Da ti pomognem (naime svi filteri koje imam doma su Tetrini):
1. kod čišćenja filtera i ponovnog sklapanja provjeri da li ima kamenca na brtvi. Ako ima, očisti taj kamenac (namakanje u ocat, limunsku kiselinu ili nešto treće);
2. kako ti i piše u uputama od filtera brtvu namaži s masti koja je je namijenjana za pipe (mješalice) za pitku vodu znaći nije štetna za zdravlje pa tako ni za ribe. Ima je kupiti u Bauhausu ili Baumaxu (bijela tuba, s plavim slovima, a ima negdje i moj davni post gdje objašnjavam o kojoj masti se radi pa čak i fotografija);
3. isto tako očisti krpicom i dosjed u koji dolazi glava filtera da nema koji kamenčić, zrnce pijeska ili također kamenca;
4. to sve lijepo sklopi bez bilo kakvog prisiljavanja (kada namažeš brtvu još i lakše ide);
5. cijevi koje dolaze na filter odnosno spojeve nema potrebe odspajati niti pritezati (nakon što si to već jednom napravio) jer tako možeš samo polomiti plastične dijelove;
6. brtve na ulazu i izlazu je također dobro namazati gore navedenom masti.
Ako ti je filter pod garancijom odnesi ga nazad u trgovinu i neka ga zamijene. Izjave tipa da je to normalno ili koliko para toliko muzike ne dolaze u obzir jer si ti kupio i platio nešto što ne smije curiti bez obzira na cijenu. Prodavači uvijek tjeraju vodu na svoj mlin. Neka ga prodavač spoji u dućanu i neka gleda da li curi.
Jedino curenje iz tetrinog filtera je bilo kada je bio tvornički neispravan i curio je na tom mjestu gdje si ti pokazao, a curenje nije bilo kod brtve nego iz same motorne glave odnosno kučišta filtera.
Filter sam zamijenio i nema problema.
Ako te još štogod pati, javi se!
Našao sam link
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38213.15