Kolovoz 19, 2025, 20:47:55 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Tetra EX1200 problem  (Posjeta: 2423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomo64

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
Tetra EX1200 problem
« u: Studeni 08, 2010, 23:06:05 poslijepodne »
Evo imam problem sa Tetrom EX1200, curi i što god radio uvijek lagano curi. Čitao sam o tim filterima da imaju problema ali da li je netko možda uspio riješiti problem?

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Tetra EX1200 problem
« Odgovori #1 u: Studeni 08, 2010, 23:11:42 poslijepodne »
na kojem mjestu curi? jesi mijenjao brtve?

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Studeni 09, 2010, 00:16:26 prijepodne »
to rjesava margarin ili puter posusi dobro namazi dihtung......nakon svakog otvaranja i zatvaranja i nemas tih problema...
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2010, 06:14:17 prijepodne »
Evo slika gdje curi. Mijenjao sam brtve, namazao sam lagano sa nivea kremom, čak sam i probao staviti brtvu bez da je namažem. Sad sam lagano lud jer mi je iscurilo 10L vode dok sam bio na poslu i počeo mi se ormarić napuhivat.
U ovo sa margarinom nisam baš uvjeren ali probat ću. Čak sam razmišljao da namažem u tankom sloju silikon po samom rubu glave na spoju s donjim djelom fitera. Što mislite o tome?

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2010, 07:24:14 prijepodne »
Silikonu je potrebno jedno dan da se osuši, ili u najmanju ruku par sati ako je tanak sloj.
U tom periodu ne smije biti u kontaktu sa vodom, što povlači zastoj filtera i crkavanje onih korisnih bakterija koje su se nastanile u filter materijalu.
Šta misliš da privremeno spoj poklopca i kućišta sa vanjske strane po obodu zalijepiš sa glue gun-om, sammo ga dobro zagrij, a i laka je demontaža.

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #5 u: Studeni 09, 2010, 07:45:46 prijepodne »
meni je jedan forumaš davno otkrio pravilo brtvi.
ja svojoj uvijek stavim novu brtvu i lagano je namažem vazalinom.
od kada to radim više nemam problema s tetrom.
ako misliš da ti je to puno, recimo to ovako. ja ju čistim 2x godišnje na 250 litara. a ti sada vidi koliko te dođe novi ormarić u odnosu na novu brtvu.
i samo da napomenem uvijek je u posudi koju sam si dao napraviti od pleksija.

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Studeni 09, 2010, 08:31:58 prijepodne »
Silikonu je potrebno jedno dan da se osuši, ili u najmanju ruku par sati ako je tanak sloj.
U tom periodu ne smije biti u kontaktu sa vodom, što povlači zastoj filtera i crkavanje onih korisnih bakterija koje su se nastanile u filter materijalu.
Šta misliš da privremeno spoj poklopca i kućišta sa vanjske strane po obodu zalijepiš sa glue gun-om, sammo ga dobro zagrij, a i laka je demontaža.

Misliš na onaj "pištolj" za vruće ljepljenje? Ako je to-u dodiru s vodom se odljepljuje.
Još ću pokušati otići do ovih što proizvode razne gumice pa možda nađem malo deblju.

Offline igggy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #7 u: Studeni 09, 2010, 08:35:04 prijepodne »
Oprobani lijek za sve vrste gumica je namakanjeu oocijeđeni limun. Prijatelj mi ima TV servis, pa je tako "reparirao" stotine gumica od videa, kazetara i sl kad ih nije mogao naći
igggy

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Studeni 09, 2010, 08:43:38 prijepodne »
Oprobani lijek za sve vrste gumica je namakanjeu oocijeđeni limun. Prijatelj mi ima TV servis, pa je tako "reparirao" stotine gumica od videa, kazetara i sl kad ih nije mogao naći

Ful korisna informacija! Nažalost ili na sreću gumica ima za kupiti  koliko hoćeš ali oni i dalje cure... :D

Offline trpimirovich

• Punopravni član
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #9 u: Studeni 09, 2010, 09:24:05 prijepodne »
Da ti pomognem (naime svi filteri koje imam doma su Tetrini):
1. kod čišćenja filtera i ponovnog sklapanja provjeri da li ima kamenca na brtvi. Ako ima, očisti taj kamenac (namakanje u ocat, limunsku kiselinu ili nešto treće);
2. kako ti i piše u uputama od filtera brtvu namaži s masti koja je je namijenjana za pipe (mješalice) za pitku vodu znaći nije štetna za zdravlje pa tako ni za ribe. Ima je kupiti u Bauhausu ili Baumaxu (bijela tuba, s plavim slovima, a ima negdje i moj davni post gdje objašnjavam o kojoj masti se radi pa čak i fotografija);
3. isto tako očisti krpicom i dosjed u koji dolazi glava filtera da nema koji kamenčić, zrnce pijeska ili također kamenca;
4. to sve lijepo sklopi bez bilo kakvog prisiljavanja (kada namažeš brtvu još i lakše ide);
5. cijevi koje dolaze na filter odnosno spojeve nema potrebe odspajati niti pritezati (nakon što si to već jednom napravio) jer tako možeš samo polomiti plastične dijelove;
6. brtve na ulazu i izlazu je također dobro namazati gore navedenom masti.

Ako ti je filter pod garancijom odnesi ga nazad u trgovinu i neka ga zamijene. Izjave tipa da je to normalno ili koliko para toliko muzike ne dolaze u obzir jer si ti kupio i platio nešto što ne smije curiti bez obzira na cijenu. Prodavači uvijek tjeraju vodu na svoj mlin. Neka ga prodavač spoji u dućanu i neka gleda da li curi.
Jedino curenje iz tetrinog filtera je bilo kada je bio tvornički neispravan i curio je na tom mjestu gdje si ti pokazao, a curenje nije bilo kod brtve nego iz same motorne glave odnosno kučišta filtera.
Filter sam zamijenio i nema problema.
Ako te još štogod pati, javi se!

Našao sam link https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38213.15
« Zadnja izmjena: Studeni 09, 2010, 09:27:54 prijepodne od trpimirovich »

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 09, 2010, 09:31:09 prijepodne »
Imam isti filter i zamijenio sam komplet gumica... curila je i dalje... sve dok nisam rastavio onaj "spojni" dio gdje crijeva zašerafiš na one "ventile" i to na onaj odvojivi dio...
u tom "sklopu" postoji gumica na kugličnom ležaju, koji s vremenom popusti... ALI iznad njega na cijevima postoji mjesto za dodatnu gumicu, koju naravno ne ugrađuju... posjet lokalnom vodo-limar-kanalizacija shopu, 2-3kn, malo truda i od onda nije pustila ni kap... da sam se sjetio, poslikao bih... ovako, mogu samo probat opisat kaj treba napravit...

edit. evo, našao sam sliku na netu i malo ju doradio... valjda ćete shavtit o čemu se radi...
« Zadnja izmjena: Studeni 09, 2010, 09:34:41 prijepodne od smileyzg »

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline trpimirovich

• Punopravni član
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #11 u: Studeni 09, 2010, 09:34:17 prijepodne »
Imam isti filter i zamijenio sam komplet gumica... curila je i dalje... sve dok nisam rastavio onaj "spojni" dio gdje crijeva zašerafiš na one "ventile" i to na onaj odvojivi dio...
utom "sklopu" postoji gumica na kugličnom ležaju, koji s vremenom popusti... ALI iznad njega na cijevima postoji mjesto za dodatnu gumicu, koju naravno ne ugrađuju... posjet lokalnom vodo-limar-kalazizacija shopu, 2-3kn, malo truda i od onda nije pustila ni kap... da sam se sjetio, poslikao bih... ovako, mogu samo probat opisat kaj treba napravit...

edit. evo, našao sam sliku na netu i malo ju doradio... valjda ćete shavtit o čemu se radi...

Da, i to je jedno od mogućih mjesta curenja no ako je filter novi zašto da ga raskopavati i rješavati problem koji je već plaćen da bude riješen, a u krajnjem slučaju moguće je i polomiti štogod na filteru od plastičnih dijelova i onda niti imaš filter niti ti vrijedi jamstvo. Ako je filtr stari, raskopavaj sve što se raskopati može   :)

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Studeni 09, 2010, 12:51:57 poslijepodne »
Filter nije novi, star je 2 godine i do sad sam bio zadovoljan. Nabavit ću tu silikonsku mast za vodu i pokušati, to mi je najjednostavnije.
Hvala na pomoći, javim rezultate

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 09, 2010, 13:07:00 poslijepodne »
Ako je pod garancijom zamjeni za novi..poz

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Studeni 09, 2010, 13:25:12 poslijepodne »
Nažalost nije više pod garancijom.

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 09, 2010, 16:40:28 poslijepodne »
Provjeri ti tu garanciju Imam dva filtera i garanciju na 3 godine ko god kaze da nije tri godine znaj da te laze....jer toliko Tetra daje 100% znam jer mi je drug zastupnik u Tetri u SA..i toliko mi je i on dao garanciju.
ako te budu saltali posalji ime firme u sjediste Tetre sigurno ce oni znati sta da rade....Svabe su to :up:

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #16 u: Siječanj 19, 2011, 14:13:50 poslijepodne »
tomo, jesi rijesio problem? imao sam isti problem sa ex700 tak da se to moze rijesiti. Isto sam mislio da je problem kod spoja kako je smileyzg napisao, no promjenom te brtve isto je ostalo. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju dihtung kod mehanicke pumpe sto imas za pokretanje. Tu je polako curio, i onda kad napuni poklopac pocne curiti tamo gdje i tebi.