ali evo, naglasit ću: samo mi je vedran, ničim izazvan, dao gorgoniju  :-[  :zagrljaj:  ali sve sam drugo temeljito platila  :nerv:
neke fragiće sam dobila besplatno, da, ali samo zato što sam, recimo, tom čovjeku prethodno uručila 800-900 kuna  :rolleyes: pa bi bio red da mi pokloni bar jednu gljivu, ne?  ;)

ps. hvala za "curicu" 
:zagrljaj:  nije me nitko tako nazvao već.....  -? ..... da.  :D

Ma nisam ja ni mislio na grebažu za "džabe" dobar posao je kad su obje strane zadovoljne.Naravno nije mi ni užitak nekome oskrnavit ljepotu samo da bi ja imao nešto,
Nema kod mene žurbe, sa žurbom sam završio kad me pumpica na to natjerala.
Nisam se sjetio "imena" pa sam upotrebio  riječ, nadajući se da se nećeš uvrediti, ali s obzirom na moje godine  ..to je i istina.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #33 u: Prosinac 29, 2010, 18:03:07 poslijepodne »
ja se javljam za donaciju, naravno ako se nadje netko za otic po to na bus u ZG  :)

e da, i ako je moguce, nekad vec poslije ovog vikenda, tzv. "najludje" noci u godini (staroj? novoj?), to "najludja" su valjda smislili oni koji nemaju malu djecu kojoj idu zubi  >:( :D ... najludja my ass  :clown:

uglavnom, Digitron Buje (kodirano - racunajte na mene)  ;)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Prosinac 29, 2010, 20:22:48 poslijepodne »
ja se javljam za donaciju, naravno ako se nadje netko za otic po to na bus u ZG  :)

e da, i ako je moguce, nekad vec poslije ovog vikenda, tzv. "najludje" noci u godini (staroj? novoj?), to "najludja" su valjda smislili oni koji nemaju malu djecu kojoj idu zubi  >:( :D ... najludja my ass  :clown:

uglavnom, Digitron Buje (kodirano - racunajte na mene)  ;)

Zahvaljujem na ponudi, nije problem otići na gumenjak Zg. obzirom da stanujem u istoj ulici gdje je autobusni.Javim se na PP poslije ovih ludih dana.
Za informaciju svima, naravno da sam voljan platiti dobiveno.
A što se tiče klinaca.I ja sam godinama kukao zašto mali nema prekidač da ga mogu isključiti i uključiti,Sve ipak prođe pa tako i to veselje.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #35 u: Prosinac 29, 2010, 21:10:02 poslijepodne »
Već dogovoreno s gosponom Penzićem iza Nove, Vedran javi se slijedeći tjedan pa skočimo.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #36 u: Prosinac 29, 2010, 22:29:02 poslijepodne »
Ma može, , njema probljem..evo baš sam odšacao kaj ću recnut :D :D

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Siječanj 06, 2011, 11:28:27 prijepodne »
Eureka-nisam otkrio Arhimeda,ali konačno se posuda sa slanom vodom pretvorila u akvarij.
Zahvaljujem Renti na donaciji i na uloženom vremenu i trudu da ubaci prve organizme u moj akvarij.Ima tu svašta,koralja,pužića, dugačka alga...
Naravno, neću vam pokazati sliku da nebi bilo ko sa ribicom.Imaš ti stari frišku figicu,a ne koralj.To ti je fleka na fotiću.

Možda nisu najveći,ali su najljepši na svijetu,a i šire.
Čuo sam da biljke i krave bolje napreduju ako slušaju Mozarta,za koralje neznam,Nema veze, probat ću ja sa Mozartom.

Ma dobro, budem ih fotkao, kad se malo rezbahate.Stavit ću ih na duplericu, pa će vam trebati novi ekrani.

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 06, 2011, 18:45:37 poslijepodne »
  :D  :D

:up:

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #39 u: Siječanj 07, 2011, 10:58:50 prijepodne »
Koliko sam shvatio Vedran i Renta su donirali (ili Vedran opet zbog svojih obaveza nije mogao doći :) )

Ako ti treba imam ja recimo jedan mali sarkić i grančicu gorgonije. Može i neke gljive ali se bojim da ti ne uvalim flatwormsa kojeg nepotrebno.

Uglavnom Penzić javi se pa ćemo se dogovoriti.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 07, 2011, 12:52:35 poslijepodne »

Koliko sam shvatio to je za Rentu,a ne za mene.Slažem se.

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Siječanj 07, 2011, 13:00:24 poslijepodne »
Koliko sam shvatio Vedran i Renta su donirali (ili Vedran opet zbog svojih obaveza nije mogao doći :) )

Ako ti treba imam ja recimo jedan mali sarkić i grančicu gorgonije. Može i neke gljive ali se bojim da ti ne uvalim flatwormsa kojeg nepotrebno.

Uglavnom Penzić javi se pa ćemo se dogovoriti.

Ovo prvo nebi komentirao.Koliko sam shvatio na ovom forumu, većina je senzibilna, pa trebam paziti na komentare.
Za drugo,naravno da se javljam.Znaš početnike i mrtvu srdelu bi ubacili samo da imaju nešto.

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Siječanj 07, 2011, 14:01:53 poslijepodne »

Koliko sam shvatio to je za Rentu,a ne za mene.Slažem se.

ma jok, tebi se smijem  :D  ustvari, ne tebi nego tvom postu, presmiješan mi je bio  :D  mozart i veći ekrani  :D

a što se donacija tiče... hm... kao što znaš, moj je mali  :D pa nije da imam neznam kakve i kolike fragove a osim toga, davno sam obećala viškove... i jučer sam ostala bez velike većine tog viška  :-[
ali ostao mi je frag neon-zelenog briareuma, par zelenih gljiva i par pupova kenya tree... znam da nije nešto, ali ako želiš... javi mi kad i gdje ćeš se naći s ronijem pa ću i ja navratiti s vrećicom :)

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Siječanj 07, 2011, 18:23:00 poslijepodne »
znam da nije nešto, ali ako želiš... javi mi kad i gdje ćeš se naći s ronijem pa ću i ja navratiti s vrećicom :)

Znaš ljude kad nešto trebaju uvijek se jave,pa ću se tako i ja javiti.Nisam ja neki pohlepan i gramzljiv tip, osim ako u pohlepu ne spada i to da mi je drago vidjeti (i za oči i za dušu) nećiji lijepi akvarij,onda si mislim i ja ću tako."Nešto " ti je različito veliko, sjeti se početka,sigurno ti je svaka mrvica bila ko kuća.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Veljača 04, 2011, 01:52:30 prijepodne »
Ima li kakvih novosti, jel preživjelo što?

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #45 u: Veljača 04, 2011, 09:21:04 prijepodne »
zivo je, al nije jos poslano  :-[ :-[, ispricavam se na spletu okolnosti  :roll:  :abducted: :a045: ...

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Veljača 05, 2011, 16:27:01 poslijepodne »
Ima li kakvih novosti, jel preživjelo što?

Od onih silnih obećanja što ću sve dobiti-ćorak.
Imam one koje si mi ti dao, zelena gljiva na okruglim kamenu, sad su dvije (nahranim ih "smrznutim" račičem ) meki su se malo povećali, osim onog što je uguran u rupu kamena, taj je prije dva dana nestao, a nije se ni prije pokazivao.Onaj frag tvrdog je isti kakav je i bio.Zvjezdice i puževi šetaju,alga raste.

Od Dare sam dobio tri jadranske kozice koje su živahne,zelenu,crvenu i šareno-zelenkastu gljivu - crvena stalno šeta sa svojim kamenčićem i neće da uzme hranu,a izgleda dobro.Dobio sam i zoe (nekoliko boja) koje se dobro drže.dve vrste tvrdih koralja koji su se u početku dobro držale, ali su počele, prije par dana bijeliti.U početku su vrhovi par milimetara pobjelili ali sad na sredini gube boju i nestaju.Mjerio sam parametre(salifert testeri)
tem 24-26 C
sl   1026
pH  8,2
PO4 0
NO3 0
Ca 500
Mg 1400
KH  4
 Sve je još tako malo da nije baš za fotkanje, ali biti će-polako

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Veljača 05, 2011, 16:33:43 poslijepodne »
zivo je, al nije jos poslano  :-[ :-[, ispricavam se na spletu okolnosti  :roll:  :abducted: :a045: ...

:'(

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #48 u: Veljača 05, 2011, 16:35:23 poslijepodne »
 Pa dobro je šta, već imaš desetak koralja, bitno da je živo. Za ove tvrde bojim se da rasvjeta nije idealna, bilo bi bolje da ju spustiš niže ako je moguće to izvesti i promijeniti lampe ako već nisi.

Offline penzic

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Veljača 05, 2011, 18:39:58 poslijepodne »
Pa dobro je šta, već imaš desetak koralja, bitno da je živo. Za ove tvrde bojim se da rasvjeta nije idealna, bilo bi bolje da ju spustiš niže ako je moguće to izvesti i promijeniti lampe ako već nisi.

Lampe imam T5 3X24w-Aquastar i 3X24w-Coralstar  od 08h do 21h, probao sam ih spustiti 5 cm od vode,tad se voda jako grije i ventilatori rade cjeli dan i svako jutro moram čistiti od soli inače slabije svjetle,sad su 13 cm od vode .Dodao sam neke ledice 20 kom bijele i 16 kom plave.bez oznaka (5mm 0,02A 12V) od 7,30h do 23h.

Već danima "drndam" po ebay-u nikako da se odlučim što za dodatnu rasvjetu uzeti?
Kupio bi LED-ice.Dali 12 V ili 220V  dali u kučištu po tri montirane sa hladnjakom ili pojedinačne pa na hladnjak i u kučište (onda treba više raditi).Koliko plavih 465nm koliko bijelih 6500K ? Mislim da su najpogodnije one od 3W, ne treba ih previše,a mogu se raspodjeliti na dužinu 80 cm.I tako ja samo puno mislim ništa ne radim.Sigurno ima neko pametniji od mene pa će mi reći što je dobro,lagano za montiranje i ne preskupo.