probat ću ja odgovorit, al mislim da će se i kolege nadovezat..
za sam početak dobrodašao

, pa pokušajmo redom
1. ako si reko od 400-500 litara uzmi 150x50x50 (ondrej u aqua terri će ti reč koja debljina stakla)
2. pumpu si mislio na filter..meni se jednostavno i odlično pokazao unutarnji pregradni filter, nema straha od curenja il slično, pa biraj..fluval i eheim su kak ti vrh, pa će bit ok, al razmisli uz dodavanje još jedne stream pumpe da ti pojača samu cirkulaciju u tanku zbog vađenja nečistoće (mehaničkih) u filter..osobno na 300 litara u filteru imam protok od svega 800/h, bez stream pumpi, i ja zadovoljan..ovdje govorimo o ciklidnim tankovima..
3. grijač uzmi tipa w/l, sad dal ćeš 2x200w, po mojem dosta, al onda uzmi kvalitetnije jagger il u toj klasi (ne bitno)
4. bilje u malavi biotop baš i nejde, al tebi na volju i gušt..
5. kamenje svakako, sam odlučuješ kaj ćeš stavit, al imaj na umu razdvojit i složit ajmo to tak reč u 2 skupine, zbog teritorija, za mužjake
6. ok
7. ok
8. svijetlo je ne bitno u ciklidnim tankovima (malavi, tanganjika), grolux + aquastar je dobra kombinacija 2xt5 od 54w
9. ok
10. ok je tak, i možeš, al i ne moraš postepeno..
11. uzmi hranu u granulama, izbjegavaj listiće kod malavi ciklida, ja sam probo i nisu baš bili oduševljeni..ima
12. vodu, ne se opterečivat sa time, pipopvaču, pripremljenu sa ffm ili nekim drugim pripravkom koji odstranjuje klor i teške metale iz nje
13. labidochromis i pseudotropheus po mojem mogu zajedno (ispravit će me kolege ak nejdu,al mislim da je to ok kombinacija)
sretno