Srpanj 27, 2025, 22:42:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje (HITNO)  (Posjeta: 3047 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boris01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Pitanje (HITNO)
« u: Studeni 11, 2010, 21:12:10 poslijepodne »
Ovako ...prije 5 dana mijenjao sam vodu i isao probat sa bunarskom a susjed mi je reko da probamo a obadvojca smo jos pocetnici i stavio sam oko 25% i od onda su nastali problemi...
Akavrij je 160l 70x45x50
 filter atman(unutarnji) 201 500l/h
 grijac  250w
 rasvijeta 2x18 w t8
 a od riba imam svasta ...gupi,skalar neonke,ancistrus,sijamskog, nerita puža...plati,moli, švert udovice,zebrice...i jos toga ugl od kad sam dodao te vode iz bunara razbolila se jedna moli- nateceno oko
 ne jede i stalno se zavalaci u travu i ispod panja...pa sam bio u pet shopu di su mi dali fungus cure i stavio sam ga po uputama... i nakon par dana se možda malo popravilo i onda sam odlucio napravit malu kupku za
 moli i stavio je u nju di je bila i umrla...ne znam zasto mozda pre jaka koncentracija ljeka...ugl nakon toga prekjucer sam cistio spužvu filtera u vodi iz akavrija..znaci izmiko i oprao pa mi je posivila vodaa a onda sam danas našo jednu  gupiicu  koja mi je umrla al ta je vec tj dana neke smršavila i slabo jela..mislim da je ta od starosti al ne znam nisam siguran.I danas opet nađem jednu neonku mrtvu  ali bez oka i poludio vec.Nakon 15 min skužim da ancistrus visi ispod panja kak on obicno stoji al ne cisti i ima neke sivkaste mrlje koda ima pljesanj il nešt ne znam tocno a bas ga ne mogu slikat al budem i sad ne znam sta se dešava...prekjucer sam stavio tog fungusa po propisu i ne znam sta dalje...evo sad sam mjerio vrijednosti i ovako stoji ph oko 7,2 kh ipod nule a gh oko 20..tem vode je 25 ???
Molim pomoc hvala

Offline deklok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Odg: Pitanje (HITNO)
« Odgovori #1 u: Studeni 11, 2010, 21:27:44 poslijepodne »
cuj moguce ako se radi o bunarskoj vodi... dlai je ta voda redovno koristena, trebao si mozda stavit vapno pa tek nakon nekog vremena stavit u akvarij jer mi od prijatelja prijatelj stavlja u akvarij vodu sa izvorske slavine i voda mu traje puno duze nego ova iz vodovoda.... Predpostavljam da je uzrok ova voda iz bunara jer ima vise metala, a dali si prije nego sto si stavio drzao vodu u neku kantu i jos stavio Tetra AqaSafe i tako drzao 24h da voda ostoji..... ili neki slican pripravak ili si odmah iz bunara stavio u akvarij?

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 11, 2010, 21:31:33 poslijepodne »
ma odmah iz jer sam mislio posto nema klora i toga da može odmah...inate ja ostavim da odstoji voda dan ili 2 ovu sam odmah sipao... i nije redovno koristena..pevi put :/

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #3 u: Studeni 11, 2010, 21:32:02 poslijepodne »
Ovako ...prije 5 dana mijenjao sam vodu i isao probat sa bunarskom a susjed mi je reko da probamo a obadvojca smo jos pocetnici i stavio sam oko 25% i od onda su nastali problemi...
Akavrij je 160l 70x45x50
 filter atman(unutarnji) 201 500l/h
 grijac  250w
 rasvijeta 2x18 w t8
 a od riba imam svasta ...gupi,skalar neonke,ancistrus,sijamskog, nerita puža...plati,moli, švert udovice,zebrice...i jos toga ugl od kad sam dodao te vode iz bunara razbolila se jedna moli- nateceno oko
 ne jede i stalno se zavalaci u travu i ispod panja...pa sam bio u pet shopu di su mi dali fungus cure i stavio sam ga po uputama... i nakon par dana se možda malo popravilo i onda sam odlucio napravit malu kupku za
 moli i stavio je u nju di je bila i umrla...ne znam zasto mozda pre jaka koncentracija ljeka...ugl nakon toga prekjucer sam cistio spužvu filtera u vodi iz akavrija..znaci izmiko i oprao pa mi je posivila vodaa a onda sam danas našo jednu  gupiicu  koja mi je umrla al ta je vec tj dana neke smršavila i slabo jela..mislim da je ta od starosti al ne znam nisam siguran.I danas opet nađem jednu neonku mrtvu  ali bez oka i poludio vec.Nakon 15 min skužim da ancistrus visi ispod panja kak on obicno stoji al ne cisti i ima neke sivkaste mrlje koda ima pljesanj il nešt ne znam tocno a bas ga ne mogu slikat al budem i sad ne znam sta se dešava...prekjucer sam stavio tog fungusa po propisu i ne znam sta dalje...evo sad sam mjerio vrijednosti i ovako stoji ph oko 7,2 kh ipod nule a gh oko 20..tem vode je 25 ???
Molim pomoc hvala
ti si ga tu našamarao sve i svašta! zašto jednostavno ne staviš vodu iz pipe koju predhodno pripremiš u višelitarskoj flaši-karnistru sredstvom za pripremu vode??? ode klor i liješ u aq i tako svakih 10 dana zamjeniš trečinu vode! zašto kompliciraš? jesi ciklirao aq?

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 11, 2010, 21:33:57 poslijepodne »
ma išao sam probat jbg...sam sam kriv!!! ma jesam i bilo je super bistro sve je super funkcioniralo :/

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Studeni 11, 2010, 21:35:16 poslijepodne »
Ja isto stavljam bunarsku  imam karnister od 20 l dan prije napunim i tretiram 15-20 kapi  i nikad nikih problema

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2010, 21:35:37 poslijepodne »
ja sam prije koristio vodu iz bunara i nikad problema i to bunar koji je zatvoren i ne koristi se tako da se sve što ima u vodi sleglo na dno ćista kišnica zato mislim da nije do vode ako je bunar ćist iako sam ja vodu sipao u kantu i stavljao akvatan i držao je tako bar dan-dva prije ulijevanja

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #7 u: Studeni 11, 2010, 21:35:49 poslijepodne »
ma išao sam probat jbg...sam sam kriv!!! ma jesam i bilo je super bistro sve je super funkcioniralo :/
a onda sad ostavi tako kako je, ja ne bi stavljao nikakve ljekove, bude se ustabilio sustav, a što ostane, ostane....mislim da si stvarno pogriješio vodom iz bunara jer tamo ima svega! pogotovo za vrijeme obilnih kiša!

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #8 u: Studeni 11, 2010, 21:37:56 poslijepodne »
probaj zamjenit sutra 50% vode, ali pripremi večeras...i moli boga da se popravi stanje! ;)

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 11, 2010, 21:38:13 poslijepodne »
daa i ja mislim da sam s tom vodom ukenjo stvar...puno bakterija i svega :/...jbg na graška se uci :(

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 11, 2010, 21:39:42 poslijepodne »
dal ti je taj bunar negdje u gradu il blizini neke tvornice pa možda ni kišnica nije ćista il još moguće da dobija dio vode od podzemnih voda koje možda nisu baš čiste dovolojna je mala kolićina nećistoće da ga zagadi al sa pripremljenom vodom koja odstoji dan dva u kanti nebi smio imat problema

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 11, 2010, 21:43:51 poslijepodne »
ma tu u gradu...mislim nije neki grad ali u gradu je da...susjed je rekao da se može pit al ocito nije dobra za ribice :/
-da ima pojacam kisik na max sad možda
?

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 11, 2010, 21:47:26 poslijepodne »
probaj i pripremi dio vode u nešto pa nek stoji bar do sutra pa promijeni al ja bi mijenjao većinu vode jer si već sipao i lijekove i svašta tako da nebi bilo nepoželjnih reakcija

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 11, 2010, 21:53:07 poslijepodne »
oke evo voda pripremljena pa cmo vidjet sutraa..kak ce bit s tim...bas sam usroo >:(

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #14 u: Studeni 11, 2010, 21:53:21 poslijepodne »
ma tu u gradu...mislim nije neki grad ali u gradu je da...susjed je rekao da se može pit al ocito nije dobra za ribice :/
-da ima pojacam kisik na max sad možda
?
voda je očito sr.. reci susjedu nek ne pije :D stavi kisik neka ude, ne moze naškodit, a sutra rano promjeni 50%vode i bude ok! stavljaš aquatan ili ffm? nadam se da stavljaš nešto!

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 11, 2010, 21:55:09 poslijepodne »
et sad sam stavio zadnje 2 kapi...sad nemam nista moram ici kupit sutraa...ce bit ok bez toga...neki aqua start

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Studeni 11, 2010, 21:55:50 poslijepodne »
ja sam koristio akvatan baš iz tog razloga što ima brzo djelovanje

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #17 u: Studeni 11, 2010, 21:59:42 poslijepodne »
ffm ti je najnajnajnajbolji i ako možeš njega nabavi! da ga imaš sad bi ga suknuo u vodu i bilo bi puno bolje! mada aquatan nije loš...ja ga koristim za koze!

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 11, 2010, 22:02:13 poslijepodne »
oke...sutra cu to ak uhavtim lufta jer ne stignem sutra ni jest a pogotovo u grad...hoce bit dobra voda bez toga ako ne uspijem kupit?? mislim ak ne budem stigao ha?...kod nas mena toliko klora u vodi ali ??

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #19 u: Studeni 11, 2010, 22:03:33 poslijepodne »
oke...sutra cu to ak uhavtim lufta jer ne stignem sutra ni jest a pogotovo u grad...hoce bit dobra voda bez toga ako ne uspijem kupit?? mislim ak ne budem stigao ha?...kod nas mena toliko klora u vodi ali ??
otići će klor...bocu naravno ostaviš otvorenu...

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 11, 2010, 22:05:12 poslijepodne »
imam kante za to...

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #21 u: Studeni 11, 2010, 22:09:21 poslijepodne »
imam kante za to...
ok će to biti sutra...vodi ti treba 2 sata da odstoji i da ode klor...ja stavim par kapi aquatana i ostavim 2 sata i sipam i godinama sve 5!

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 11, 2010, 22:11:50 poslijepodne »
E super...znaci da promjenim 50% i nadam se boljem ...eto javim sutra sve. cujemo se ljudi i hvala vam...laku noc

Offline deklok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #23 u: Studeni 11, 2010, 22:20:38 poslijepodne »
Ljudi sta kazete i ja imam bunarsku vodu ali imam onu vijev sto je zabijena 60 i vadim je sa hidropaxom ali ju nekoristim bas cesto kad je pustim iz pipe bude bijela i onda poslje bude ok kad se slegne sve iz nje.....

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Studeni 12, 2010, 05:32:52 prijepodne »
Ancistrus mrtav...evo sad kad idem na posao sam pregledap i stavio vodu i njega nađem mrtvog...baš sam krete...jos ak mi sve ribice krepaju pa ubit cu se majke mi   :'(