Ovak, cura i ja smo odlucili kupiti akvarij, i kupili smo malo vise 200l akvarij od jednog kolege sa foruma, veseli ko mala djeca, procitali smo sve za pocetnike al imamo par nedoumica i nejasnoca u vezi nekih stvari
sto se tice ribica, odlucili smo se za skalare i jos neke jatasice, koje bi mogle uz njih, par deckiju za dno da malo pociste i tak to...

a problemi su sljedeci, sve smo slozili i akvarij je u stadiju cikliranja vec tjedan dana, jos treba barem dva kolko smo skuzili, zasadili smo si 4 biljcice za pocetak i stavili smo jedan panj unutra, (stavit cu i slike za koji dan) imamo rasvjetu, filtar, itd. itd. uglasvnom sve bi trebalo biti ok
i danas sam malo isao izmjeriti stanje u akvariju, a ono je sljedece: NO3 - 0mg/l, NO2 - 0mg/l, GH - 16, KH - 20, PH - 8, CL2 - 0mg/l (mjerio sam sa: "tetra test 6 in 1" one tzv trakice)
i sad me zanima kako smanjiti neke vrijednosti jer kolko smo skuzili iz procitanih postova i svega i svacega nisu nam ove vrijednosti dobre (ili mozda jesu?

) i dal ce se to jos smanjihvati, ili mozda povecavati kako ce dani cikliranja prolaziti? i jos jedan problem imamo, prvih par dana je sve bilo ok voda bistra cista itd. al od jucer ujutro nam je na povrsini vode ko neka prasina, neznam kak to opisati, dal ce to proci il je to tak normalno?
ajd ak neko ulovi malo vremena da nam malo objasni
Hvala unaprijed i lijep pozdrav