Meni iskreno kompozicijski niti jedna od ove dvije solucije ne stima. Prva slika na pocetku teme ne jos nekako najbolja.
hmmmm da....moram priznat da je i meni ona prva varijanta (van akva) od ovih ponudjenih najzanimljivija.
Na kraju krajeva, kad sam prvi put vidio grane, odmah sam ih krenuo prekrizivat, i na klik-kla slozio da budu samostojece, a da mi dobro izgledaju.... i sam sebi reko "To je to!".
Sve je tu - dramatika, dubina, nekakva misticnost....no na moju veliku zalost - grane na taj nacin ne stanu u tank; morao bi ih skratiti, a malo mi ih se nece rezati jer sam ih bas ispicajzliro kod ciscenja (narocito te tanke grancice pri vrhu).
Ali čak i da i uguram granje tako slozeno u akvarij, hardscape bi u tom slucaju popunio taman pola duzine tanka...i cijelu visinu.
I jos bi se nadkrilio i zasjenio ostalu polovinu - ogromnu cistinu idealnu za zahtjevno bilje na koje pucam, jer je gore jaaaako puno svjetla (6X54W T5; ne moraju raditi sve).
Mogao bih mozda tako slozene grane stavit po sredini tanka, ali onda bi iza ledja te tvorevine opet bila nekakva ogromna praznina.
Meni je sad nekak najintrihgantnija ova druga varijanta. S tim da ja osim grana vidim (zamisljam) jos par stvari.
Meni tako postavljene ove dvije grane lice na dva deformirana lika od kojih ovaj lijevi panicno bjezi, a ovaj desni se prijeteci nadvio nad njega i nesto kao urla i grabi prema njemu. Doduse, na fotki to bas i ne izgleda tako (ili uz puno maste, pomalo izgleda tako).
Osim toga mislim da bih u toj varijanti izmedju lijeve grane i bocnog stakla formirao nekakvo brdo/padinu uz koju je kao naslonjen (stjeran uz nju) taj desni covjeculjak.
S druge strane (izmedju desne grane i stakla) bih piknuo nekakvo visoko tamno bilje koje bi docaravalo nekakvu zlu mracnu sumu iz koje ovaj desni lik nasrce na lijevog.
Kako bilo, mislim da cu jos dosta vremena potrositi na pretumbavanje grana po tanku dok ne dodjem do neceg sto ce me zadovoljiti...i vjerojatmo to nece imati nikakve veze s ove tri predlozene postavke.
Nadam se samo da ce grane u ovakvom obliku prezivjeti autoklaviranje i namakanje.
Nista.... ko sto rekoh, smrdi mi to na jos dosta pretumbavanja i koimbiniranja, potrudit cu se pofotkati pojedine kombinacije i postati ovdje.
pozdrav