Ovdje niko nije maliciozan osim tebe pa ako nemaš neku bolju netrebaš sudjelovati. Bilo je petnajstak pregleda a niko ni riječi. Zato onaj
Neznam zašto se uvijek neko želi svaditi. Ako sam nekog slučajno povrijedio neka mi oprosti jer nije bilo namjenjeno vrijeđanju forumaša .
Staklo u blizini lampe koja ima 60-80 st. celzija vrlo lako puca i teško je samo po sebi. Probo, iskusio, vadio komade u više navrata iz akvarija. Nije čak ni bitno dali je 2 ili 6 mm. Puca prije ili poslije.
Nije problem u brisanju lampi i reflektora več što sol nagriza sve pa postepeno uništi reflektor. Osim toga lakše je oprati jednu ravnu plohu nego prčkati oko lampi koje kad se jednom stave u metalne držače lako pucaju (lampa i držač) ako se vade iznova i iznova.
Na ovom forumu osim pukog pučanstva ima i raznoraznih majstora i doktora i magistara i kojekakvih iskusnih praktičar koji nam mogu pomoći konkretnim znanjem.
"Maliciozan" je jedna divna "fancy" riječ, šteta što baš ne razumiješ njeno značenje jer mi ne bi napisao da sam takav kad se u ovom slučaju zauzimam za NE podcjenjivanje drugih ljudi. Uopće ne znam gdje si našao tu riječ u ovoj konotaciji!?
I sudjelovao sam ti ja u temi sa staklom od fotokopirnog što je valjda staklo koje bi zbilja dobro trebalo propuštati svjetlost (logika), a vrlo je lijepo od tebe da sad i sekvencioniraš što je bolje ili lošije sudjelovanje ili to uopće nisi vidio!?
Da, bilo je 15-tak pogleda u temi i nitko ti nije napisao ništa i što s tim!? Jel postoji neka kvota broj postova po pogledima, tipa na 15 pogleda trebalo je biti 3 odgovora Ili na 1234 pogleda treba biti 617 odgovora da ti ne bi ljude nazivao "znalcima" i stavljati
nerd smajli!? Nije ti palo na pamet slučajno da su ljudi čitali temu (ne znam da li si upoznat ali to i je smisao foruma) i da ti nisu mogli pomoći? Jel ti imaš monopol na svoju temu pa ako ju netko pogleda mora nešto i pisati? I što na kraju očekuješ ako ti se nakon par sati čekanja nitko ne javi sa nečim (što si ti očekivao) a ti ih još "prozivaš"? Ili možda postoji vrijeme javljanja u tvoj teme a ono iznosi 8 sati recimo?
Što se stakla tiče ne razumijem čemu tolika drama. Osim tebe koji si rekao da ti je staklo pucalo zbilja nisam baš vidio da je ljudima pucalo staklo i sipalo se u akvarij, no zbilja mi ima logike da kod promjene temperature može doći do pucanja ali ne baš u tolikoj vjerovatnosti koju spominješ. Da li ti možda nešto radiš krivo? Malo guglaj, svaka druga overtank rasvjeta ISPOD ima staklo kao zaštitu a da ne pričam o HQI žaruljama koje MORAJU imati staklo. I ljudi MASOVNO stavljaju ventilatore da pušu u to (odvode toplinu) i još znaju biti i ventilatori na samoj rasvjeti pa im to ne puca. Naravno da sva stakla nisu ista i postoje razni tipovi, a jedino što ti preostaje je guglati i tražiti koje staklo bi bilo najbolje za to što ti tražiš (ja sam malo guglao i zbilja postoje i tablice i razni tipovi i cijene... čuda neka). A ako ti nijedno staklo ne odgovara, bez obzira što ga pola rasvjeta ima, (ti kažeš da nemože), dosta ih ima plexi (ti kažeš da nemože)... a ništ jedino ti onda preostaje kontaktirati NASA-u, možda oni imaju kakav materijal za tebe.