Tiii, hvala na inputu ali nije to. Mozda sam malo zbrckano napisala pa se bas ne kuzi ali prije mjesec dana je promjenjena podloga... Sam filter je u pogonu godinu dana.
Cann, nije ni strujanje jer najvise alge ima (prva slika) na biljci koja je direkt na izlazu od filtera i sve se lijepo viori. Osim toga, ovaj akvarij je ranije imao nikakvo strujanje pa alge nisam imala, mislim da to nije... Takodjer posto ima ... 4 godine mislim... taj cijeli akvarij sa istom rasvjetom i sa slicnim biljem - i uvijek je dobro funkcionirao, nebih rekla da je nesto od toga....
Marko, 12 sati

Uvijek je bilo tako... mozda je previse ali tako mi je najjednostavije paliti i gasiti s obzirom na obaveze a da jos i vidim akvarij (mada mi se u ovom stanju uopce ne gleda...) mozda bi mogla smanjiti, ali naglasavam, nije ovo prva godina u ovom postavu, mislim da to nije primarni razlog...
Mastino, sta pitas kad znas

Promjene su prilicno lose, cca svaka 2 tjedna 30 %. To pricam od novog postava, prije necu pricati jer cu morati staviti jos jedan "sram" u naslov

Opet, mislim da to nije primarni razlog posto sam lijena od rodjenja, da ne spominjem od pocetka bavljanja akvaristikom i da ove probleme imam tek sad

Ibanez, hvala na odgovoru!
Gnojenje mi je oduvijek spansko selo... (neznam tocno ni sto ovaj izraz znaci ali ga koristim .. ) Neko sam vrijeme koristila EC dok mi nije ponestalo, nisam primjetila ni pozitivnu ni negativnu promjenu (osim kad sam ubacila "malo" previse...).
Moram bas odrezati ovo lisce? A bas se lijepo ocisti pod prstima... malo sam razrijedila bilje jos od presadjivanja, sve sam lisce staro porezala pa bas vise ni nemam sto rezati... jos bar.
Kad smo vec kod podloge i raspuhivanja i to... imam dosta malo vulkanita ispod (u zabicama u zadnjem planu, naprijed nista), moze li to jako zasmetati bilju tj. njihovom korjenju (crypta i sagitaria su naprijed) s obzirom na pjesak. Coryji dobro ruju po pjesku sto se tog tice.
Hvala svima na odg.