To su već sada dogovorena mjesta za klopu, a navodno bi tu naviku trebali i jabučari usvojiti. Je li tko probao ovu metodu na jabučarima?
Kod mene tabletice bacam na isto mjesto svaki dan,tako da aciji ujutro čim vide da smo ustali odmah se nariktaju na tom mjestu,puževi osjete hranu pa dođu,tako da mislim da je svejedno gdje ćeš im davati,uvijek pazi da je to na mjestu gdje neće napraviti ,jer kod mene uvijek razruju podlogu u potrazi za tabletom.
Ne brinem oko nereda previše, jer ću bilje zasaditi na 3-4 mjesta po akvariju (danas baš kupujem tetra plant complete substrate, postavljam ga u kutijice i ukopavam u šljunak, trebam još 10 kg prosijati i iskuhati.. preostali bijelo-sivi kvarcni pijesak mi je taman za piko-akvarij). Za sada je sve fokusirano na centar akvarija (tak' su si kornjače namjestile), a kokosi su im po kutevima, što paše i guppyjima jer se i oni zavlače unutra.

I guppyji su postali "bezobrazni", više se ne boje kornjača (4. dan), ali se nadam da neće manje ancije protjerati iz kojeg kokosa. Jedan mladi muški guppy je sve više bully. Čekam ribice koje će uvesti reda- A. nigrofasciata. Trebaju Alenove porasti. Za njih nabavljam stijenu (vulkansku, nadam se) i još jedan veći panj, da manji ostane za anubias. Mislila sam da će kornjače praviti nered, no anciji su prave barabe, zato im klopu stavljam blizu kokosa i više ne računam s tim da će blizu njih bit ikakve zasađene biljke. Kornjače samo premještaju mopani prema grijaču.
Nabavljam Hygrophila polysperma, Cryptocorinu i Alternatheru- na veći panj bih htjela staviti i flame moss (kada dođem do 50 postova, stavljam oglas, ne da mi se štancati postove samo radi toga...). Mislim da bi trebalo biti ok uz stijene, bijelo-sivi šljunak, panjeve i kopno od bambusa. Ne računam s nekim lijepim aquacapeom jer biram temperamentne životinje koje si same uređuju nastambu. Dapače, ovo što veselo društvance dela me ponekad i ugodno iznenadi svojim odokativnim izborom improviziranog ryobokua (arhitektonski, ne sadržajno) koji bi za pola godine mogao prerasti u wabi-kusu.

Naučili su me da i ja preveriram postav koji omogućuje cirkularno kretanje. Ne bu nikad nizozemca od moje bebice.