Srpanj 19, 2025, 16:14:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vatrogasna boca CO2  (Posjeta: 2110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Vatrogasna boca CO2
« u: Studeni 08, 2010, 12:08:51 poslijepodne »
opet je sa Co2 bocom..hoce li praviti problem usponska cijev u vatrogasnoj boci...dali neko zna..ili se treba skidati ista, ako neko zna hitno mi je jer pune  danas bocu a nigdje ne mogu da nadzem ovaj podatak...hvala..
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Vatrogasna boca CO2
« Odgovori #1 u: Studeni 08, 2010, 23:30:44 poslijepodne »
ta cijev se mora maknuti zbog toga da ti čim više co2 stane u bocu , ako je ne makneš neče smetati jedino šta će ti stati manje co2 i prije ćeš morati nositi je na punjenje

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2010, 23:40:16 poslijepodne »
ta cijev se mora maknuti zbog toga da ti čim više co2 stane u bocu , ako je ne makneš neče smetati jedino šta će ti stati manje co2 i prije ćeš morati nositi je na punjenje

Ma od 5 kg je ako je to jedini problem nikom nista, mislio sam da nece sta zazati oko doziranja itd..dali ce mrznuti manometar zbog nje ..a ako je samo kolicina co2 u pitanju vadim je kad potrosim. hvala ti na informaciji poz..

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2010, 11:39:45 prijepodne »
Zar nije bilo negdje riječi da se usponska cijev mora vaditi jer dolazi do smrzavanja ventila na boci? Ako se dobro sjećam, kad se ne izvadi cijev zamrzava ventil i nema konstantan protok CO2.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2010, 12:28:47 poslijepodne »
Zar nije bilo negdje riječi da se usponska cijev mora vaditi jer dolazi do smrzavanja ventila na boci? Ako se dobro sjećam, kad se ne izvadi cijev zamrzava ventil i nema konstantan protok CO2.

Jaisto kao da sam negdje procitao...ali sad ne znam u glavnom nisam vadio usponsku jer ju je lik vec napunio..u glavnom sto se tice manometra neko je prepravljao mufu, na manometru pa nije mi pasala na vatrogasnu bocu..sto su ljudi u Messeru odradili za Deset min...znaci svaki manometar odgovara u koliko ima Standard EN ISO 2503 i EN 562 broj na brojcanicima.
Obavezno ofarbati bocu u sivu boju radi policije u koliko vas zateknu u vozilu sa Vatrogasnom traze porjeklo i papire od iste...eto znaci sve sam odradio ostaje jos iglicasti ventil...

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Studeni 09, 2010, 14:14:31 poslijepodne »
Obavezno ofarbati bocu u sivu boju radi policije u koliko vas zateknu u vozilu sa Vatrogasnom traze porjeklo i papire od iste...

:taunt: pa nisu te valjda :D :D
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 09, 2010, 16:31:25 poslijepodne »
Obavezno ofarbati bocu u sivu boju radi policije u koliko vas zateknu u vozilu sa Vatrogasnom traze porjeklo i papire od iste...

:taunt: pa nisu te valjda :D :D  malo je falilo  :heat: sreca pa je bio navrnut manometar, inace bi bilo  :busted_red:...te ljevo desno  rekoh ovo je od aparata za varenje kakvi Vatrogasci ..pustise me