Čini mi se da je nestašica zmazane vode u Zagrebu.Dobro, uspio sam danas nabaviti kanister vode od jednog kolege, koji je bliže Sloveniji nego Zagrebu,ali ni to nije daleko kad čovjek nešto treba.Zahvaljujem mu se na vodi.Bar sam nešto naučio.Kad nešto zatrebam kupim vinjetu i podsjetim se starih dana kad se išlo u Ljubljanu ili Graz, tek toliko na kavu i da se malo auto "propuše".
Obzirom da još uvijek nemam morski akvari,već samo posudu sa slanom vodom,a to može biti svašta iako nije za brudet.Nemoram ići na podforum predstavljanje svog morskog,pa mogu i ovdje u svaštari pokazati do kud sam "stigao"
Skupljao sam svašta skoro godinu dana i sad imam :
akvari dimenzije 85X45X55 kupljen gotov staklo: stranice 10mm dno 12mm /zašto tako debelo-zato/ 1120 kn dovezu ga doma.
ormarić sam sam radio: daske Bau-ima ih svagdje, već obrađene samo se šarafi+,pante,nogice - oko 600-700 kn
rasvjeta 6x 24W 3x10000k 3x20000k imam bijele i plave LEDice kupljene gotove štangice- za jutarnje i večernje paljenje i gašenj samo ih još nisam stavio.
hlađenje sa 6 malih ventilatora naravno kineskih dosta bučni.6 kom zato da mogu smanjiti napon,a time i protok,ali i buku.Ako to nebude dovoljno mislim staviti vanjski filter u kantu sa ledom,a u ormariću za svaki slučaj imam dodatni jači ventilator.To samo ako temp.jako poraste.
Kao svaki penzić i ja sam malo doma malo na vikendici pa moram napraviti pouznam sistem nadoljevanja i hlađenja, kako nebi ženu puno upućivao u sve, dovoljno da ubacuje hranu.Ako skuži da unutra ima bakterija ubacit će kakav antibiotik.Slanost je 35 ppt 1.026 temp 26 C. Ako imate kritike samo slobodno.Za sad mi je susjed jedini kritičar,a on kaže: Ti nisi normalan ljudi drže ribice u akvariju,a ti držiš kamenje,daj još jednu pivu sad si mi digo tlak.
Mislim da će fotke bolje to prikazati nego moj jadan opis