Kolovoz 17, 2025, 16:17:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem Gupy  (Posjeta: 4345 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alen74

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 50
Problem Gupy
« u: Studeni 17, 2010, 14:15:14 poslijepodne »
Imam gupy-e več dugo. Sada su se več iskrižale i kote se ali zakržljale. Pretpostavljam da je zbog incesta. Matičnog jata više nema. Šta da radim s ovim što imam(cca40kom). Mislio sam ubaciti nove gupije medju njih da im "poprave krv". Da li ču šta dobiti s time? Ako ne, šta da uradim s ovima? Žao mi ih je i čak tako zakržljali su mi prirasli srcu. Ne bih nikako htio ih "baciti". :'( :heartbr: Jedino riješenje vidim u tome da ih izmješam sa novima ili da ih preselim u neki drugi akvarij. Ima li tko kakav prijedlog?? -?

Offline babylon

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
Odg: Problem Gupy
« Odgovori #1 u: Studeni 17, 2010, 20:14:53 poslijepodne »
Da nisu bolesne???? -?
:021::a05r0::hul:

Offline baco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Studeni 17, 2010, 20:30:54 poslijepodne »
ako nisu bolesni, kupi zenki i iskrizaj ih..... priroda ce uciniti svoje  ;)

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Studeni 17, 2010, 20:31:03 poslijepodne »
mislim da to je problem konstantno miješanje iste krvi i ja sam na svojima primjetio da sa svakim okotom imaju slabije boje, manjeg su rasta i tako mislim da bi trebao jedn dio njih podjelit il se mijenjat s nekim da se malo izmiješa krv i sve
« Zadnja izmjena: Studeni 17, 2010, 20:45:06 poslijepodne od crveni borac »

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 17, 2010, 20:44:42 poslijepodne »
mislim da to je problem konstantno miješanje iste krvi i ja sam na svijema primjetio da sa svakim okotom imaju slabije boje, manjeg su rasta i tako mislim da bi trebao jedn dio njih podjelit il se mijenjat s nekim da se malo izmiješa krv i sve

hvala. tako sam i ja to zamišljao. da ih izmješam i nadam se da če se povratiti. učinit ču tako. hvala.

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Studeni 17, 2010, 20:46:32 poslijepodne »
Da nisu bolesne???? -?

mislim da nisu bolesne jer si živahne i nema znakove neke bolesti. bit če to da su zbog križan ja medju sobom. to mi je rekao i vlasnik jednog pet shopa tu kod nas.

Offline Allijen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Studeni 18, 2010, 08:45:17 prijepodne »
ove kržljave baci jer imaju pre loše gene tako da će i sljedeći naraštaji biti kržljavi  :dead: najpametnije ti je da ostaviš najljepše muške i kupiš ili nažicaš nešto trudnih ženki te nakon okota ih zamjeniš za neke druge trudne ženke onda si miran nekih pola godine.
u pravilu svakih pola godine zamjeniti s nekim za barem četvrtinu gupića i problema nema ribe će ti bit zdravije i ljepše  :up:

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #7 u: Studeni 18, 2010, 12:27:52 poslijepodne »
Kao što ti i rekoše..to ti je normalna pojava nakon mnogobrojnog križanja "braće i sestara" :up:
Osvježi krv..i sve će biti u redu.... 8)
WWW.VESELJKO.NET

Offline mato

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #8 u: Studeni 18, 2010, 18:43:17 poslijepodne »
da nijedne ne bacaš najbolje ak možeš kako odvojiti muške i ženske te muškima kupiš ženke, a svojim ženkama mužjake i nek se iskrižaju tako nemoraš svoje mezimce bacati :up:
Slav. Brod

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Studeni 20, 2010, 23:04:41 poslijepodne »
hvala svima na savjetima. stvarno su mi i takvi prirasli srcu. žao bi mi bilo da ih se moram riješiti. ona u ponedjeljak u nabavu sviježe krvi gupija. novi mali akvarij je več spreman.

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #10 u: Studeni 20, 2010, 23:54:58 poslijepodne »
Ja se sjecam da nam se ribicama isto desilo kada sam bio klinac - degeneracija. Ribice su zavrsile u WC-u i stvar rjesena.

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Studeni 24, 2010, 01:32:49 prijepodne »
Ja se sjecam da nam se ribicama isto desilo kada sam bio klinac - degeneracija. Ribice su zavrsile u WC-u i stvar rjesena.

hm...za moj pojam okrutno. ali svatko ima pravo na svoj izbor.

Offline xlavier

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #12 u: Studeni 24, 2010, 02:30:50 prijepodne »

hm...za moj pojam okrutno. ali svatko ima pravo na svoj izbor.

U jednu ruku je, u drugu i nije... I dalje ribama ne možemo čitati misli da nam kažu, hej boli me ovo... A možda su bile u bolovima?

Offline hematoplovac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #13 u: Studeni 24, 2010, 10:21:07 prijepodne »
ribice je šteta i nekorektno baciti u wc...... :down:....., čemu to a kao volimo ribice i nazivamo se akvaristiam, radije ih udomiti, pokloniti nekom nego na taj način da zvrše..... :down:

Alen 74 .........ljepo je od tebe da neželiš baciti ribice koje su zakržljaje....... :klap:...... ipak i one su se kakve takve izborile za život i pusti ih neka žive ali kao što ti je ekipa tu savjetovala ne samo sad da kupiš novije i tako izmjeniš krvnu sliku sada več to čini često...... :up:.....svakih dva do tri mjeseca osvježi malo ribice novima a stare ako ti ih je previše u akvariju pokušaj nekom pokloniti, prodat ili več kako ti odlučiš, ako voliš gužvu u akvariju zadrži ih sve neka guštaju i ti s njima.......... :up:

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Studeni 24, 2010, 22:34:06 poslijepodne »
naravno da če biti tako. od kada sam na forumu pročitao masu korisnih informacija nisam shvaćao kako ovo može biti zanimljiv hobi. i da je jedino važno da našee ribice uživaju u što prirodnijem okolišu. u svakom slučaju ču poslušati savjet da ih redovito "osvježavam". hvala na iskrenom savjetu.

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Studeni 28, 2010, 13:08:17 poslijepodne »
 Mislim da je malo licemjerno osudjivati i zgrazati se zbog eutanaziranja *bolesnih* ribica, dok ti isti "sudije" u toplini svoga doma maste brk
 s frisko zaklanim pajcekima, pilicima, ribama i teladi !
Kaj mislis, da pajceki uzivaju kad ih se kolje ?

P.S. Evo, bas danas sam poklonio viska 6 *zdravih* ribica
« Zadnja izmjena: Studeni 28, 2010, 13:20:52 poslijepodne od kresimirt »

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #16 u: Studeni 28, 2010, 13:10:12 poslijepodne »
Sigurno da! Rokću od veselja :P.  :D

Šalu na stranu.

I sam imam gupye, i križaju se međusobno, a 2-3 puta godišnje razmjenjujem sa ostalima na forumu dio mužjaka i ženki. novi potomci imaju izvrsne boje.

Svaku bolesnu ribicu pokušam spasiti a ako ne ide - imam jednu odraslu afričku žabu svejeda koja služi kao odlagalište ribljih lešina :D.
Ne - ne dajem joj još živu ribicu... tek kad istoj više nema spasa i umre, umjesto da je bacim u wc, ubacim je spomenutoj žabi.
Ona se pobrine za ostalo.

I žabu inaće hranim hranom za kornjačice i velike ciklide... ponekad dobije komadić polya ili koje druge salame... nije najprirodnije ali je bolje nego da joj dajem žive gupye ;).
« Zadnja izmjena: Studeni 28, 2010, 13:18:35 poslijepodne od mima&dominik »

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Studeni 28, 2010, 22:34:36 poslijepodne »
Mislim da je malo licemjerno osudjivati i zgrazati se zbog eutanaziranja *bolesnih* ribica, dok ti isti "sudije" u toplini svoga doma maste brk
 s frisko zaklanim pajcekima, pilicima, ribama i teladi !
Kaj mislis, da pajceki uzivaju kad ih se kolje ?

P.S. Evo, bas danas sam poklonio viska 6 *zdravih* ribica
ovo je sad već off topic i ispričavam se na tome ali moram odgovoriti na ovo.
kao prvo. da napomenem. ne želim se raspravljati ili ulaziti u neke svadje ali mi akvarijske ribice ne uzgajamo radi prehrane več iz hobija i da tim stvorenjima omogučimo što prirodniji okoliš. Zbog toga tvoja teorija o pajcekima,pilićima i teladima ne stoji najbolje.
druga stvar, da imam kome pokloniti ribice več bih to učinio, ali nemam i moram se snaći.
toliko od mene.
poštovanje i pozdrav.

Offline hematoplovac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #18 u: Studeni 29, 2010, 08:32:57 prijepodne »
slažem se s gore napisanim od kolege.....i kad si ti spomenuo ostale beštije kao usporedbu kako se kolju pa jedu i to uzeo za svoje pravdanje bacanja ribica .....istina  bolesnih u wc..... što misliš kad bi ljudi tako ne pazeč na bolesne ili invalidne ljude, samo ih negdje odveli pa bacili????plamenito da, kao i autanazija........ja neču upotrebljavat teške riječi jer tu raspravljamo a ne vrijeđamo se... ako imamo druga razmišljanja nego ti.....
.
znam nije usporedba ljudi i životinje ali ja smatram da ono što voliš nemoš baciti tek tako a pri tome vikat kako je ljepo imat ribice i biti zaljubljenki u njih....
tvoja usporedba sa životinskim vrstama koje služe za prehranu sa ovim koje služe za uzgoj i zabavu kao hobi i ljudi ih drže kao kučne ljubimce ne stoji...umjesto ljudi mogao sam ti staviti bolesnog , psa, mačku, pticu neku ili več što...zamisli kad oboli da je to sve staviti u auto i negdje baciti  ....???? nije humano slažeš se....
.
no u svakom slučaju ja te ne sudim tvoja stvar sa svojim ribicama što češ učiniti, kako je gore kolega napisao mi koji ih volimo i držimo iz ljubavi grozimo se bacanja ribica u wc pa i bolesnih, ima razni načina kako to riješiti, pa možda ih i nekom dat i udomiti.......a najbolje je kad se več sama kao takva izborila za život da je pustiš nek bude s ostalim ribicama i gušta na svoj način..

u svakom slučaju sa svojim ribicama učini što želiš al bar takve stavri ne piši tu na forumu jer puno ljudi to nevoli čitat pa bi bilo ok da se bar suszdržiš s takvim stvarima.....

ispričavam se nositelju ovoga posta zbog ovakvih pisanja na njegovim stranicama i ponavljam podržavam te u tvom stavu i uzgoju ribica, samo naprijed i sretno s ribicama..... :up:
« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2010, 12:40:05 poslijepodne od hematoplovac »

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #19 u: Studeni 29, 2010, 12:19:46 poslijepodne »
slažem se!

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Studeni 29, 2010, 21:22:10 poslijepodne »
hvala na iscrpnom i nadasve iskrenom mišljenju i što nisam sam u smo uvjerenju.

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Studeni 30, 2010, 22:26:49 poslijepodne »
slažem se s gore napisanim od kolege.....i kad si ti spomenuo ostale beštije kao usporedbu kako se kolju pa jedu i to uzeo za svoje pravdanje bacanja ribica 

Ok, moja isprika i hvala na savjetu za ubuduce. Zaista nisam znao da su tu ljudi tak emocionalno vezani za ribice.
Kao moja zavrsna rjec - ipak bi trebalo stovati sav zivot a ne samo sta nama pase i samim time biti vegetarijanac.

Isprika autoru posta sto smo zastranili.
 :shutup:

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #22 u: Studeni 30, 2010, 22:36:31 poslijepodne »
off topic doduše:

i sam sam vegetarijanac, sve do trenutka kad se iznese pršut ili kulen na stol :D...
zaključak: volim životinje ;)

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Studeni 30, 2010, 23:02:58 poslijepodne »
 :-X
« Zadnja izmjena: Prosinac 01, 2010, 00:16:20 prijepodne od kresimirt »

Offline Alen74

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Prosinac 01, 2010, 23:17:11 poslijepodne »
slažem se s gore napisanim od kolege.....i kad si ti spomenuo ostale beštije kao usporedbu kako se kolju pa jedu i to uzeo za svoje pravdanje bacanja ribica 

Ok, moja isprika i hvala na savjetu za ubuduce. Zaista nisam znao da su tu ljudi tak emocionalno vezani za ribice.
Kao moja zavrsna rjec - ipak bi trebalo stovati sav zivot a ne samo sta nama pase i samim time biti vegetarijanac.

Isprika autoru posta sto smo zastranili.
 :shutup:
Isprika prihvaćena.  :up: