Kolovoz 04, 2025, 23:52:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tanganyika 400l totalni help  (Posjeta: 3028 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Matija22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Ri
tanganyika 400l totalni help
« u: Listopad 24, 2010, 15:52:11 poslijepodne »
lijep pozdrav svim ...

nakon dolaska s broda i stavljana martikule "o klin" odlucio sam si nabavit neki akvarij..
procito sam prirucnik o pocetnicima i to( vec 5 dana ne spavam kako treba) i to mi je donekle pojasnilo neke stvari al htio bih jos cut vase savjete naravno,
tako da bi ovo bila neka moja tema di bih vas malo gnjavio i to..
imam strpljena i htio bi napravit akvarij kako treba jasno mi je da ce bit muljeva algi cuda bozijeg i nerviranja al na to sve sam spreman :)
nek ne zvuci primitivno ali mislim potrosit koju kunu vise( naravno necu narucivat kamen iz afrike i to)

olucio sam se za akvarij od 400l i unutra bi napravio malo tanganjika jezerce( fora su mi ribice )

mislio sam kupiti rio 400 akvarij..unutra dobijem gijac, rasvijetu, filter...jel to ok?
negdje sam procito da je najbolji sivi kvarcni pijesak..bo..

dalje me znima sve a bas sve...dali je ok akvari za njih?..koje sve ribice idu unutra?..koliko njih?, cistaci?, puzevi?,biljka koja ili samo kamen? sve sve bas sve...

ufuro sam se malo..neka neka...
...do tipkanja...

:zagrljaj: :zagrljaj:

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: tanganyika 400l totalni help
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2010, 17:34:25 poslijepodne »
filter češ morati promijeniti i uzeti neki vanjski, moja preporuka fluval ili eheim, a ovo ostalo što se tiče aq je super je da je skup ali je predivan
pogledaj malo tanga aq pa češ več viditi šta ljudi stavljaju u tu i sličnu litražau pa si vidi koje ti ribe odgovaraju koje ne i tako
več če ti se neko od tanganjikanaca javiti  :up:
Virovitica - Brezovica

Offline Matija22

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 24, 2010, 19:27:14 poslijepodne »
ajmo tanganjikanci javljaj te seee ili cu u malawi vode otic :)

postepeno cu vas tlacit prvo mora doc akvarij, pa ga treba smjestit..pozadinu napravit bla bla..

ima neko tanga 400l ?

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2010, 19:32:08 poslijepodne »
ajmo tanganjikanci javljaj te seee ili cu u malawi vode otic :)

postepeno cu vas tlacit prvo mora doc akvarij, pa ga treba smjestit..pozadinu napravit bla bla..

ima neko tanga 400l ?
moj savjet ti je da nazoves aqua terru i da raditi akvarij 400l s rasvjetom s unutranjim ugradbenim filterom i to je to! jednostavnije ne može...nemaš brige s filterima, kupiš protočnu pumpu (2000l/h) bi ti bilo dosta, napšuniš komoru filter materijalom i šibaš! imam ti skice za akvarij slične litraže (390l), pa ako trebaš...

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #4 u: Listopad 24, 2010, 19:33:14 poslijepodne »
i čestitam na odabiru i litraži!  :klap: :klap:

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #5 u: Listopad 24, 2010, 22:32:09 poslijepodne »

Offline Matija22

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 25, 2010, 01:43:02 prijepodne »
mislim da bi se ipak odlucio za rio nekako mi izgleda ljepse...sta nije i u riu  unutarnji filter..i dali bi trebo u riu maknuti unutarnji filter, ili pustiti i dodati vanjski(Fluval 405npr)?
grijac , rasvjeta, pumpa jel to sve ok?

Offline Matija22

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 25, 2010, 01:45:26 prijepodne »
i da tnx na linku to je to sta bi ja..pohvale vlasniku :up:

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Listopad 26, 2010, 16:41:27 poslijepodne »
Za sve ciklide postoji pravilo....Sto veci Akvarij, sto kvalitetnija filtracija i zacikliranost na nivou, umjerena i raznovrsna prehrana riba, i REDOVNA ZAMJENA VODE...Dovoljno mjesta za teritorijalnost, umjeren broj riba ja sam preferirao 20 - 30 lit. Odrasla riba... i to mora da sljaka. Bar je kod mene bilo dok sam drzao Malawi....sada mi je Trava Vrh :D
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Listopad 26, 2010, 17:18:35 poslijepodne »
ja ti isto predlazem aqua terru da radi akvarij i pregradni filter koji se ne vidi obljepis folijom i koda ga nema jeftinije i efikasno bar kod mene
a i po mjeri hehehe

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #10 u: Listopad 26, 2010, 17:23:20 poslijepodne »
ako covjeku, kako kaze, nisu problem novci, bolja je ova njegova solucija. kvarcni pijesak mozes stavit kakav god ti pase a postav samog akvarija ovisi o vrstama koje ces odabrat. sve ostalo sta su ti decki rekli stoji. ak bus kupio vanjski filter nemoj vadit unutarnji, jos bolje da i on radi, jedino ak mislis da ti grdo izgleda.
R-46

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 26, 2010, 18:26:54 poslijepodne »
a po meni mu je sigurnije imat pregradni filter barem znas da nemre procurit a vanjsi moze a  i nemora mada ako uzme fluval jos nisam cuo da je nekom procurio
a po meni je pregradni bolji zato sto mozez napravit veci sa vise filter materijala

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #12 u: Listopad 26, 2010, 18:53:48 poslijepodne »
a po meni mu je sigurnije imat pregradni filter barem znas da nemre procurit a vanjsi moze a  i nemora mada ako uzme fluval jos nisam cuo da je nekom procurio
a po meni je pregradni bolji zato sto mozez napravit veci sa vise filter materijala
apsolutno!

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #13 u: Listopad 26, 2010, 18:58:31 poslijepodne »
mislim da bi se ipak odlucio za rio nekako mi izgleda ljepse...sta nije i u riu  unutarnji filter..i dali bi trebo u riu maknuti unutarnji filter, ili pustiti i dodati vanjski(Fluval 405npr)?
grijac , rasvjeta, pumpa jel to sve ok?

svaki akvarij se da dotjerat da ti bude lijep! mislim da iz aqua terre su prekrasni akvariji s rasvjetom i to baš litraža koju želiš! samo naruči stalak po mjeri i divota! daš raditi s unutarnjim pregradnim s protočnom pumpom (atman 2000l/h), našibaš filter materija(valjci, biofibra i vata), kupiš grijač (350w) i stream pumpu ako ti treba i to je to! sve oblijepiš crnom mat folijom i sve za 10! više ti ne trebaju nikakvi filteri, sve imaš! baciš kamenje i pjesak i to je to!

Offline Matija22

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 27, 2010, 02:04:59 prijepodne »
da a tamo u tu "komoru" stane sve girjac filter i to? bude mi sve na jednom mjestu, opet prakticno..a i da se dobro zbuksat s nekom fora (kovac) podlogom?
kakve aqua radi otovre akvarija-rasvijeta?  .na RIU mi to izgleda jako dobro..a na njihovaj stranici i nema bas slika

kakva je buka tih svih filtera(unutarnji, vanjski..)da nije ko u makini :D  akvarij ce mi bit u sobi 2-3 metra od kreveta

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #15 u: Listopad 27, 2010, 10:39:27 prijepodne »
da a tamo u tu "komoru" stane sve girjac filter i to? bude mi sve na jednom mjestu, opet prakticno..a i da se dobro zbuksat s nekom fora (kovac) podlogom?
kakve aqua radi otovre akvarija-rasvijeta?  .na RIU mi to izgleda jako dobro..a na njihovaj stranici i nema bas slika

kakva je buka tih svih filtera(unutarnji, vanjski..)da nije ko u makini :D  akvarij ce mi bit u sobi 2-3 metra od kreveta

sve stane u komore, rekao sam ti imam nacrt ako te zanima i sve je objašnjeno! ispadne ko rio na kvadrat! s boljom filtracijom, više filter materijala i ne vidi se ništ od opreme! ide i iza podloga bez problema! protočne pumpe ne stvaraju gotovo nikakvu buku jedino mriješkanje površine, a to je tako u svakom!

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 27, 2010, 11:40:29 prijepodne »
imas kod aquaterre poklopce za narucit pre dobri su al su malo skuplji al opet sve skupa jeftinije a i ljepse
evo ti link sa poklopcima https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=37489.0
a ovo je posebna ponuda kod njih sa poklopcem akvariji https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=48774.0
jedino kaj je najveci 300l

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #17 u: Listopad 27, 2010, 12:34:52 poslijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=45784.0

ovo ti je link-akvarij 380litara iz aqua terre s rasvjetom i unutranjim pregradnim filterom i mišljenja sam da rio baš ne izgleda bolje od ovog...na tebi je da odlučiš! jedino što ti može biti negativna okolnost je da u aqua terry moraš akvarij dat naručit i čekat jedno vrijeme (oko mjesec dana) i moraš po akvarij u garešnicu- ali da se riješit i mogučnost dostave....  pa ako si nestrpljiv kupi rio, mada mjesec dana nije u akvaristici puno, za to vrijeme kupiš sve što trebaš, pripremiš...(daš radit postolje, napraviš pozadinu, pripremiš stiropor....)  

Offline Matija22

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 27, 2010, 15:58:36 poslijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=45784.0

ovo ti je link-akvarij 380litara iz aqua terre s rasvjetom i unutranjim pregradnim filterom i mišljenja sam da rio baš ne izgleda bolje od ovog...na tebi je da odlučiš! jedino što ti može biti negativna okolnost je da u aqua terry moraš akvarij dat naručit i čekat jedno vrijeme (oko mjesec dana) i moraš po akvarij u garešnicu- ali da se riješit i mogučnost dostave....  pa ako si nestrpljiv kupi rio, mada mjesec dana nije u akvaristici puno, za to vrijeme kupiš sve što trebaš, pripremiš...(daš radit postolje, napraviš pozadinu, pripremiš stiropor....)  

da jeben je.ajde posalji nacrt da vidim..bas cu ih nazvat da vidim sta ce rec...aj napisi sta mi sve treba za ciklide(afrika) u 400l..  nesto dobro.. da kad jednom uzmem rijesio sam se svih muka oko "konfiguracije" . tnx

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #19 u: Listopad 27, 2010, 16:21:23 poslijepodne »
Staklo + filter - 1750kn, pumpa atman AT-306  - 140kn, grijač Atman 350W - 100kn, sav filter materijal cca - 100kn, poklopac 2300kn, rasvijeta T5 2x39w aquastar sylvania+grolux oko 160kn i stalak si daš raditi po dimenzijama!  to bi bilo sve kaj ti treba!

skica ti je dolje sa svime, ako ćeš tamo raditi samo im to mailaj! sve već znaju ;)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #20 u: Listopad 27, 2010, 16:23:03 poslijepodne »
evo tu imaš sve informacije: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47944.0  
baš sve!

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Listopad 27, 2010, 23:13:08 poslijepodne »
pa ja sam svaki akvarij kod njih ceko tjedan dana  ne mjesec